ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Αλλάζουν σύνορα

Αλλάζουν σύνορα

– Το “έθνος” είναι μια ύψιστη έννοια και αρχέγονος ιστορικός παράγων,γι αυτό και η αρχή των “εθνοτήτων” αποτελεί τον ρυθμιστή της ιστορίας.

– Μέσα από αυτήν λειτούργησε η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης στους επί μέρους λαούς καθώς και της γειτονικής μας Γιουγκοσλαβίας αλλά και της Τσεχοσλοβακίας το δε  αίσθημα του “έθνους” μετά την υπέρβαση της Γιάλτας άρχισε να φυσάει πάλι πάνω από λαούς και σύνορα.

– Το έθνος σχηματίζεται από δυο κύριους παράγοντες,την  φυλή και την συνείδηση.

– Λέγοντας φυλή το μυαλό μας πάει στην καταγωγή και κυρίως ότι υπάρχει συνείδηση κοινής καταγωγής, γιατί όταν υπάρχει κοινή καταγωγή τότε υπάρχουν και άλλα κοινά στοιχεία όπως ο κληρονομικός χαρακτήρας, η γλώσσα, η παιδεία, ο πολιτισμός, τα ήθη, τα έθιμα, η κοινή ιστορία.

– Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων συντείνουν στο γεγονός της αναδιάταξης των συνόρων λόγω εθνολογικής σύστασης στην ευρύτερη περιοχή.

– Όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς στις 17 Δεκεμβρίου του 2017 με εφτά υπουργούς επισκέφτηκε τον ΠΟΥΤΙΝ και ζήτησε τη συμμετοχή της Ρωσίας στις συζητήσεις ανάμεσα σε Κόσοβο και Σερβία για την διευθέτηση των συνόρων.

– Από 1/1/2019 καταργούνται τα σύνορα μεταξύ ΚΟΣΟΒΟΥ και ΑΛΒΑΝΙΑΣ και ένα κομμάτι της ΒΟΣΝΙΑΣΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ που ανακηρύχτηκε ανεξάρτητη οντότητα με το όνομα ΣΕΡΠΣΚΑ και πρόεδρο – (δήμαρχο) τον ΜΙΡΟΛΑΝΤ ΝΤΟΝΙΚ επιζητεί να ενταχθεί στην Σερβία.

– Το ρωσικό σχέδιο για τις περιπτώσεις- εκτός αυτής των ανοιχτών συνόρων μεταξύ ΚΟΣΟΒΟΥ και ΑΛΒΑΝΙΑΣ – περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω με οριστική διευθέτηση των συνόρων ΚΟΣΟΥΒΟΥΣΕΡΒΙΑΣ έτσι ώστε ένα κομμάτι του Κοσόβου που Σερβοκρατείται να δοθεί στη ΣΕΡΒΙΑ και ένα κομμάτι της ΣΕΡΒΙΑΣ στην περιοχή ΠΡΕΣΕΒΟ που αλβανοκρτείται να γίνει τμήμα του Κοσόβου..

– Τα συστατικά λοιπόν του “έθνους” που είναι η φυλή και η εθνική συνείδηση λειτουργούν στις παραπάνω περιπτώσεις εθνικιστικά και καταλυτικά για την αλλαγή συνόρων.

– Η αλήθεια είναι ότι και η Ελληνό-Σκοπιανή διαφορά για το όνομα, μαζί με την Σερβο-Αλβανική διαφορά για το Κόσοβο, ήταν ή είναι ακόμα, μέρος της αντιπαράθεσης Ρώσων και Αμερικανο-Νατοϊκών για τα δυτικά Βαλκάνια.

– Το σχέδιο όμως αυτό χαρακτηρίζεται ως η νέα εμφάνιση των Βαλκανίων και το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι και ορισμένοι κύκλοι στην Ουάσιγκτον το βλέπουν με καλό μάτι καθώς γι αυτούς γίνεται πράγματι μια συμφέρουσα γεωπολιτική διευθέτηση.

– Όμως όπως και αν το δει κανένας αναμφίβολα πρόκειται για έναν νέο χάρτη στα Βαλκάνια, για μια αλλαγή συνόρων στην ευρύτερη περιοχή μας.

– Απ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής τα Σκόπια παραμένουν στα σημερινά τους σύνορα καθώς το σχέδιο έχει ως βάση το σεβασμό των ΕΘΝΩΝ- ΚΡΑΤΩΝ.

– Και εδώ κουμπώνει η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών καθώς όπως πια το παραδέχεται και ο Τσίπρας οι Σκοπιανοί πήραν γλώσσα, ιθαγένεια, ταυτότητα και εθνότητα και με τα στοιχεία αυτά δημιουργείται ένα νέο έθνος, το “Μακεδονικό έθνος” που θα εδρεύει στα Σκόπια, και αν συνεχιστεί η διευθέτηση των συνόρων στα Βαλκάνια με καθοριστικό παράγοντα το “έθνος” τότε ο καθένας μπορεί να βάλει στο μυαλό του ότι ο ΖΑΕΦ δεν χαίρεται επειδή  βγαίνει από τον “ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ”.

Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Ο φίλος μου Νίκος Π/ανς με πληροφόρησε πως ο γνωστός εφτάγλωσσος των 13 κομμάτων, απόλυτα συνεπής πολιτευτής, στα έργα και αγρότης στα λόγια, παραπονιέται – μάλλον ως αποχαιρετισμό στα όπλα- ότι είναι ακαταλαβίστικα τα κείμενά μου.

– Συμφωνώ απόλυτα με τον άστεγο πολιτευτή καθώς τα κείμενα είναι στα απλά ελληνικά και όχι σε κάποια ξένη γλώσσα που γνωρίζει αυτός όπως π.χ. τα πουζαρτνά ή τα αγκαθιώτ’κα.

ΥΓ2. Επειδή φίλοι μου Συριζαίοι με ρωτούν αν είμαι υπέρ ή κατά της λύσης στο σκοπιανό:

– Μόνον βλάκας δεν θα ήταν υπέρ της λύσης και μόνον χρήσιμος ηλίθιος όπως λέει και η Παπακώστα υπέρ της οποιασδήποτε λύσης, καθώς με τον τρόπο αυτόν επιχειρείται βίαιος αποχωρισμός του όρου Έλληνας από αυτόν του Μακεδόνα.

ΥΓ3. Συμφωνώ απόλυτα με τον τοπικό έντυπο τύπο ότι στα δημοτικά υπάρχει προς ώρας απόλυτη απραξία.

– Λογικό καθώς είναι νωρίς και το τριώδιο θα αρχίσει μάλλον τον άλλο μήνα και τότε θα ταιριάξει απόλυτα το αφιερωμένο εξαιρετικά στους ψηφοφόρους δίστιχο που ξέρει ο Τσίπρας:

όσο καιρό θερίζαμε, Βασίλη και Βασίλη αφού απαλωνέψαμε όξω μωρέ κασίδι.

ΥΓ4. Την ψηφίσει δεν την ψηφίσει ο Τσίπρας και οι συν αυτώ, την κατάπτυστη συμφωνία με τα Σκόπια, είναι εντελώς αδιάφορο καθώς ως διεθνής σύμβαση απαιτεί όπως λέει ο Βενιζέλος πλειοψηφία 180 βουλευτών και όχι 151 όπως μας λένε οι ψεύτες.

ΥΓ5. Μάλλον αποτρελάθηκαν κάποιοι Συριζαίοι, αφού σκέφτονται να προτείνουν για βραβείο ΝΟΜΠΕΛ τους Τσίπρα- Ζάεφ.

– Πού πας ρε Καραμήτρο!!!

ΥΓ6.Φίλος με πληροφόρησε πως χαϊνης λιγδιάρης που παριστάνει τον ψευτοεφημεριδά παινεύει τον άρτι ψηφισθέντα “ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ”  του δήμου μπας και τσεπώσει καμιά δεκάρα.

Συμβουλή: να μην το παρακάνει γιατί αν μάθει ποιος και πότε τον συνέταξε μπορεί και να του φύγει η μεγάλη έτσι κι αλλιώς λόγω πινόκιο μύτη.

– Πάντως όπως και να έχει τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ μαζί με την Σοφία Τ/ρα , που με την προτροπή και άδεια του αντιδημάρχου Σωτήρη Τόκα, δακτυλογράφησε τα συγκεκριμένα πολλά κείμενα, για τα παινέματα, γιατί δεν ακούστηκε κάτι ανάλογο και για τη σύνταξή του ήδη ψηφισθέντος και ισχύοντος αλλά μη εφαρμοσθέντος μέχρι στιγμής κανονισμού “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ”.

– Παρ’ ότι  ο κανονισμός αυτός συντάχτηκε αργότερα, με την ίδια ακριβώς διαδικασία, ψηφίστηκε νωρίτερα  επειδή υπήρξε η πίεση του Μπάμπη Τσολάκη, καθώς ο καθυστερημένα για 2 χρόνια προχτές ψηφισθείς ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ σχεδόν αυτούσια – με εξαίρεση τον διπλασιασμό (;)πολλών προστίμων – σκόνταβε σε συγκεκριμένη κυρία με άποψη (;), πράγμα που το γνωρίζει τουλάχιστον ο μισός δήμος.

– Α ναί, οι εργατοώρες όλων, συμπεριλαμβανομένης και της εσχάτης  εμπλακείσας καθ ύλην αρμόδιας προϊσταμένης καθαριότητας, και ό,τι άλλο χρειάστηκε έγιναν αδαπάνως καθώς ήταν προσφορά στο δήμαρχο και δωρεά προς το δήμο και τους δημότες.

1 Comment

  • Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για το όνομα;
    Σύνθετη ονομασία φυσικά.
    Όλοι οι “Μακεδονομάχοι” μαζεμένοι σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ…
    Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *