ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Οι Μικροί ΕΠΙ(STEM)ΟΝΕΣ του Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου διέπρεψαν στη ρομποτική!

Οι Μικροί ΕΠΙ(STEM)ΟΝΕΣ του Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου διέπρεψαν στη ρομποτική!

‘’Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας’’

Οι τάξεις Β’ & ΣΤ’ του Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου συμμετείχαν στο «Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας, Προωθώντας την Καινοτομία 2024», που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Απριλίου στα Γιαννιτσά και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας.

Οι μαθητές κατασκεύασαν ένα rover για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη και ένα ελικόπτερο διάσωσης των αστροναυτών, λόγω μιας αναπάντεχης έκρηξης ηφαιστείου χρησιμοποιώντας κιτ ρομποτικής.

Σε αυτό το έργο οι μαθητές καθοδηγήθηκαν από την εκπαιδευτικό Παυλίδου Ζωή, υπεύθυνη της Β’ Τάξης, τον κ.Τσιριπίδη Ιωάννη, υπεύθυνο της ΣΤ’ τάξης κατόπιν παρότρυνσης και ενθάρρυνσης της διευθύντριας Παυλίδου Βικτωρίας που στήριξε την υλοποίηση της εισαγωγής του ΣΤΕΜ στην εκπαιδευτική διαδικασία και με την προσφορά του κιτ ρομποτικής από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας.

Οι μαθητές και των δύο τμημάτων συμμετείχαν στην παρουσίαση των αντικειμένων που κατασκεύασαν με lego, έκαναν τον προγραμματισμό των κιτ και δημιούργησαν μια έκρηξη ως ηφαιστειολόγοι και μικροί επι(Stem)ονες εν δράσει….

Οι αντιπρόσωποι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ του σχολείου μας επέδειξαν τις αξίες της ομαδοσυνεργατικότητας, της ενεργητικής ακρόασης, της αυτοεκτίμησης, καλλιέργησαν τις επικοινωνιακές δεξιότητες, δεξιότητες προγραμματισμού και επιστημονικής κατανόησης καθώς επίσης απέκτησαν εμπειρίες. Η δράση των παιδιών στηρίχθηκε στην κατασκευαστική ΣΤΕΜ προσέγγιση, την διαφοροποιημένη μάθηση και την μαθητοκεντρική στρατηγική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *