ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η Ημέρα Φιλοζωίας στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας: «Μην γυρνάς την πλάτη άνοιξε την αγκαλιά σου»

Η Ημέρα Φιλοζωίας στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας: «Μην γυρνάς την πλάτη άνοιξε την αγκαλιά σου»

Από το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικής Φιλοζωίας, που θεσμοθετήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-24, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα φιλοζωίας.

  • Κάθε τμήμα, με τη συνδρομή του διδάσκοντα καθηγητή, αφιέρωσε μια διδακτική ώρα σε συζητήσεις για τα δικαιώματα των ζώων και την υπάρχουσα νομοθεσία, καταλήγοντας στη σύνταξη του “Δεκαλόγου των αδέσποτων”.
  • Στο προαύλιο του σχολείου, υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:
    • Τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών με δοχεία τροφής και νερού για αδέσποτα ζώα.
    • Φύτευση τριανταφυλλιών στην αυλή, σε ανάμνηση της 1ης Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας.
  • Ακολούθησε προβολή της εγκεκριμένης ταινίας “Re-action”, παράλληλα με τη δημιουργία αφισών από την καλλιτεχνική ομάδα των μαθητών του σχολείου μας..

Παρόλο που οι εκδηλώσεις αυτές δεν επιλύουν το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς την καλλιέργεια φιλοζωικής κουλτούρας.στους μαθητές μας. Μέσα από εποικοδομητικές συζητήσεις, προβληματισμό και ενημερωτικές δράσεις, φυτέψαμε τον σπόρο της ενσυναίσθησης στις καρδιές των μαθητών.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Ν. Γκίλια. και στον Τομέα Μηχανολόγων για την κατασκευή των μεταλλικών κατασκευών, καθώς και στον κ.Μ. Στεφανάκη και τον Τομέα Γεωπονίας για  τη φύτευση των τριανταφυλλιών.

Υπεύθυνες καθηγήτριες για την οργάνωση της δράσης:

  • Ειρήνη Διούδη
  • Γεωργία Μπαλτατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *