ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΕΚΤΑΚΤΟΣ Αλεξανδρινός:  Ο Κώστας Ναλμπάντης «επίσημα» υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας

ΕΚΤΑΚΤΟΣ Αλεξανδρινός:  Ο Κώστας Ναλμπάντης «επίσημα» υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας

-ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

-ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ

-ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΓΚΥΡΙΝΗ

-ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Κάθε φορά που εκλέγεται Πάπας, ο εκπρόσωπος του συμβουλίου των Καρδινάλιων βγαίνει στο κεντρικό μπαλκόνι της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό και ανακοινώνει: «Annuntio vobis gaudium magnum. Habemus Papam...» δηλαδή (σε μετάφραση) «I announce to you a great joy. We have Pope»… Το θυμήθηκα λόγω των εξελίξεων που τρέχουν στον χώρο του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ κλπ) Αλεξάνδρειας όπου μετά από διαβουλεύσεις, ζυμώσεις, εκτιμήσεις και αναζητήσεις, άπαντες οι εμπλεκόμενοι κατέληξαν οριστικά και έδωσαν «πράσινο φως» στον Κώστα Ναλμπάντη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου που θα υποστηριχθεί από το Κίνημα για τις δημοτικές εκλογές και να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας. «Habemus Papam» λοιπόν σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ και τον υποψήφιο δήμαρχο του χώρου (επιτέλους !), το είχα «υστερογραφήσει» τηλεγραφικώς ως είδηση, στο προηγούμενο σημείωμά μου, έχουμε όμως εξελίξεις, τόσο για το θέμα αυτό όσο και για άλλα δημοτικά και βουλευτικά που μας οδήγησαν στην απόφαση για ένα «έκτακτο», οπότε να’ μαστε πάλι μαζί.

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ «ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ «ΔΥΝΑΜΙΚΗ» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η απόφαση του ΚΙΝΑΛ να καταλήξει στην υποψηφιότητα του Κώστα Ναλμπάντη, σηματοδοτεί σίγουρα την εκκίνηση μιας σειράς εξελίξεων, σε σχέση με την ίδια την υποψηφιότητα αλλά και ευρύτερα. Ως είδηση δεν μπορούμε να πούμε ότι «τάραξε» τα νερά διότι ήταν λίγο- πολύ αναμενόμενη, είναι όμως ένα γεγονός που ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο το τοπίο της προεκλογικής μάχης, ίσως όμως και να το περιπλέκει ευρύτερα. Να ξεκινήσω από τις «κινήσεις» που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κάνει ο Κώστας Ναλμπάντης στο αμέσως προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του. Κάποια στιγμή, μάλλον όχι στη σημερινή συνεδρίαση (Τετάρτη) αλλά ποτέ δεν ξέρεις, θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Ώρα Ευθύνης» του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη. Πέρα από τους πολιτικούς λόγους θα το κάνει και για λόγους «τάξης» διότι δεν γίνεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας με ξεχωριστό συνδυασμό και να παραμένει δημοτικός σύμβουλος αντιπάλου (!!!) συνδυασμού. Αρκετά ρεκόρ… «πρωτοτυπίας» έχει ο Γιδάς δεν μας χρειάζεται άλλο ένα.

Έφτασε η ώρα του Κώστα Ναλμπάντη;

Αμέσως μετά (αλίμονο εάν το κάνει πιο πριν), ο Κώστας Ναλμπάντης (σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που συγκεντρώνω ως ρεπορτάζ) προγραμματίζει μια δημόσια παρουσίαση περί των λόγων που τον οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφιος δήμαρχος και επί των βασικών προγραμματικών θέσεών του. Αυτό ενδεχομένως να γίνει μέσω μιας προσωπικής συνέντευξης τύπου, με τη διαφορά όμως ότι θα τον πλαισιώνουν 4-5 ηχηρές (όσο και ισχυρές) προσωπικότητες της Ρουμλουκιώτικης κοινωνίας, που θα δίνουν «συμβολισμούς» για την «πλατιά και πολυσυλλεκτική υποστήριξη» του συνδυασμού του.

Μαθαίνω επίσης ότι ο Ναλμπάντης ήδη έχει πετύχει ανοίγματα στήριξης από «δυνατά στελέχη» της κεντροδεξιάς κι αυτό είναι η πρώτη σοβαρή ένδειξη ότι η υποψηφιότητά του, θα περιπλέξει πολλές εξελίξεις, διότι δείχνει ότι είναι έτοιμος να διεμβολίσει με αξιώσεις και τον χώρο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Ένα χώρο που σε σχέση με τα δημοτικά, αρχίζει να θυμίζει «σουρωτήρι» και μάλιστα την πλευρά με τις μεγάλες τρύπες, όμως ο περαιτέρω σχολιασμός περί αυτού, δεν είναι του παρόντος.

ΣΥΜΠΑΓΗΣ (;) ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΙΝΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Μια ακόμη ένδειξη ότι η υποψηφιότητα Ναλμπάντη θα περιπλέξει τα πράγματα για τους άλλους υποψήφιους είναι η διαφαινόμενη συμπαγής στήριξη προς αυτήν, από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής. Άπαντες φαίνεται να δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του Κώστα Ναλμπάντη και εννοώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των άλλων συνιστωσών που απαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ στο δήμο Αλεξάνδρειας (δεν κάνω επιμέρους ονομαστικές αναφορές διότι συνεχώς ακούω συντροφικά παράπονα ότι ξεχνώ κάποιους). Το πόσο «άπαντες» είναι συνολικά δεν το ξέρω ούτε και το βάζω σε στοίχημα (ίσως επειδή κάτι ξέρω). Φαίνεται όμως ότι η πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ της περιοχής, στέκεται θετικά στο πλευρό του, αλλά και όσοι μεμονωμένα εξακολουθούν να εκφράζουν αντιρρήσεις (κυρίως για έναν «βουίζει ο τόπος), τα κομματικά όργανα δια εκπροσώπων τους, ισχυρίζονται ότι στο τέλος θα υπερισχύσει η κομματική πειθαρχία. Δεν γράφω ότι θα «επιβληθεί» διότι πιστεύω ότι και στους κύκλους όπου «ακούγεται» πως εκφράζονται αντιρρήσεις, έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι το στο τέλος πάντα βάζουν το Κίνημα πολύ παραπάνω από τα «εγώ» τους.  Είναι ζήτημα της συνέπειας με την οποία είναι ζυμωμένα αυτά τα στελέχη και δεν περιμένω τίποτα λιγότερο.

Στο πλαίσιο μια τέτοιας ευρείας κινητοποίησης και με δεδομένο ότι θα επικρατήσει η κομματική συνέπεια, όποιες κι αν είναι οι αντιρρήσεις, θεωρώ ότι τελικά θα επιτευχθεί ένα στιβαρό δάπεδο στήριξης  υπέρ του Κώστα Ναλμπάντη που αναμένεται να καθρεφτιστεί και στο ψηφοδέλτιο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται ότι τελικά θα ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να βρεθούν σοβαρά στελέχη του ΚΙΝΑΛ Αλεξάνδρειας (κυρίως από το ΠΑΣΟΚ) για να ταχθούν με άλλους υποψήφιους και να στηρίξουν άλλους συνδυασμούς και οι όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί σε αυτές τις πλευρές (των άλλων υποψηφίων) για τέτοιου είδους φανερές στηρίξεις μάλλον θα καταγραφούν απλώς ως «ευσεβείς πόθοι» και τίποτε περισσότερο. Ούτε μπορούν κάποιοι αν ελπίζουν σε «δίπορτα» διότι δεν ζούμε στο Πεκίνο των 14,5 εκατομμυρίων κατοίκων αλλά ζούμε στον Γιδά των 15 χιλιάδων κατοίκων (εννοώ την πόλη) όπου «κλάνεις» στο γραφείο σου και σε λίγα λεπτά «μυρίζει» όλος ο δήμος. Εάν εννοούν τι εννοώ όσοι ονειρεύονται «δίπορτα» και σχεδιάζουν «δικάβαλα».

ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Από εκεί και μετά, το μεγάλο στοίχημα για την υποψηφιότητα του Κώστα Ναλμπάντη είναι να πετύχει την ευρύτερη αυτοδιοικητική στήριξη, συσπείρωση και έκφραση μεγάλου μέρους της τοπικής κεντροαριστεράς κυρίως σε ότι αφορά την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μια υποστήριξη που θα δίνει κυρίως συναισθηματικό πλεονέκτημα όμως ακόμη και ο μικρός αριθμός ψήφων που μπορεί να προστεθεί θα είναι ενδεχομένως το «κλειδί» που θα ανοίξει πόρτες δεύτερης Κυριακής και όχι μόνο. Γράφω για «μικρό αριθμό ψήφων» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όχι από μικρότητα αλλά ως εκτίμηση περί της αυτοδιοικητικής επιρροής του χώρου, έχοντας μάλιστα ως ενδεικτικό παράδειγμα την περίπτωση του βουλευτή μας, του Χρήστου Αντωνίου, που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές για τον δήμο Αλεξάνδρειας ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό Σπυρίδη και έλαβε μόλις 247 ψήφους.

Συνεπώς μια στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στον συνδυασμό Ναλμπάντη δεν αφορά τόσο στη στεγνή «δύναμη» των ψήφων (που εξήγησαν ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο της) αλλά κυρίως δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα εντυπώσεων και διαφορετικού επιπέδου δυναμικής, από την πλευρά της «ενότητας» του κεντροαριστερού χώρου.  Με όποια πολιτικά ρίσκα έχει μια τέτοια απόφαση εάν τελικά οι δημοτικές εκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών και «κάτσει» να ξαναέχουμε δεξιό δήμαρχο στον δήμο, παρά την… «ενότητα» της κεντροαριστεράς. Οι ειδήσεις που έρχονται από τη Βέροια, όπου αρχικά διαφαίνονταν ως πολύ πιθανό ένα  κοινό αυτοδιοικητικό σχήμα ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ με την εκ νέου υποψηφιότητα του νυν δήμαρχου Κώστα Βοργιαζίδη, δεν είναι πλέον θετικές υπέρ αυτού και φαίνεται ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης. Αναρωτιέμαι εάν η περίπτωση της Βέροιας αποτελεί απλώς ένα «τοπικό» φαινόμενο ή εάν θα μπορούσε να επηρεάσει και τις εδώ προσπάθειες αυτοδιοικητικής σύγκλισης του χώρου. Θα το δούμε αυτό προσεχώς.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

Για να τελειώνουμε με την ενότητα αυτή. Ο Κώστας Ναλμπάντης είναι και «επίσημα» υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ κλπ) και θα ανακοινωθεί επίσημα άμεσα (προσεχώς όπως λένε στα σίριαλ). Η καθυστέρηση της απόφασης εκτιμώ ότι βγαίνει σε καλό του Ναλμπάντη διότι οι ζυμώσεις που προηγήθηκαν φαίνεται πως ήταν καθοριστικές για να δοθούν εξηγήσεις, να διευκρινιστούν προθέσεις και τελικά να επιτευχθεί μια ουσιαστική ενότητα και μια ισχυρή συστράτευση επί της υποψηφιότητάς του, που σε συνδυασμό με τις προσωπικές σχέσεις του Κώστα (σε πλαίσια αμοιβαίας εκτίμησης) με αξιόλογα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στην προοπτική να εκφράσει ως υποψήφιος και τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, καθιστούν τον συνδυασμό του «πολυσυλλεκτικό» και σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα κινηθεί, έχοντας (σε σημαντικό βαθμό) τις πιθανότητες με το μέρος του.

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ

Ένα άλλο νέο που δίνουμε μέσα από τη στήλη και πάντα υπό την ομπρέλα του alexandreiagidas.gr είναι ότι σύντομα (εντός ημερών) θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση της δημοτικής ομάδας του Φώτη Δημητριάδη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ένα… «πάγωμα» αρκετών εξ αυτής, σε σχέση με τη φήμη ότι η υποψηφιότητα του Αργύρη Πανταζόπουλου αποτελεί μια «συνέχεια» της ομάδας (τρόπον τινά). Μια φήμη που ενδεχομένως να σχετίζεται ως υπεργολαβία φήμης ότι ο Σάκης Κούγκας έχει ρόλο ως ένας εκ των «αρχιτεκτόνων» της υποψηφιότητας Πανταζόπουλου. Ο Φώτης Δημητριάδης φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με την περίπτωση του πρώην αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας και δεν θέλει να συνδεθεί με αυτή, ενώ ο Κώστας Βενιόπουλος, η Όλγα Μοσχοπούλου και άλλα στελέχη της ομάδας «ακούγεται» ότι κοιτούν αλλού.

Η εμφάνιση της ομάδας Δημητριάδη στην πρώτη γραμμή του συλλαλητηρίου στην Αλεξάνδρεια

Ο Κώστας Βενιόπουλος σίγουρα κινείται περισσότερο αυτόνομα από τους υπόλοιπους, εξετάζοντας διάφορα ενδεχόμενα και προοπτικές (ακόμη και σχηματισμού δικού του συνδυασμού) κι αυτό το κάνει όχι για λόγους αυτοσκοπού αλλά επειδή έχει περισσότερη εμπειρία, την απαιτούμενη συγκρότηση και τη μεγαλύτερη ικανότητα να το κάνει, αποφεύγοντας παγίδες και διατηρώντας πάντα τη σοβαρότητα που ανέκαθεν τον διακρίνει.

Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης, ενδεχομένως και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι αρκετά στελέχη της ομάδας Δημητριάδη, στην πρόσφατη Γιορτή Πίτας στην Αλεξάνδρεια, εμφανίστηκαν με ανθρώπους που επιθυμούν σφόδρα την ενότητα του χώρου της Νέας Δημοκρατίας και αγωνίζονται διακριτικά για την αποφυγή μιας πολυδιάσπασης ενόψει των δημοτικών εκλογών. Εννοώ τον βουλευτή Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον πρόεδρο της δημοτικής Τοπικής Επιτροπής Αλεξάνδρειας του κόμματος, Νίκο Τάκη, που βρέθηκαν παρέα και με ιδιαίτερα φιλικές διαθέσεις, με τους Κώστα Βενιόπουλο, Όλγα Μοσχοπούλου, Μάκη Χατζόπουλο και Γιώργο Ματζώλα. Στην ίδια παρέα συμμετείχε και η σύζυγος του Παναγιώτη Γκυρίνη, η Κική Αμοιρίδου και δεν μπορώ να ξέρω εάν… έτυχε ή εάν… πέτυχε. Θα δείξει καθώς πολλά ακούγονται για συγκλίσεις και ταυτίσεις απόψεων που εάν επιτευχθούν σε επίπεδο των όσων μπορεί να υπονοήσει κάποιος από μια τέτοια σύνθεση, δίνουν νέα δυναμική στην πλευρά του Παναγιώτη Γκυρίνη, σε συνδυασμό με άλλες φήμες που αναφέρονται σε… «άφεση αμαρτιών» από την πλευρά κάποιων που κατά καιρούς διαφώνησαν με τον Δήμαρχο, αποχώρησαν και παραιτήθηκαν.

ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ

Όλα τα προηγούμενα έχουν σχέση και με αυτό που αρκετές φορές έχω επισημάνει. Ότι ο Παναγιώτης Γκυρίνης έχει μεν δυσαρέσκειες μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας μπορεί όμως να τα προσεγγίσει και πάλι για έναν βασικό λόγο. Επειδή στα στελέχη αυτά υπάρχει φανερά ή κρυφά, μια μεγάλη και αθεράπευτη τάση «πολιτικής αντιπάθειας» προς το πρόσωπο του Μιχάλη Χαλκίδη που δεν μπορεί ούτε να ξεπεραστεί. Ούτε όμως να παραβλεφθεί ως παράμετρος. Και όπως λέει ο σοφός λαός, σε τέτοιες περιπτώσεις το μη χείρον είναι το βέλτιστον.

Η ατάκα: Να πότε θα ανακοινώσει υποψήφιους συμβούλους ο Μιχάλης Χαλκίδης!

Αυτά βέβαια, από την πλευρά του Μιχάλη Χαλκίδη ισοσκελίζονται μέσω αντίστοιχων φανατικών υποστηρικτών που κομματικά ή υπερκομματικά τάσσονται στο πλευρό του. Το θέμα είναι ότι ο εκ Μελίκης υποψήφιος έδωσε κάποια δικαιώματα με τις έως ώρα αυτοδιοικητικές «αναζητήσεις» του, που κατά την άποψή μου “στερούν πόντους” στην προσπάθεια που καταβάλει. Και εννοώ όταν εμφανίζονταν να μιλά και ο ίδιος, μια ως ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και μια ως υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, με αποτέλεσμα για κάποιο κόσμο, η απόφασή του να ασχοληθεί με τα δημοτικά της Αλεξάνδρειας, να φαίνεται ως «Τρίτη» επιλογή του. Τέλος πάντων. Εάν μπορούσα να είμαι φανερά παρών στη συνέντευξη τύπου, που αναμένεται να δώσει στις 15 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια (με θέμα τις προγραμματικές θέσεις του, ανακοινώσεις εκλογικών γραφείων, ίσως και ανακοινώσεις ονομάτων) θα του έκανα τις εξής ερωτήσεις:

-Εάν ακόμη και τώρα, λόγω της δυσπραγίας που εξακολουθεί να υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία για την εύρεση ικανού προσώπου ως υποψήφιου δήμαρχου Βέροιας, δέχονταν τηλέφωνο από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και «επιστρατεύονταν» για να είναι υποψήφιος στη Βέροια, θα το αποδέχονταν; Και μη μου αρχίσει στα «δεν απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις» διότι ξέρει κι αυτός ότι κάποιοι πάλι το επανέφεραν ως σενάριο.  Θέλω απάντηση στα ίσια και εννοώ απάντηση  τύπου «Χαλκίδη» και όχι μεσοβέζικη. 

-Και μια ακόμη ερώτηση. Σε άλλους υποψήφιους θα ρωτούσα εάν σε περίπτωση που εκλεγούν δήμαρχοι θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας. Στον Μιχάλη Χαλκίδη ρωτώ: Σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές, θα παραμείνει στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας; Το ρωτώ και θέλω επίσης απάντηση στα ίσια και όχι μισόλογα ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε (που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια).

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Η υπόθεση «συνεργασίας» με τον Σάκη Κούγκα κατέληξε «τζίφος» παρά τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί από την πλευρά Χαλκίδη. Η μετέπειτα (εκ μέρους τους) επιχείρηση απαξίωσης ή αποδόμησης των προσόντων και της αποτελεσματικότητας του Σάκη Κούγκα, τους στερεί σοβαρότητας ενώ το… «new man in town» σενάριο που κυκλοφορεί από κύκλους της πλευράς Χαλκίδη είναι ότι ο Κώστας Βενιόπουλος θα είναι τελικά μαζί τους. Δεν το νομίζω ως πιθανότητα όμως το καταγράφω διότι δεν είδα να διαψεύδεται.

ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Σε σχέση με την υποψηφιότητα του Αργύρη Πανταζόπουλου δεν έχω κάτι νεώτερο για να γράψω. Εάν όμως ήμουν στέλεχος του επιτελείου του, το πρώτο που θα φρόντιζα να κάνω, θα ήταν «κινήσεις» για να δείξω στον κόσμο ότι «ήλθα» για να έχω διάρκεια και όχι για να καταλήξω ως διάττοντας αστέρας. Και οι «μοναχικού» τύπου βόλτες στη Γιορτή της Πίτας, δεν αρκούν για να αποδείξουν το πρώτο. Μην είμαστε όμως κακεντρεχείς και ας θεωρήσουμε ότι το επιτελείο Πανταζόπουλου για την ώρα αφουγκράζεται τις εξελίξεις και κάνει εκτιμήσεις για το κατά πόσο θα επηρεαστεί από τη διαφαινόμενη συσπείρωση στον χώρο του ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας ενόψει της υποψηφιότητας Ναλμπάντη (δεν εννοώ ΚΙΝΑΛ εάν με εννοείτε). Είναι γνωστό ότι ο Αργύρης Πανταζόπουλος υπολόγιζε αρκετά στη στήριξη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που ως πολιτικός χώρος δεν κατέληγαν σε μια ισχυρή υποψηφιότητα και μάλλον δεν ευνοείται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, από τις εξελίξεις που δρομολογούνται στο Κίνημα. Με ότι κι αν σημαίνει αυτό για την πλευρά του πρώην αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας.

Αργύρης Πανταζόπουλος: ΝΑΙ θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας (δήλωση)

Αντιλαμβάνεστε πως έχουμε πολλά να σχολιάσουμε από τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και να είστε σίγουροι ότι εδώ δεν γράφουμε «άνοστα» αλλά σας δίνουμε συνεχώς πρόγευση από τις ειδήσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν σε σχέση με την τοπική επικαιρότητα του δήμου Αλεξάνδρειας, ενίοτε και της υπόλοιπης Ημαθίας όμως συχνά το «ξεφεύγουμε» κι από τα τοπικά, όχι αδίκως. Μείνετε συντονισμένοι στο alexandreiagidas.gr για να είστε «μέσα» στις εξελίξεις και να μαθαίνετε πρώτοι τα γεγονότα κι εμείς θα τα πούμε σε επόμενο σημείωμα της στήλης.

Αλεξανδρινός

32 Σχόλια

 • Τάσο θα σου επισημάνω κάτι που πιθανότατα δεν έχεις διαβάσει σχετικά με την άνοδο του Πάπα στο τιμόνι της Ρωμαίο καθολικής εκκλησίας!

  Επισης παράλληλα με την ανακοίνωση λευκός καπνός απελευθερώνεται απο την αίθουσα οτι και καλα το Άγιο Πνεύμα ειναι παρόν. Μια μερα ξέχασαν την καπνοδόχο και ο καπνός έμεινε μεσα και παρολιγον να πεθάνουν απο ασφυξία.

  Θελω να καταλήξω οτι αυτές οι υποψηφιότητες ειναι ενα προπέτασμα καπνού που απλα
  Θα διαλυθούν και θα χαθούν χωρις επιστροφή και αν δε γίνει αυτο θα καταπνίγουν απο την ιδια την ανάσα τους.

  Ναλμπαντη ο κοσμος ειναι γεγονός & ευρεως γνωστό πως δε σε αγαπάει και δε σε θελει όχι για δήμαρχο αλλα ούτε ως υποψήφιο.

 • Θα σας πω κάτι να το ξέρετε! Όλοι αυτοί παίρνουν θάρρος γιατι πιστεύουν πως ο Χαλκιδης θα πάει στη Βέροια! Να τους δω μετα τι θα κάνουν που θα τρέχουν με την ουρά στα σκέλια Ο Χαλκιδης μένει Αλεξανδρεια! Το γνωρίζω πως πραγματικά δέχτηκε πιέσεις για τη Βέροια αλλά η τελεσιδικη του απόφαση ειναι για Αλεξανδρεια

 • Δεν είναι ρεκόρ… «πρωτοτυπίας» αυτό που αναφέρεις φίλε Αλεξανδρινέ.
  Είναι ρεκόρ… πολιτικής μ@λ… (ξέρεις τη λέξη) αλλά είσαι ευγενικός αρθρογράφος και αποφεύγεις τη λέξη. Με αγάπη το σχολιάζω διότι στο πλευρό του συγκεκριμένου υποψήφιου στέκομαι απο χρόνια και πάλι μαζί του θα είμαι. Εμείς με την ψήφος μας δώσαμε αξία σε δημάρχους τύπου Γκυρίνη κι εμείς με τις μ@λ… μας, τους διατηρούμε στην εξουσία. Να δώσουμε ένα τέλος λοιπόν εδώ και τωρα.
  #me_ton_Kosta
  #με_τον_Ναλμπάντη_για_την_Αλλαγή

  • Δηλαδή εμείς θα συνεχίσουμε τη μ@α τη δική σας……
   Δε σφάξανε

 • Ναλμπαντη ο κοσμος δεν τρώει κουτόχορτο! Απλα το παλιό ΠΑΣΟΚ θελει
  κάποιον να «κάψει» και επέλεξαν εσένα. Ελπίδες δεν εχεις αστο!

  Υ.Γ Τον Πανταζόπουλο τον άνθρωπο μονο τον άφησαν στη γιορτή της πίτας!
  Που ηταν όλοι αυτοί που τον παραμύθιαζαν ;;;;;;

 • Απο ωρα ευθύνης σε κίνημα αλλαγής! Ανεύθυνη παραλλαγή! Χαχα ! Σας βαρεθήκαμε ρε

 • Αρά όλα όσα γραφ’ς είναι πραγματικότ’ς κι έτσι ιν ακριβώς
  Μη τ’ν Κώστα είμαστ΄όλ, μην σε πιαν στεναχώρια… μιν έχ’ς παν’κο.
  Καλά είν’ τα πράγματα σι λεω. Καλά πάει…
  Γράφτα όμως ρουμλουκιότ’κα. Τι μας τα γραφ’ς σαν παλιός ΠΑΣΟΚατζής…
  Παν εκείνα, πέρασαν.. Άλλα χρόνια… αλλ’ γλώσσα… Ακομ εκεί στέκ’ς εσύ;

 • Ο Χαλκιδης μενει στην αλεξανδρεια!!!σιγουρα γιατι φορα παντελονια!!!!αρα θα ειναι δημαρχος και το ξερεις καλΑ ΑΥΤΟ φιλε Αλεξανδρινε γιατι γνωριζεις πως δεν εχασε ουτα θα χασει ποτε καμμια εκλογικη αναμετρηση!!!!

 • Όνειρο απατηλό φιλε Κώστα!

 • ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΣΑΓΑΚΙ

 • Γράφεις κάπου για θέμα συνέπειας κάποιων του ΠΑΣΟΚ.
  Όσο συνεπής ήταν ο Ναλμπάντης!!!

 • ΚΩΣΤΑ ΘΑ ΚΑΕΙΣ?????ΚΡΙΜΑ>>>ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?????

 • Αργύρη ο κύβος που είναι ΟΕΟ ?

 • Ο Ναλμπάντης είχε ταχθεί με άλλους συνδυασμούς σε παλιές Δημοτικές εκλογές;

 • ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

 • Ο Ναλμπάντης πάει να κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του….

 • ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ??? ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 3οι 4οι ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΗ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΒΑΛΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Η ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙΣ!

  ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ! ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΕΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ! ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΚΟΡΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

  ΤΟ ΧΑΛΚΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΑΚΛΟΝΗΤΟ! ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΤΡΕΧΕΙ.

 • Εάν πιστεύετε οτι ο Χαλκιδης υπαρχει περίπτωση να χάσει εκλογές είστε πολύ γελασμένοι! Ξερει τι κανει & αυτο που κανει το κανει με επιτυχία.
  Ολα τα αλλα ειναι αλλα λόγια να αγαπιόμαστε

 • Αλεξανδρινέ στο τέλος ο Κούγκας θα παρακαλάει το Χαλκίδη να τον βάλει υποψήφιο θα δεις!

 • Αλεξανδρινε μου ο Χαλκιδης αν ηθελε την Βεροια θα ηταν εκει.Στο λεω με καθε σιγουρια.Την Αλεξανδρεια θελει και θα την παρει.Και τον Κουγκα και πολλα αλλα στελεχη θα εχει μαζι του και θα εκπλαγης.

 • ΔΕΗ δεν έχετε να πληρώσετε και ασχολείστε με τις εκλογές. Τραγελαφική η κατάσταση, το Ελλαδιστάν δε σώζεται με τίποτα. Μόνο για γλείψιμο σε κάθε ανίκανο και απαίδευτο αριστερά και δεξιά είστε. Τραγικοί.

  • ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΕΗ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΑΜΕΤΟΧΟΣ

 • ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ….. (ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ)

 • Τον Αργύρη τον αδειάσανε τελείως…..Κούγκα-Πασχαλιώρη που είστε…?????

 • Ό Πανταζόπουλος θά είναι αυτός πού στό τέλος θά γελάει τελευταίος τά πρώτα σημάδια δείχνουν πώς ό κόσμος θέλει αλλαγή καί αυτό θά γίνει μόνο μέ τόν Αργύρη Πανταζόπουλο καί πιστεύω πώς γία άλλη μία φορά θά έχω κάνει τήν σωστή προβλέψει

 • ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΕΝΝΟΩ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ)
  ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ
  ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 2 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΥΑΛΙΑ
  ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ – ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ & ΤΗΝ ΦΩΦΗ

  ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΕΝ ΕΤΗ 2018 ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΤΗ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ.

  ΑΡΓΥΡΗ & ΚΩΣΤΑ, ΚΩΣΤΑ & ΑΡΓΥΡΗ
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

  • ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΟΣ & ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΣΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ & ΕΣΥ! ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΟΛΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣΤΕ!

  • Προς Λευτέρη Μ.
   Ωρα είναι να μας προτείνεις απο την πλευρά σου, «ψηφίστε Γκυρίνη Παν. – Χαλκίδη Μιχ.» ή «Χαλκίδη Μιχ. – Γκυρίνη Παν.» διότι τα χωριά πρέπει να ορίζουν τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας και όχι η πόλη. Ή μήπως θα μας προτείνεις τα ίδια «παλικαράκια» (τα δυο τα τζόβενα εννοώ), διότι σημασία έχει να είσαι δήμαρχος και τι… 50 τι… 60 τι… 70 διότι τα χρόνια δεν έχουν σημασία. Αλήθεια οι δυό μαζί (οι δικοί σου) έπιασαν τα 140 ή τα κοντέβουν όπου να΄ναι;

  • Από Λευτέρη Μ. Προς Νέοι Άνθρωποι για την Αλεξάνδρεια!
   Καλημέρα! Στα 40 μου δε θεωρώ τον εαυτό μου μεγάλο ηλικιακά!
   Απλά εσύ θέλεις την αλλαγή στην πολιτική σκηνή λες και εδώ θα είναι κάποιος ποδοσφαιρικός αγώνας και σε ενόχλησε η ηλικία.

   Εμένα φιλε δε με ενοχλεί η ηλικία
   με πυρώνει περισσοτερο η ικανότητα. Και οταν λες νέο τι εννοεις……;;; ;
   Αν εσυ προσωπικά μου βρεις άνθρωπο νέο εστω και 25-30-35-40 και εχει την ικανότητα να διοικήσει χωρις να τα τινάξει ολα στον αέρα εγω θα τον ψηφίσω. Η νεότητα ειναι χρυσός αλλα η εμπειρία ειναι πραγματικός θησαυρός!

   Μου αναφέρεις τον Γκυρίνη που ειναι η πιο αποτυχημένη διοίκηση στο δήμο αλεξανδρειας ( ανεξάρτητου ηλικίας αυτος αστο δεν πιάνεται)

   Μου αναφέρεις το Χαλκίδη που ειναι στα 60, τεσσερις φορές εκλεγμένος βουλευτής και χρόνια δήμαρχος. Δηλαδη ποιος γιγνωσκει καλύτερα την κατάσταση, ενας που εχει γνωριμίες και μπορει να φέρει κονδύλια προγράμματα κλπ; Ή κάποιος ο οποίος θα κανει πειράματα μέχρι να μάθει; Ο Γκυρινης ενα επιστημονικό αποτυχημένο πείραμα αποδείχτηκε γιατι θέλησε να τα κανει ολα μόνος χωρις γνώση!

   Βρες εσυ τον νέο, βρες του άξιο μέντορα να μάθει να ψηθεί να ασχοληθεί και να κανει και καποια χρόνια δημοτικός σύμβουλος να του δίνει κάποιος συμβουλές ηγεσίας και παρουσίασε τον. Αν δεν εχεις δίπλωμα οδήγησης και πας να οδηγήσεις κατευθείαν Φεράρι μάλλον θα σκοτωθείς.

   Αλλα όχι όμως απο το λαπτοπ απο το σπίτι θελουμε νέο θελουμε νέο & απο πράξη τίποτα!

 • Ο Χαλκίδης είναι ο πιο ικανός….

 • Χαλκίδη βάρα δυνατά….

 • Ψηφίσουμε Χαλκίδη για να πάει ο Τόπος 25 χρόνια τουλάχιστον πίσω.
  Αρκετά με το καινούργιο, η νίκη είναι κοντά!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up