ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Όλα “τούμπα” στα προεκλογικά του δήμου Αλεξάνδρειας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Όλα “τούμπα” στα προεκλογικά του δήμου Αλεξάνδρειας

– ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

– Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΝΔ

– Ο ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΓΚΑΣ “ΕΚΘΕΤΕΙ” ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ “ΑΛΛΟΥ”

– ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ… “ΤΡΙΤΗ ΛΥΣΗ”

“Φωτιά” βάζουν οι εξελίξεις στα καζάνια του προεκλογικού μαγειρέματος, για τα σχετικά με τον δήμο Αλεξάνδρειας και όλα δείχνουν ότι εάν οι “μάγειρες” δεν φροντίσουν για τον έλεγχο της κατάστασης, τότε είναι σίγουρο πως κάποια καζανιά θα “αρπάξει”, το παρασκεύασμα θα “καεί” και θα “μυρίσει” πριν ακόμα σερβιριστεί.  Αναφέρομαι στις κινήσεις και στις διαβουλεύσεις που γίνονται στα βασικά προεκλογικά μέτωπα του δήμου Αλεξάνδρειας που όπως δείχνουν τα πράγματα γίνονται τέσσερα, με την προσθήκη και της ομάδας του Φώτη Δημητριάδη στη μέχρι σήμερα τριάδα των δημοτικών μονομάχων, του νυν δήμαρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, του ομόσταυλου (ΝΔ) Μιχάλη Χαλκίδη και του προσώπου που αναζητεί το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) του δήμου Αλεξάνδρειας για να στηρίξει ως υποψήφιο του Κινήματος κι ενδεχομένως της ευρύτερης τοπικής κεντροαριστεράς παράταξης (υπό προϋποθέσεις με συμμετοχή και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ).

Περιληπτικά η κατάσταση έχει ως εξής: Προ ημερών είχαμε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση της δημοτικής ομάδας του Φώτη Δημητριάδη από την οποία προέκυψε απόφαση για διατήρηση της ομάδας και στήριξη μιας διάδοχης κατάστασης από τους ίδιους. Στο μέτωπο του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) τα αρμόδια τοπικά κομματικά όργανα ξεκίνησαν εσωπαραταξιακές διαβουλεύσεις έχοντας συναντήσεις και συζητήσεις με στελέχη του χώρου που φέρονται ως ενδιαφερόμενα για τη ηγεσία του δήμου Αλεξάνδρειας και σύντομα αναμένεται “λευκός καπνός”. Στο μέτωπο του Μιχάλη Χαλκίδη μαθαίνω ότι “γράφουν”- “σβήνουν” και “προσθέτουν” ονόματα υποψηφίων συμβούλων ενώ σύντομα ετοιμάζονται για τις πρώτες (τμηματικές) ανακοινώσεις του συνδυασμού και για ακόμη μία δήλωση ή συνέντευξη τύπου του ίδιου του Χαλκίδη. Και στο μέτωπο του νυν δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη “ζυγίζουν” καταστάσεις, τροποποιούν εκτιμήσεις από τις εξελίξεις τις επικαιρότητας και προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση κυρίως σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία που σε επίπεδο Αθήνας φαίνεται ότι τους “κουνάει μαντήλι” ενώ σε τοπικό επίπεδο εξακολουθεί να τους “ρίχνει σωσίβια”.

ΗΧΗΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Για τη συνάντηση της δημοτικής ομάδας του Φώτη Δημητριάδη τα έγραψε το alexandreia-gidas.gr (ΕΔΩ). Ο Φώτης Δημητριάδης προκάλεσε έντονο “κρότο” και τοπικές αναταράξεις, σίγουρα στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε άλλους υποψήφιους που τους “έκοψε” όρεξη και βήχα.. Ανέφερε ότι δεν προτίθεται να ηγηθεί εκ νέου σε δημοτικό συνδυασμό, τόνισε όμως την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια που ως δημοτική ομάδα ξεκίνησαν πριν από χρόνια και ζήτησε να βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο- μέλος της, που θα ηγηθεί και θα ξεκινήσει νέο αγώνα, ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Αποκλειστικό: «Μαύρος καπνός» στη συνάντηση του Φώτη Δημητριάδη – δεν ξανακαταβαίνει για δήμαρχος

Παρόντες ήταν όλοι οι δημοτικοί  σύμβουλοι της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία για Ανάπτυξη και Πρόοδο” (εκτός της Όλγας Καστανά) όπως επίσης ήταν παρόντες και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων που εκλέχθηκαν με την παράταξη του Φώτη Δημητριάδη το 2014. Στη διάρκεια της εκτενούς συζήτησης που έγινε μεταξύ όλων των παρισταμένων, ομόφωνα και χωρίς ενστάσεις πάρθηκε η απόφαση να παραμείνει συμπαγής η δημοτική ομάδα και να παραμείνει ενεργός ο συνδυασμός ως βάση για δημιουργία νέου ψηφοδέλτιου που θα διεκδικήσει τον δήμο Αλεξάνδρειας στις εκλογές του 2019. Ένα ψηφοδέλτιο “εμπειρίας και ανανέωσης” όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά και όπως δήλωσε ο Φώτης Δημητριάδης θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του, αν χρειαστεί ακόμα και με υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος. Έδωσε έτσι ηχηρή απάντηση σε όσους διαδίδουν ότι δήθεν ‘τα έχει βρει” με άλλον υποψήφιο κι έχει συμφωνήσει μαζί του μέχρι και “ανταλλαγές θητείας”, σενάρια που διαψεύστηκαν κατηγορηματικά και δημοσίως.

ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΓΚΑΣ: ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ  
ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΗ

Ακόμη πιο ηχηρή όμως ήταν η τοποθέτηση του Σάκη Κούγκα στη συγκέντρωση της ομάδας Δημητριάδη. Ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος όλων των συνδυασμών του δήμου Αλεξάνδρειας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές (έλαβε 2340 ψήφους έναντι 2278 του Νίκου Αλεξόπουλου) είχε μια εμπεριστατωμένη και ξεκάθαρη τοποθέτηση. Αρχικά ζήτησε από τον Φώτη Δημητριάδη να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, επιμένοντας κι αυτός στην ανάγκη να συνεχιστεί η παρουσία του συνδυασμού και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όταν μάλιστα αποφασίστηκε να υπάρξει συνέχεια με επικεφαλής ένα άλλο πρόσωπο του συνδυασμό, λόγω της απόφασης Δημητριάδη να μην επιμείνει ως υποψήφιος δήμαρχος, ο Σάκης Κούγκας δήλωσε επίσης παρών στη νέα προσπάθεια της ομάδας και αντέκρουσε ευθέως κάθε φήμη που τον θέλει να συνεργάζεται με τον Μιχάλη Χαλκίδη.

ΠΛΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΚΟΥΓΚΑ Η ΠΛΕΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΗ

Κι εδώ μπαίνει ένα σοβαρό ζήτημα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πηγές από την πλευρά του Μιχάλη Χαλκίδη όταν ενημερώθηκαν για την παραπάνω τοποθέτηση του Σάκη Κούγκα έσπευσαν να σχολιάσουν ότι “αυτά λέγονται για εσωτερική κατανάλωση”, πως “υπάρχει ταύτιση απόψεων Κούγκα- Χαλκίδη” και ότι στο τέλος “ο Σάκης Κούγκας θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Μιχάλη Χαλκίδη”. Εδώ που τα λέμε, ο ίδιος ο Σάκης Κούγκας ουδέποτε δήλωσε δημοσίως ότι συμφωνεί με τον Μιχάλη Χαλκίδη και ότι θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του.

Σε προεκλογικές κινήσεις για τον δήμο Αλεξάνδρειας προχωρά άμεσα ο Μιχάλης Χαλκίδης

Όλη αυτή η φημολογία διαχέεται κυρίως από ανθρώπους της πλευράς Χαλκίδη, ενώ ούτε ο Μιχάλης Χαλκίδης έχει δηλώσει δημοσίως κάτι ανάλογο αν και με άλλους τρόπους μάλλον δεν το έχει διαψεύσει. Για όλα αυτά υπάρχει πλέον σοβαρός λόγος, ο Σάκης Κούγκας να επαναλάβει δημοσίως τα όσα δήλωσε και στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του, διότι αυτό απαιτεί η ξεκάθαρη στάση που πάντα τον διακρίνει. Εξάλλου και ο ίδιος συμφώνησε στη διαδικασία διαδοχής της δημοτικής ομάδας του Φώτη Δημητριάδη, έστω κι αν δεν θα συμμετέχει ως υποψήφιος επικεφαλής. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να επιτρέπει σε κάποιους να διακινούν φήμες γύρω από το όνομά του και τη στάση που θα κρατήσει στις δημοτικές εκλογές. Ο Σάκης Κούγκας μας έχει συνηθίσει να ΜΗ χρησιμοποιεί μισόλογα και το ίδιο πιστεύουμε ότι θα κάνει και τώρα.

ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Σε σχέση τώρα με τη διαδοχή του Φώτη Δημητριάδη, στον συνδυασμό που θα αναλάβει να δώσει συνέχεια στη δημοτική ομάδα του και στις ερχόμενες εκλογές για τον δήμο Αλεξάνδρειας, επικρατέστερα ονόματα είναι αυτά του Κώστα Βενιόπουλου, της Όλγας Μοσχοπούλου και του Κίμωνα Παράσχου. Στις προηγούμενες εκλογές και οι τρεις συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό προσωπικών ψήφων, κάτι ενδεικτικό  το εύρος που έχουν εκλογικά στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Ο Κώστας Βενιόπουλος ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Μελίκης, ήταν αρκετά πιο μπροστά σε ψήφους έναντι των άλλων δύο, συγκεντρώνοντας 1.879 ψήφους (τρίτος συνολικά μεταξύ όλων των συνδυασμών του δήμου, με πρώτο τον ομόσταυλό του Σάκη Κούγκα όπως προανέφερα) ενώ ο Κίμων Παράσχου (ως υποψήφιος δημ. Σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Αλεξάνδρειας) έλαβε 1.142 ψήφους και η Όλγα Μοσχοπούλου (ως υποψήφια δημ. Σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Πλατέος) έλαβε 1.494 ψήφους. Όποιο πρόσωπο κι αν αναλάβει επικεφαλής του συνδυασμού της ομάδας του Φώτη Δημητριάδη, ξεκινά να προβάλει ως μια “δυναμική τρίτη λύση” ανάμεσα στη διαμάχη Γκυρίνη- Χαλκίδη καθώς ένα βασικό χαρακτηριστικό και των τριών είναι ότι συγκαταλέγονται στο στελεχιακό δυναμικό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ… “ΤΡΙΤΗ ΛΥΣΗ”

Εάν οι παραπάνω εξελίξεις προχωρήσουν όπως σχεδιάζονται και όπως ανακοινώθηκαν, έχουμε να κάνουμε μια μια πολυδιάσπαση (τριπλή) στο χώρο της τοπικής κεντροδεξιάς με συνέπειες προβλέψιμες και καθόλου ενθαρρυντικές για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο υποψήφιους δημάρχους από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Τον Παναγιώτη Γκυρίνη που ούτως ή άλλως είχε αντίπαλο τον Φώτη Δημητριάδη και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά και τον Μιχάλη Χαλκίδη που πλέον ΔΕΝ θα είναι ο μόνος “αντι Γκυρίνης” υποψήφιος από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά συνέπεια ελαττώνεται σε μεγάλο βαθμό ένα βασικό επιχείρημα προσέγγισης , εκ μέρους του, προς τον κόσμο κυρίως της ΝΔ που διαφωνεί με τον σημερινό δήμαρχο. Παράλληλα ο κόσμος αυτός αποκτά και μια ακόμη επιλογή (πέραν του Μιχάλη Χαλκίδη) ενώ υπό προϋποθέσεις, εάν ο νέος συνδυασμός της ομάδας Δημητριάδη μπορέσει να εκφράσει τη λεγόμενη “τρίτη λύση” στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας τότε μπορεί να  εξελιχθεί σε μεγάλο φαβορί των εκλογών.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΚΥΡΙΝΗ- ΧΑΛΚΙΔΗ

Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη, που επικρατεί τόσο στην πλευρά του Παναγιώτη Γκυρίνη όσο και στην πλευρά του Μιχάλη Χαλκίδη, ότι οι εξελίξεις στους συνδυασμούς τους έχουν ήδη δρομολογηθεί και η “νικηφόρα πορεία” τους δεν μπορεί να ανακοπεί με τίποτα. Ευσεβείς πόθοι κατά την άποψή μου. Σαφώς και επηρεάζονται αμφότεροι από την εξέλιξη αυτή. Μάλιστα η πλευρά του Μιχάλη Χαλκίδη έχει επιχειρήσει προσέγγιση προς την πλευρά του Σάκη Κούγκα (όπως το περιέγραψα παραπάνω) ενώ εδώ και καιρό υπάρχουν πληροφορίες ότι αναζητούσε κάτι αντίστοιχο και προς την πλευρά του Κώστα Βενιόπουλου. Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν και μια δήλωση του Σάκη Κούγκα (περί αυτών και όχι μόνο…) θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις όπως και του Κώστα Βενιόπουλου διότι και αυτός γνωρίζει επίσης “γεγονότα” και “καταστάσεις”.

Ανεβαίνουν οι τόνοι: Απάντηση του Παναγιώτη Γκυρίνη στον Μιχάλη Χαλκίδη

Αναμένουμε λοιπόν μ ενδιαφέρον να δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα εάν οι προθέσεις του Μιχάλη Χαλκίδη παραμένουν ως είχαν σχεδιαστεί κάτι που σύμφωνα με όσα μάθαμε τις τελευταίες ώρες θα γίνει ως είχε μόνο που τώρα το ενδεχόμενο της δεύτερης Κυριακής αρχίζει να αντιμετωπίζεται ως δεδομένο και η στρατηγική αλλάζει ανάλογα. Αναμένουμε λοιπόν στο επόμενο χρονικό διάστημα, η πλευρά Χαλκίδη αφενός να ξεκαθαρίσει τα σχετικά με τον Σάκη Κούγκα, αφετέρου να προχωρήσει σε ανακοινώσεις τμήματος των ονομάτων του συνδυασμού και να διοργανώσει μια συνέντευξη τύπου του ίδιου του Χαλκίδη ή απλώς μια δήλωσή του, περί των εξελίξεων. Αυτά τουλάχιστον, όπως μαθαίνω, επικρατούν ως σκέψεις στην πλευρά του εκ Μελίκης υποψήφιου δημάρχου Αλεξάνδρειας και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω για την πηγή των πληροφοριών μου.

“ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ” ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΚΥΡΙΝΗ

Λίγο περισσότερο μπερδεύουν τα πράγματα, όπως μαθαίνω, στην πλευρά του νυν δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη. Οι μέχρι τώρα εξελίξεις που ανέμεναν κάθε άλλο παρά επιβεβαιώθηκαν και όλες “έπεσαν έξω”. Αρχικά θεωρούσαν βέβαιη τη μετακίνηση του Μιχάλη Χαλκίδη στον δήμο Βέροιας (είχαν και… “υψηλές” διαβεβαιώσεις περί αυτού) κάτι που τελικά δεν τους “βγήκε”. Μετά περίμεναν ότι η επίσημη Νέα Δημοκρατία θα τους “στήριζε” ως εν ενεργεία δήμαρχο- μέλος του κόμματος, κάτι που επίσης πήγε… “άπατο” ως ενδεχόμενο. Τώρα βλέπουν την πλευρά του Φώτη Δημητριάδη να προχωρά με δικό της συνδυασμό και ακυρώνονται εν τη γενέσει τους κάποιοι σχεδιασμοί προσέγγισης που εδώ και καιρό σχεδιάζονταν ως “στρατηγική κίνηση” του δημάρχου (που για μια ακόμη φορά εμφανίζεται “αργός” στο να δρομολογεί εξελίξεις).

Τέλος πάντων ούτε η πλευρά Γκυρίνη αλλάζει ρότα και περιμένει πρώτα την εξέλιξη κάποιων “σοβαρών” δημοτικών έργων στην προσπάθεια αλλαγής του κλίματος στην τοπική κοινωνία, ενώ παραμένει πάντα ο στόχος για ανακοίνωση στήριξης του συνδυασμού ακόμη και μέσω υποψηφιότητας ενός “τρανταχτού ονόματος” όπως ήδη έχει διαρρεύσει και ο ίδιος ο δήμαρχος. Και αλίμονό τους εάν και αυτό το σχέδιο “πέσει έξω” λόγω των εξελίξεων με την δημοτική ομάδα του Φώτη Δημητριάδη (ο νοών νοείτω…).

ΠΑΣΟΚ: “ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ”

“Βούτυρο στο ψωμί μας” σχολίασε τις εξελίξεις με την εμφάνιση του τρίτου συνδυασμού από τον χώρο της “δεξιάς” (όπως χαρακτήρισε τον χώρο) γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που το άκουσα να κάνει προσεκτικές εκτιμήσεις για τα δημοτικά της Αλεξάνδρειας, σε κεντρικό καφέ της πόλης, το απόγευμα του Σαββάτου. Είναι μια εκτίμηση που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα όσο κι αν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ της περιοχής, παραμένουν χαμηλά και δεν δείχνουν ικανά να “ωθήσουν” ψηλά από μόνα τους, μια κομματική δημοτική υποψηφιότητα, ειδικά εάν δεν υπάρξει πραγματική ενωτική παρουσία των στελεχών με τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλεγεί. Αυτό (ξέρω από πρώτο χέρι) ότι το αντιλαμβάνονται καλά στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο γι αυτό και πράττουν ανάλογα.

Καθώς λοιπόν το Κίνημα έχει λάβει οριστική απόφαση ότι θα στηρίξει υποψήφιο δήμαρχο προερχόμενο από τον χώρο του, με τη φιλοδοξία ότι θα αποτελέσει πόλο συσπείρωσης της ευρύτερης ρουμλουκιώτικης κεντροαριστεράς, εκπρόσωποι των αρμόδιων κομματικών οργάνων (από την τοπική Αλεξάνδρειας και τη Νομαρχιακή Ημαθίας) άρχισαν να κάνουν συναντήσεις με πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει πρόθεση υποψηφιότητας ή έχουν μπει στο σχετικό κάδρο των συζητήσεων. Έχουμε λοιπόν τις παρακάτω πληροφορίες:

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Υπήρξε συνάντηση του κομματικού οργάνου με τον πρώην δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Μπάμπη Γκιόνογλου. Το όνομα του έμπειρου αυτοδιοικητικού και παλιότερα υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ημαθίας ακούστηκε έντονα ως μια ικανή υποψηφιότητα που θα μπορούσε να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για ότι ψάχνει σήμερα το ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας.

Θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας ο Μπάμπης Γκιόνογλου το 2019 – τι απαντάει ο ίδιος;

Δυναμικός, με γνώσεις και με δυνατότητα ευρύτερης διείσδυσης ο κ. Γκιόνογλου άκουσε με προσοχή όσα είχαν να του πουν, ανέλυσε τις απόψεις του, του προτάθηκε να είναι ένας εκ των υποψηφίων που θα ενταθούν σε φάση τελικής αξιολόγησης, όμως απάντησε αρνητικά για λόγους που έγιναν κατανοητοί και σχετίζονται με λόγους άσχετους με πολιτικές και εκλογικές παραμέτρους.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ

Ακολούθησε αντίστοιχη συνάντηση με τον Κώστα Ναλμπάντη, το πρόσωπο που δείχνει να συγκεντρώνει μεγάλο μερίδιο υποστήριξης του τοπικού ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας, με υποστήριξη στελεχών και άλλων κομματικών χώρων αλλά και με πολλές αντιδράσεις εκ μέρους στελεχών του ίδιου κομματικού χώρου (ΠΑΣΟΚ).

Έφτασε η ώρα του Κώστα Ναλμπάντη;

Ενός προσώπου που στην αρχή ξεκίνησε ως φαβορί, στην πορεία όμως εξελίχθηκε σε μια αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα κι αυτός είναι ο λόγος που στη συνάντηση αυτή, έμαθα ότι ο Κώστας Ναλμπάντης δήλωσε ανοιχτά ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ανάλυσε τις επαφές που έχει κάνει προς την κατεύθυνση αυτή, παρουσίασε τα θεωρούμενα “συγκριτικά πλεονεκτήματα” που έχει έναντι άλλων στελεχών του χώρου, όμως ΕΘΕΣΕ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΟΡΟ.

Εφ όσον το Κίνημα καταλήξει στην υποψηφιότητά του, να του εγγυηθεί τον σχηματισμό ενός ενωτικού συνδυασμού που θα παρακάμπτει στον μέγιστο βαθμό κάθε κίνηση διάσπασης του χώρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και παράλληλα να δημιουργήσει συνθήκες συνεργασίας με τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς ακόμη και με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και άλλους συγγενείς κομματικούς χώρους.

ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΛΙΑΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ, ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΕΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΕΡΙΠΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

Παρόμοιες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και με άλλα πρόσωπα που συμμετέχουν είτε ως αναφορές είτε ως προθέσεις, στο κάδρο των υποψηφίων δημάρχων Αλεξάνδρειας με προέλευση τον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και εννοώ την κυρία Λιάνα Ζαχαριάδου, η περίπτωση της οποίας σε σχέση με την υποψηφιότητά της ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας, παρομοιάζεται από κάποιους “συντρόφους” της, ως… φωτοβολίδα, που εκτοξεύτηκε με κρότο, έλαμψε εντυπωσιακά και τώρα “πέφτει” σιγοσβήνοντας. Έχω όμως την πληροφορία ότι και ο Γιάννης Μοσχόπουλος ενδεχομένως ΝΑ (ξανά)μπαίνει στο κάδρο των υπό αξιολόγηση υποψηφίων δημάρχων Αλεξάνδρειας για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ συζητιέται έντονα ως ενδεχόμενο που θα ανατρέψει καταστάσεις και η περίπτωση του γιατρού Στέφανου Δελλιόπουλου, που ανήκει μεν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί όμως να είναι ένας εκ των βασικών υποστηρικτών του νυν δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΕΡΙ… ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Δεν αντέχω όμως να κλείσω χωρίς να κάνω και την καθιερωμένη επίδειξη του πολιτικού αναλυτή (τάχα μου) γιαυτό και στο σημείο αυτό θα διατυπώσω μια πολιτική παρατήρηση. Με ποιόν νομίζουν ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αλεξάνδρειας ότι θα κατορθώσουν μια τέτοια δημοτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι θέσεις που διατυπώνει συνεχώς η Φώφη Γεννηματά κάθε άλλο παρά προσεγγίζει τέτοιες πιθανότητες; Η πολιτική γραμμή περί “στρατηγικής ήττας” του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον το βασικό αφήγημα του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, γραμμή που την εμπνεύστηκε και την πρωτοδιατύπωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος κι έχει υιοθετηθεί πλήρως από τη σημερινή πρόεδρο. “Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Να μην διατηρήσει ούτε ως ηττημένος υπολογίσιμη ισχύ. Για να μην μπορεί να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια. Να πάει από κει που ήρθε…” μας προέτρεψε πρόσφατα η κυρία Γεννηματά μιλώντας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, διευκρινίζοντας τα στελέχη λίγο μετά, ότι λέγοντας να πάει από εκεί που ήρθε” εννοεί στο… 4%. Με βάση αυτό θεωρώ πως έχουμε να κάνουμε πλέον με την πιο σκληρή, την ακραία μετωπική αντι-ΣΥΡΙΖΑ έκφραση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ που κατ’ ουσίαν σφραγίζει τελεσίδικα το τέλος της γραμμής των “ίσων αποστάσεων” προς τους δύο κεντρικούς “μονομάχους” (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ). Γραμμή που, έτσι κι αλλιώς, τη δείχνει πολυεπίπεδα και πραγματικότητα ή αν θέλετε η καθημερινότητα της πολιτικής επικαιρότητας.

Χρίσμα από Φώφη στον δήμο Βέροιας για τις εκλογές του 2019 – θα υπάρξει και στην Αλεξάνδρεια;

Εννοώ πως το ΚΙΝΑΛ από καιρό δείχνει να συμπορεύεται τακτικά με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ταυτίζεται σ’ επίπεδο συνθηματολογίας αλλά και σ’ επίπεδο επιλογών ήδη από την υπόθεση της Novartis αλλά και πρόσφατα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως κι από την υιοθέτηση του αιτήματος Μητσοτάκη για εκλογές εδώ και τώρα, ως την άρνηση της απλής αναλογικής. Και, απ’ ό, τι δείχνουν τα πράγματα, η συγκεκριμένη “στρατηγική” επιλογή αυτής της ιδιότυπης συμπόρευσης (του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ) δείχνει να αποκτά έδαφος “οριστικοποίησης”. Και ιδίως όταν η Φώφη Γεννηματά (επίσης στη ΔΕΘ) με έμφαση μας διαβεβαίωσε ότι “δεν πρόκειται ν’ αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη”. Προφανώς η κυρία Γεννηματά έχει αποδεχθεί ως γεγονός, την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές, γνωρίζει όμως ότι δύσκολα θα πετύχει την “αυτοδυναμία” κι αυτός είναι ο λόγος που μας προετοιμάζει για μια “συγκυβέρνηση”, διαβεβαιώνοντας ότι “δεν πρόκειται ν’ αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη”. Είναι επίσης προφανές ότι το ΚΙΝΑΛ εγκαταλείπει την προηγούμενη εκφρασμένη θέση περί “συμμετοχής όλων σε μετεκλογική κυβέρνηση”, ως όρο για να δεχτεί να μετάσχει κι αυτό. Με τέτοιο πολιτικό λόγο, με τέτοιο αντιΣΥΡΙΖΑ αφήγημα και με τέτοια εξόφθαλμη πολιτική τακτική προσέγγισης προς τη ΝΔ, με ποιον τρόπο νομίζουν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-  ΚΙΝΑΛ Αλεξάνδρειας, θα τα βρουν στις δημοτικές εκλογές με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός κι αν κάποιοι μας δουλεύουν…

Τελείωσα. Τα έγραψα όλα αυτά όχι για να σας κουράσω αλλά για να σας προετοιμάσω για όσα παρόμοια θα δούμε ενόψει δημοτικών εκλογών και στον Δήμο Αλεξάνδρειας. Για την ώρα σας έδωσα τους τίτλους από τα… “προσεχώς” και σύντομα θα σας παρουσιάσω και σκηνές από το έργο.

Αλεξανδρινός

8 Comments

  • Νομίζω οτι η τελευταία παρατήρηση σε σχέση με τη Φώφη είναι όλη η ουσία.
    Κατά τα άλλα τους ανέβασες όλους τ’ς Γιδιώτ’ς και τ’ς Μελικιότ’ς σε βαθμό που το διαβάζουμε και νομίζουμε ότι διάβάζουμε κάποια ανάλυση των Νιου Γιορκ Τάιμς για αμερικανούς υποψήφιους και εκλογικά μαγειρμέματα σε κάποια πολιτεία των ΗΠΑ. Είσαι μάλλον και ψιλοΠΑΣΟΚος φίλε Αλεξανδρινέ. Ή κάνω λάθος;

  • 1) Ο Δημητριάδης επικαλέστηκε λόγους υγείας και αρκετά χρήματα που «έχασε» στις προηγούμενες εκλογές και δεν θέλει να χάσει άλλα τόσα.
    2)) Ποιός από Βενιόπουλο, Μοσχοπούλου, Παράσχο έχουν ή μπορούν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα;;
    Κ Α Ν Ε Ι Σ μα Κ Α Ν Ε Ι Σ
    Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβει αυτή σαν ομάδα.
    Άρα πρέπει να δείτε που και πως θα μοιραστούν .
    ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ….
    Γιια να μάθουνε και ποιος θα βγει….
    3) Ο Μπάμπης απάντησε αρνητικά λόγω μη ύπαρξης χρημάτων…
    Εκεί μόνο ο Ναλμπάντης μπορεί να κατέβει αλλά, δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία ή μάλλον την έσωθεν(ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ)) και έχει ξοδέψει και μπόλικα χρήματα για την επένδυση που έκανε…
    4) Τον γιατρό γιατί δεν τον έχετε στα υπόψιν σας;;;;

  • Τελικά πόσο κοστίζει για να είσαι υποψήφιος δημαρχος στην Αλεξάνδρεια?
    Για τι ποσό μιλάμε, ξέρει κανείς?
    Πόσα είναι αυτά τα χρήματα που “δεν έχει” για να τα βάλει ο Γκιόνογλου ή μπορεί να “έχασε” ο Δημητριάδης ή δεν μπορεί να “ξοδέψει” ο Βένιος αλλά μπορεί να τα “διαθέσει” ο Ναλμπάντης? Ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει για το ποσό που χρειάζεται μια προεκλογική εκστρατεία για να κατέβεις δήμαρχος Αλεξάνδρειας? Που προφανώς το έχουν διαθέσιμο και ο Γκυρίνης και ο Χαλκίδης?
    Μπορεί κάποιος να απαντήσει και να μας ενημερώσει ???

  • Τελικά τι είναι αλειμένο στο ψωμί του ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας;
    Βούτυρο ή ΒΟΥΤΗΡΟ;

  • Όσο ήταν ο κ.Δημητριαδης Δήμαρχος,παρα τις λυσσαλέες προσπάθειες κάποιων,δεν είχαμε λαθρομετανάστες.
    Το οικόπεδο στο οποίο είναι το χοτ σποτ,πρώην στρατόπεδο,ανήκει στον Δήμο.
    Όταν ανέλαβε ο κ.Γκυρινης,ο χώρος του στρατοπέδου,παραχωρήθηκε.
    Η κ.Μοσχοπουλου έχει επιδείξει στον παρελθόν ότι και έχει τις ικανότητες,και την θέληση να κάνει τον Δ.Αλεξανδρειας ένα καλύτερο μέρος.
    Ελπίζω να είναι η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της Αλεξανδρειας.

  • AΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕ ΜΟΥ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΓΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

  • Φίλε JP
    Κάτσε να δούμε εάν με τις νέες εξελίξεις (απόφαση ομάδας Φώτη Δημητριάδη) ο Μιχάλης Χαλκίδης θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του.
    Με άλλους δύο υποψήφιους απο τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας θα το τολμήσει;
    Εκτός κι αν ισχύουν όσα η παρέα σας διαδίσει ότι δηλαδή τον Κούγκα και τον Βενιόπουλο τους έχετε ήδη μαζί σας…
    Διότι εάν δεν τους έχετε και αποφασίσουν να κάνουν τον “τρίτο” συνδυασμό, τότε μάλλον θα το ξανασκεφτεί ο δικός σας

    • Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ .ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *