ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ posted by

Χωρίς την Φιλαρμονική η περιφορά του επιτάφιου στην Αλεξάνδρεια – το μήνυμα του μαέστρου στους μουσικούς

Χωρίς την Φιλαρμονική η περιφορά του επιτάφιου στην Αλεξάνδρεια – το μήνυμα του μαέστρου στους μουσικούς

Πολλά ερωτήματα προκάλεσε η απουσία μετά από πολλά χρόνια της Φιλαρμονικής από την περιφορά του επιτάφιου την Μ. Παρασκευή στην εκκλησία της Παναγίας.

Αρκετά ήταν τα μηνύματα, τα σχόλια και τα ερωτήματα των αναγνωστών και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς. Ένα από τα μηνύματα που πήραμε, ήταν από μουσικό της φιλαρμονικής που μας έστειλε το μήνυμα που έστειλε στους μουσικούς ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του δήμου Μανώλης Τσιαούσης όπου εξηγεί τι έχει συμβεί.

Διαβάστε το μήνυμα:

KAΛHMEPA ΣAΣ KAI EYXAPIΣTΩ ΓIA THN YΠOMONH ΣAΣ. TA ΠPAΓMATA EXOYN ΩΣ EΞHΣ. OΠΩΣ OΛOI ΓNΩPIZETE EIXA BAΛEI KAΠOIOYΣ OPOYΣ ΣTHN YΠAPXOYΣA ΔIOIKHΣH, OTI ΣE ΠEPIΠTΩΣH ΠOY ΔEN MOY ΠΛHPΩΣETE TA XPHMATA ΠOY MOY XPΩΣTATE ΣE 10 MEPEΣ KAI ΔEN MOY KANETE MIA ΣYMBAΣH H ΦIΛAPMONIKH ΔEN ΘA BΓEI ΓIA MEΓAΛH ΠAPAΣKEYH.

OI MEPEΣ ΠEPNOYΣAN ΔEN MΠOPΩ NA ΠΩ OTI ΔEN EIXAN THN ΔIAΘEΣH NA KANOYN THN ΣYMBAΣH, AΛΛA AΠO THN APXH THΣ EBΔOMAΔAΣ ΠOY MAΣ ΠEPAΣE EΠAIPNA THΛEΦΩNO KAI H EΠIKOINΩNIA ΔEN HTAN TOΣO AMEΣH OΠΩΣ EIXA ΣYNHΘIΣEI. TEΛOΣ ΠANTΩN EXΩ ENA THΛEΦΩNHMA AΠO THN KYPIA ΛAΦAZANH OTI EMEIΣ AΠAITOYME NA BΓEI H MΠANTA THN ΠAPAΣKEYH KAI OTI EΠEIΔH YΠAPXEI ENA NOMIKO ΠΛAIΣIO ΠOY ΔEN EΠITPEΠEI NA ΓINOYN ΣYMBAΣEIΣ H MIA ΠIΣΩ AΠO THN AΛΛH, ΠPEΠEI NA ΠEPAΣEI ENA KENO TPIΩN MHNΩN.

OΠOTE ΠPOTEINOYME NA ΣTAMATHΣEI H MΠANTA NA ΛEITOYPΓEI ΓIA TPEIΣ MHNEΣ, OMΩΣ ΘA ΣYNEXIΣTEI H ΣYMBAΣH ΣOY META AΠO TOYΣ TPEIΣ MHNEΣ. EΠIΣHMANΘHKE OTI EMEIΣ EΣENA ΘEΛOYME AΛΛA ΔEN MΠOPOYME NA BPOYME MIA ΔIAΦOPETIKH ΛYΣH. H AΠANTHΣH MOY HTAN OTI EINAI KATAΣTPOΦIKO NA KΛEIΣEI H MΠANTA ΓIA TPEIΣ MHNEΣ KAI OTI ΠPOΦANΩΣ KAI H MΠANTA ΔEN ΘA BΓEI THN MEΓAΛH ΠAPAΣKEYH ΓIATI ΓIA NA AΠAITEITAI KATI ΠPEΠEI NA EIΣAΣTE ΣΩΣTOI ΣTIΣ YΠOXPEΩΣEIΣ ΣAΣ.

H  AΠANTHΣH THΣ HTAN OTI ΔEN TO BΛEΠΩ ΣYNAIΣΘHMATIKA KAI OTI TOYΣ KPEMAΩ. BEBAIΩΣ ANTAΠOKPIΘHKA KAI THN EΞHΓHΣA OTI H AΛEΞANΔPEIA ΓIA MENA EXEI MIA MOPΦH OIKOΓENEIAΣ KAI OTI AΠO TOYΣ ΔYO MAΣ ΣIΓOYPA EΣEIΣ ΔEN TO BΛEΠETE ΣYNAIΣΘHMATIKA ΓIATI HΔH EXΩ ΔOYΛEΨEI ENAN MHNA XΩPIΣ ΣYMBAΣH KAI XΩPIΣ KAMIA ΠΛHPΩMH, OΠΩΣ KAI MOY ZHTATE NA KANΩ KATI ΠOY EIXA ΘEΣEI ΣAN OPO OTI EΦOΣON ΔEN EXETE EKΠΛHPΩΣEI KAΠOIEΣ EΠIΘYMIEΣ MOY ΔEN MΠOPΩ NA ΣYNEXIΣΩ.

MOY TONIΣE OTI AN ΔEN BΓEI H MΠANTA ΘA ΠPEΠEI NA BPEI KAΠOIO AΛΛO APXIMOYΣIKO KATI ΠOY ΔEN ΘEΛEI KAI NA MHN BAZΩ TON EΓΩIΣMO MOY MΠPOΣTA AΠO TO KAΛO THΣ MΠANTAΣ. ΣE AYTH THN KINHΣH TO ZYΓIΣA KAI THN AΠANTHΣA OTI AMA O EΓΩIΣMOΣ MOY EINAI AΛΛOYΣ 3 MHNEΣ ANEPΓIAΣ KAI AΛΛOYΣ 2 MHNEΣ ΓIA NA ΓINEI H ΣYMBAΣH META KAI AΛΛOYΣ 2 MHNEΣ ΓIA MIA TYXON ΠΛHPΩMH, ΣYN THN KAMIA ΠΛHPOΦOPIA ΣXETIKA ME TO TI IΣXYEI ΓIA THN ΣYMBAΣH MOY, KAI THN AΠAITHΣH ΣAΣ NA BΓAΛΩ THN ΦIΛAPMONIKH MEΓAΛH ΠAPAΣKEYH, ΘA ΠPOTIMOYΣA NA BPEITE ENA AΛΛO ATOMO.

AYTH EINAI EIΛIKPINA H ΣYZHTHΣH MAΣ. ΔYΣTYXΩΣ ΔEN MΠOPΩ AΛΛO NA KAΛYΨΩ TA EΞOΔA HΔH ZΩ ME ΔANEIKA. EΓΩ ΘA ΠAPAΔΩΣΩ THN ΔEYTEPA, ΠPOΦANΩΣ KAI ΔEN TEΛEIΩNEI AYTH H ΣXEΣH MOY MAZI ΣAΣ EΔΩ. OΠOIOΣ, OΠOIA ΘEΛEI ΘA XAPΩ NA ΠEPAΣEI NA TA ΠOYME. H META NA ΠIOYME ENAN KAΦE H OTIΔHΠOTE. TI NA ΠΩ ΘA EIMAΣTE ΣE EΠIKOINΩNIA.

YΓ ΣAΣ ΠAPAKAΛΩ EΦOΣON EXETE THN EYΓENIKH KAΛOΣYNH, OI ΠAPTITOYPEΣ ΠOY ΣAΣ EΓPAΨA EINAI O AΠΛHPΩTOΣ KOΠOΣ MOY XPONΩN, AN ΘEΛETE NA  XPHΣIMOΠOIHΣETE TIΣ ΠAPTITOYPEΣ TOY EΠOMENOY APXIMOYΣIKOY.

33 Comments

  • Άραγε θα έβαζε κάνεις τον “εγωισμό” του στην άκρη και θα δούλευε για πέντε μήνες απλήρωτος???
    Και δεν πληρώνουν και έχουν απαιτήσεις.
    Κάτι κάνει λάθος η κυρια…..

  • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πληρώνουν τους προμηθευτές και τους συνεργάτες τους. Εργαζόμενος είναι ο άνθρωπος, δεν εργάζεται από χόμπυ. Ακόμη και σύμβαση να είχε , αυτοί προβλημα θα του δημιουργούσαν όπως τον άνθρωπο που είχε αναλάβει με σύμβαση την περισυλλογή των αδέσποτων δεν τον πλήρωσαν και από τον Ιανουάριο τους εβγαλε δικαστική απόφαση. Αλήθεια μπορεί κανείς από το δήμο να μας πει γιατί δεν πληρώθηκε κανονικά , που πήγαν τα χρήματα για τα αδέσποτα;. Βιομηχανία αγωγών που έχει στηθεί από την ίδια τη διοίκηση. Αν ελεγχθεί η διοίκηση κάποια στιγμή για όλες αυτές τις οικονομικές συναλλαγές της , νομίζω πως θα αρχίσει η θητεία των παθών.

    • Η φιλαρμονική είναι θεσμός πολλών χρόνων. Δυστυχώς όμως την αγάπη που έχουν κάποιοι άνθρωποι για τη μουσική, η διοίκηση δεν την εκτιμά, δεν την προωθεί, αλλά την εκμεταλλεύεται. Τι σημαίνει απαίτησαν να βγει η μπάντα τη Μεγάλη Παρασκευή; Χωρίς δάσκαλο, χωρίς πρόβες; Και τι σημαίνει κενό τριών μηνών; Δυστυχώς, η διοίκηση της πόλης μας, εκτός από πολλά άλλα, μάλλον αδιαφόρησε και για αυτό το πρόβλημα!

    • Η θητεία των παθών.’αρχισε.

  • Ο δήμαρχος ας ξυπνήσει !

  • Η κυρία Λαφαζανη δουλεύει αμισθί;δεν νομίζω!!!

  • Πλήρης απαξίωση της μουσικής μας παιδείας και τον ανθρώπων που επέλεξαν να συμμετέχουν στην οικογένεια της φιλαρμονικής του δήμου μας.Τελικά θέλει να προσφέρει ο Δήμος μας κάτι στους πολίτες;;; Μάλλον όχι!!!!!

  • Απ το “καλό” στο “καλύτερο” παει ο δήμος μας !!!!!..αραγε όλοι αυτοί που ανήκουν στην ομάδα που διοικει τον τόπο μας εχουν ολοκληρώσει κατι που ήταν πρόβλημα έως τώρα????Οι τσιμεντοπλατείες μας έλειπαν…ολα τ αλλα τα έχουμε σε σειρά…(αδεσποτα ..καθαριοτητα ..κλπ)και τώρα αυτο!!!! Κριμα….

  • Όσο ήταν ο Μανώλης ο Σταυρης σε αυτή τη θέση , δεν είχαμε ποτε τέτοιο πρόβλημα.. Η κυρία Λαφαζανη έχει κάνει τόσα λάθη , κατά τα αλλά δεν σας έκανε ο Μάνος

  • Φιλαρμονικη θα λετε και θα κλαιτε….

  • Ο Δήμαρχος συμπολίτες μου έχει εκατοντάδες προβλήματα καθημερινά όσο και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Όμως η Κ.Λαφαζανη?, τι κάνει γι’αυτό?
    Απλά απαιτεί κάποια πράγματα από έναν άνθρωπο που θα μείνει άνεργος?
    Αυτή είναι …

  • Είμαι πρώην μαθήτρια του κυρίου Μανώλη στην φιλαρμονική του δήμου μας, εχω να πω ότι μιλάμε για έναν άξιο άνθρωπο που δεν ήταν μόνο δάσκαλος αλλά και οικογενεια, γιατί αυτός ήταν ο τρόπος του να μας μεταδώσει τις γνώσεις του πάνω στην μουσική και στην αγάπη. Λυπάμαι ειλικρινά που οδηγήσατε αυτόν τον άνθρωπο στην οικειοθελή αποχώρηση που μοιάζει πιο πολύ εκβιαστικό παρα μια προσπαθεια να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα και να δείξετε την εκτίμηση σας στο πρόσωπο του και στο πρόσωπο των συμμετοντων και των πολιτών. Πλήρης απαξίωση!

  • Η εν λόγω κυρία έχει επίσης αποσύρει κάθε στήριξη της στην χορωδία Μελισσάνθη.Ανα γκαζομαστε να πληρώσουμε μόνοι όλα τα έξοδα μετακινήσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Βγαίνει ωστόσο ωραία στις φωτογραφίες., αυτό της το αναγνωρίζουμε!

    • Η αντιδημαρχος κ. Λαφαζανη είναι η μόνη που συνόδευσε τα παιδιά της Μελισσάνθης με λεωφορείο στο Μέγαρο μουσικής και πλήρωσε για την μετακίνηση 140 ευρώ από την τσέπη της για το λεωφορείο των παιδιών και τα υπόλοιπα 80 ευρώ πληρώθηκαν από χορηγό. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να απευθυνθείτε στη μαέστρο. Όσο για τις φωτογραφίες ναι είναι όμορφες γιατί είναι παρούσα παντού και στηρίζει όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου.

    • γελανε και οι πετρες αλεξανδρινε

    • Όλοι έχουμε καταλάβει ποιος- ποια είναι ο Αλεξανδρινός. Οσο για την παρουσία της στο Μέγαρο μουσικής ήταν μάλλον για να έκδοσει την επόμενη το πρωί δελτίο τύπου για την παρουσία της χορωδίας ( που ήταν εξαιρετική) στο Μέγαρο και να το στείλε σε όλο τα μέσα ενημέρωσης του νομου τονίζοντας την εκεί παρουσία της…
      Προφανώς έτσι εννοείται η στήριξη της Χορωδίας..

    • Τα 140 ευρώ ήταν από το ταμείο της χορωδίας , τα εναπομείναντα.

    • 140 ευρω απο το ταμείο της χωροδίας και 80 ευρώ απο την Αναστασία Ιγνατιάδου (χορηγός ). Χρηματα για την παρουσίαση της χορωδίας στο Μεγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

  • Λυπάμαι που χάσαμε έναν αξιόλογο δάσκαλο μουσικής.
    Και την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η διεύθυνση του Δήμου.

    • Χριστός Ανέστη. Γνωρίζεις να μας πεις ποιος/α είναι ο/η “ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ”; Αν θέλεις στείλε εδώ: [email protected]

  • Όπως όλοι γνωρίζουμε (Κι αν δεν γνωρίζουμε κακώς κρίνουμε ανθρώπους και καταστάσεις)η φιλαρμονική ήταν υπό την σκέπη της ΚΕΔΑ μέχρι τον Δεκέμβριο, από τον Ιανουάριο και μετά με απόφαση της κυβέρνησης όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου καταργήθηκαν και τα οικονομικά τους πέρασαν και στους δήμους, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όλα τα τιμολόγια, καταστάσεις μισθοδοσίας κτλ στάλθηκαν στο γενικό λοιτου κράτους για έλεγχο, και αυτό δεν συνέβη μόνο για την Αλεξάνδρεια αλλά για όλες τις πόλεις, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση πληρωμής τους όλου προσωπικού των πρώην ΚΕΔΑ, λόγω όλων των παραπάνω δεν πληρώθηκε ο Αρχιμουσικός της φιλαρμονικής στην ώρα του και προφανώς δεν ήταν ο μόνος.
    Πάμε τώρα στην σύμβαση, όσο η φιλαρμονική ήταν στην ΚΕΔΑ λόγω των νόμου είχε την ευελιξία να κάνει διαδοχικές συμβάσεις στον αρχιμουσικό της μπάντας, το δημόσιο όμως πλέον δεν επιτρέπει συνεχόμενη σύμβαση στο ίδιο άτομο, για να ξαναγίνει σύμβαση στο ίδιο άτομο πρέπει να παρέλθουν 3 μήνες. Εκτιμώ ότι ο Δήμος σε καμία περίπτωση δεν είπε στο αρχιμουσικό να δουλεύει αμισθί για 3 μήνες, από το μνμ φαίνεται ότι ο Δήμος είναι διατεθειμένος να τον περιμένει , κλείνοντας την φιλαρμονική, και να του κάνει νέα σύμβαση με την πάροδο 3 μηνών. Ο κύριος Μανώλης εκτίμησε την κατάσταση και θεώρησε ότι 4 σχεδόν μήνες απλήρωτος και εν συνεχεία 3 υποχρεωτικοί μήνες ανεργίας ήταν πάνω από τις οικονομικές δυνάμεις του και αποχώρησε.
    Όλοι εσείς που πέσατε να φάτε την κυρία Λαφαζάνη πείτε μας τώρα που ακριβώς ευθύνεται.
    Έτσι έχουν τα πράγματα προς αποκατάσταση της αλήθειας.

    • Καλά η Βέροια χωρίς ΚΕΔΑ γιατι μπορεί ;
      Δήμος Βέροιας για φιλαρμονική .
      Η Φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας είναι ένα κόσμημα της ΚΕΠΑ του Δήμου μας. Αυτές τις άγιες ημέρες επιστρατεύονται όλα τα μέλη αλλά και παλαιότερα μέλη που δεν φοιτούν πια σε αυτήν. Τη Μεγάλη Παρασκευή δημιουργούνται δυο ομάδες, μια για την περιφορά του Επιταφίου στην Μητρόπολη και μια για τους άγιους Ανάργυρους. Το μεγάλο Σάββατο όλοι μαζί στην Ανάσταση! Όλα τα μέλη αφήνουν τις οικογένειές τους για να είναι παρόντα στις εκδηλώσεις της ομάδας. Και η ομάδα ανταποκρίνεται σε όλες τις προσκλήσεις εντός και εκτός του Δήμου σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Παράλληλα πραγματοποιούν δικές τους συναυλίες με κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο. Μια συνεχής μελέτη μουσικής, εκμάθηση μουσικών οργάνων, παρακολουθώντας μαθήματα στην ΚΕΠΑ, με διευθυντή τον Μαέστρο αγαπητό κύριο Βαλάντη Κυριακίδη. Στηρίζουμε αυτήν την αγάπη των παιδιών στην μουσική και την ομάδα και τους ευχαριστώ όλους από τον μαέστρο ως τον μικρότερο μαθητή που είναι στην ομάδα αλλά και τις οικογένειές τους. Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

  • Ο Δήμαρχος έλαβε γνώση; Γιατί πάντα ήταν δίπλα στην φιλαρμονική και στις χορωδίες. Πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα διότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από πολιτιστικά δρώμενα. Οι άλλες πόλεις πως μπορούν. Νάουσα, ένα παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά την πολιτιστική δράση.

  • Ωραία μας τα λέτε κ.Δημητρη που τόσο ένθερμα υποστηρίζετε την κ.ΛΑφαζανη.Μπορειτε σας παρακαλώ να μας εξηγήσετε τότε για ποιο λόγο πληρώνεται ως αντιδήμαρχος πολιτισμού;Τι ακριβώς προσφέρει από το πόστο της στον τόπο μας;Ποια προβλήματα έχει επιλύσει;Ίσα ίσα φάνηκε ότι επί των ημερών της τα προβλήματα αυξήθηκαν και μάλιστα οξύνθηκαν.Πως θα τα λύσει;;Με κόντρες απαιτήσεις και αρνήσεις ή με διπλωματία και ευελιξία;;;

  • Μόνο ο παγγουραε μπορεί!

  • Τέσσερις μήνες χωρίς σύμβαση ο δάσκαλός μας. Το τρίμηνο πέρασε… και ακόμα η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να βρει λύση!!. Έστω και τώρα η κ. Αντιδήμαρχος οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια να ανανεώσει τη σύμβαση ή νέα συμβαση του δάσκαλου-μαέστρου μας. Είναι σπουδαίος δάσκαλος και μουσικός, με πολλές θεωρητικές και πρακτικές μουσικές γνώσεις, αγαπητός στα παιδιά της μπάντας και εξαίρετος άνθρωπος, ο πιο κατάλληλος για τις ανάγκες της φιλαρμονικής.
    Εύχομαι να τον έχουμε σύντομα κοντά μας.

  • ωρίς λόγια,
    Δήμος Βέροιας για φιλαρμονική .
    Η Φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας είναι ένα κόσμημα της ΚΕΠΑ του Δήμου μας. Αυτές τις άγιες ημέρες επιστρατεύονται όλα τα μέλη αλλά και παλαιότερα μέλη που δεν φοιτούν πια σε αυτήν. Τη Μεγάλη Παρασκευή δημιουργούνται δυο ομάδες, μια για την περιφορά του Επιταφίου στην Μητρόπολη και μια για τους άγιους Ανάργυρους. Το μεγάλο Σάββατο όλοι μαζί στην Ανάσταση! Όλα τα μέλη αφήνουν τις οικογένειές τους για να είναι παρόντα στις εκδηλώσεις της ομάδας. Και η ομάδα ανταποκρίνεται σε όλες τις προσκλήσεις εντός και εκτός του Δήμου σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Παράλληλα πραγματοποιούν δικές τους συναυλίες με κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο. Μια συνεχής μελέτη μουσικής, εκμάθηση μουσικών οργάνων, παρακολουθώντας μαθήματα στην ΚΕΠΑ, με διευθυντή τον Μαέστρο αγαπητό κύριο Βαλάντη Κυριακίδη. Στηρίζουμε αυτήν την αγάπη των παιδιών στην μουσική και την ομάδα και τους ευχαριστώ όλους από τον μαέστρο ως τον μικρότερο μαθητή που είναι στην ομάδα αλλά και τις οικογένειές τους. Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    • Έχεις απόλυτο δίκιο, απλά σου διαφεύγει ότι η ΚΕΠΑ κατ´εξαίρεση του νόμου ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ . Οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι άτυχης…

  • Φταίει “Δημήτρης”γιατί ΑΠΑΙΤΗΣΕ Να παίξει η φιλαρμονική την Μ.Παρασκευη με απλήρωτο τον μαέστρο της για πολλούς μήνες.Δηλ την ενδιέφερε μόνο η συγκεκριμένη μέρα και όχι το μέλλον του μαέστρου και της μπάντας.Ελπιζω να σου λύθηκε η απορία.

  • Σχετικά με τα 140+80€ κάποιος ψεύδεται.Σιγουρα όχι ο κ.Ιγνατιαδης που γράφει επώνυμα και χωρίς να κρύβεται.Αλεξανδρινε ποιος/α είσαι και κρύβεσαι πίσω από ένα ψευδώνυμο;; Δεν πιστεύω ότι έβαλε χρήματα από την τσέπη της.Ευτυχως για μας υπαρχουν χορηγοί και ευεργέτες που στηρίζουν έμπρακτα τις χορωδίες. Αυτοί αξίζουν το ευχαριστώ μας όπως η κ.Ιγνατιαδου που πραγματικά βοήθησε σε ένα αδιέξοδο.Να είναι καλά και πάντα να βοηθάει όσο μπορεί! Ευχαριστούμε!

  • Δεν ειμαι της νοοτροπιας να καταδικάζω μόνο τις Αρχές για την πνευματική και καλλιτεχνική κατάντια του τόπου μας, πάντα είμαι υπερ στο να δικαζουμε την ιδια στιγμη και κάθε στιγμη τους εαυτούς μας, να αναρωτιόμαστε ποια ειναι η συμβολή μας σε αυτήν την φθορά . Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχυεί αυτό διότι οι δάσκαλοι της χορωδίας και της φιλαρμονικής επι σειρά ετών λίωσαν τα υποδειματα τους ερχόμενοι στον τοπο μας για να μας διδάξουν μουσική και κατάφεραν πολλά. Η χορωδία ας πούμε ειναι ενα κόσμημα γνωστό εντός και εκτος συνόρων .Είναι απο τις λίγες φορές που το όνομα Αλεξάνδρεια ακούγεται προς τα έξω και επειδη δεν θέλω να ειμαι τυφλός που με οδηγούν τυφλοί με την γνωστη βαραθρώδη κατάληξη προτείνω τα εξής:
    Είναι σημαντικό να στηρίξουμε τις χορωδίες και τις μουσικές ομάδες, ειδικά αν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Οι χορωδίες είναι σημαντικό μέρος του πολιτιστικού μας κληρονομήματος και συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινότητας και της τέχνης.
    Αν η χορωδία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ή έχει δυσκολίες και δεν μπορεί ο Δήμος να βοηθήσει επειδή ο Μητσοτάκης κατήργησε τις ΚΕΔΑ, ας το κάνουμε όπως το κάνουν άλλες πολεις του νομου μας. Για παράδειγμα υπάρχουν μερικά βήματα που μπορούν να βοηθήσουν:
    Στήριξη από την κοινότητα: Ενημερώστε την τοπική κοινότητα για τις εκδηλώσεις της χορωδίας. Προωθήστε τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσκαλέστε φίλους και οικογένεια να παρακολουθήσουν τις εμφανίσεις.
    Οικονομική υποστήριξη: Εξετάστε τη δυνατότητα να διοργανώσετες εκδηλώσεις ή να ζητήσετε χορηγίες από τον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο. Οι εταιρείες συχνά υποστηρίζουν.
    Ενημέρωση για επιδοτήσεις: Ερευνήστε τις διαθέσιμες επιδοτήσεις .
    Ελπίζω ότι η χορωδία και η φιλαρμονική θα βρει τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίσει τις εκδηλώσεις της και να συνεισφέρει στην τοπική κοινότητα ειδάλλως θα παραμείνουμε στα φλιναφήματα των Αρχών με την γνωστή “κακοποίηση “και κακολεξία την οποία μεταμορφώνουν σε ύφος, τάχα, και ναρκισσεύονται για αυτό .

  • Η κ.Λαφαζανη δεν κάνει σωστά την δουλειά της….αυτή φταίει η φιλαρμονική να κλείσει???!Ντροπή προσέξτε γιατί απλήρωτοι είναι και άλλοι που προάγουν την Αλεξάνδρεια στο εξωτερικο

  • Άξιοι άνθρωποι χανουν τις εργασίες τους γιατί εκτιμώνται από ανάξιους πολιτικούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *