ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Πολλές φήμες, λίγες ειδήσεις και ανακύκλωση ονομάτων για τον δήμο Αλεξάνδρειας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Πολλές φήμες, λίγες ειδήσεις και ανακύκλωση ονομάτων για τον δήμο Αλεξάνδρειας

Σε επτά μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές και η προεκλογική κίνηση στον δήμο Αλεξάνδρειας αρχίζει να παίρνει μπροστά, σε ένα ράλι πέντε συνδυασμών (για την ώρα) και εν μέσω πλήθους φημών, πολύ λιγότερων πραγματικών ειδήσεων και ανακύκλωσης ονομάτων.

ΤΑ “ΗΧΗΡΑ” ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Μέχρι στιγμής, η πλευρά του Αργύρη Πανταζόπουλου είναι ο χώρος που μας δίνει τις πιο “ηχηρές” ειδήσεις. Κατ΄ αρχήν είναι η ίδια η απόφαση του Πανταζόπουλου, να είναι υποψήφιος δήμαρχος, που προκάλεσε “θόρυβο”. Δεν εννοώ ότι “τρόμαξε” κόσμο, ήταν όμως ένα ενδεχόμενο που συγκέντρωνε ολοένα και λιγότερες πιθανότητες και σχεδόν έδειχνε να είχε “ξεχαστεί” από τότε που είχε ακουστεί ως επιλογή “τρίτης” λύσης για τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να λειτουργήσει αποσυμφορητικά στην αδιέξοδη πόλωση του χώρου από τις υποψηφιότητες Γκυρίνη και Χαλκίδη. Μια τέτοια λύση την περιμέναμε από… αλλού (είχε συζητηθεί μεταξύ άλλων και το όνομα του Νίκου Αλεξόπουλου), η δημοτική ομάδα του Φώτη Δημητριάδη έδειχνε να την διεκδικεί, όμως τελικά προέκυψε ο Αργύρης Πανταζόπουλος. Ήταν μια είδηση που στο άκουσμά της κάποιοι απόρησαν, κάποιοι άλλοι μπήκαν στο νόημα, πολλοί την άκουσαν με με χαρά, κάποιοι χάρηκαν χωρίς όμως να την υποστηρίζουν, κάποιοι στεναχωρήθηκαν έως και πανικοβλήθηκαν και κάποιοι άλλοι απλώς αδιαφόρησαν.

Η υποψηφιότητα του Αργύρη Πανταζόπουλου έγινε αιτία για να έχουμε άλλη μια “ηχηρή” είδηση σε σχέση με τα προεκλογικά των δημοτικών εκλογών του δήμου Αλεξάνδρειας.  Εννοώ τη δημόσια υποστήριξή αυτής της υποψηφιότητας, από την πλευρά του Σάκη Κούγκα, που σας μεταδώσαμε μέσω του alexandreia-gidas.gr και σίγουρα ήταν ένα νέο που έκανε “κρότο”.  Τι να λέμε τώρα, ο Σάκης Κούγκας είναι κυρίαρχο σημείο εκλογικής αναφοράς και παραμένει όνομα “κλειδί” και “βασικό χαρτί” επιτυχίας για κάθε υποψήφιο σε τοπικό επίπεδο.

Ο Σάκης Κούγκας ανοίγει τα χαρτιά του στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς και απαντά ποιον θα στηρίξει στις εκλογές (βίντεο)

Είδα με προσοχή και τη συνέντευξη που έδωσε στον Τάσο Ντομουχτσή όπου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και την υποστήριξη Πανταζόπουλου. Κατά γενική ομολογία ο Σάκης Κούγκας  εμφανίστηκε με ύφος καθηλωτικό και κέρδισε τις εντυπώσεις, κυρίως για το ήρεμο ύφος του, τη σιγουριά των απόψεών του και τον απολύτως σαφή αυτοδιοικητικό λόγο του.  Δεν μάσησε τα δόντια του (ως συνήθως) έδειξε όμως ότι έχει την εμπειρία και τη δυνατότητα να λειτουργήσει υπέρ των συγκλίσεων και ως πόλος που μπορεί να φέρει κοντά κάποιες τάσεις, στο πλαίσιο της επόμενης ημέρας. Οι έμπειροι αναγνώστες αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω και θα τολμήσω μια πρόβλεψη: Ο νέος νόμος της αυτοδιοίκησης (ο γνωστός “Κλεισθένης”) ευνοεί τις συναινέσεις και να το θυμηθείτε ότι ο ρόλος του Σάκη Κούγκα θα λειτουργήσει καθοριστικά σε σχέση με την επόμενη ημέρα των τριών δημοτικών συνδυασμών από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας (ακόμη κι αν αυξηθούν σε τέσσερις).

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΚΟΥΓΚΑ

Ο Αργύρης Πανταζόπουλος πρέπει να αισθάνεται ευτυχής που τον έχει μαζί του (φάνηκε κι από τις δηλώσεις που έκανε στο alexandreia-gidas.gr) ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα θα τον έχει και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στον συνδυασμό του. «Η συμμετοχή του Σάκη Κούγκα στον συνδυασμό είναι απαραίτητη» δήλωσε ο Πανταζόπουλος μέσω του Alexandreia-gidas.gr, τονίζοντας ότι «ο Σάκης Κούγκας είναι ένα άξιο και ικανό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκηση και καθοριστική απήχηση στον κόσμο, όπως έχει αποδειχθεί σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι σήμερα».

Αργ. Πανταζόπουλος στο “Αλεξάνδρεια Γιδάς”: Με τιμά η στήριξη του Σάκη Κούγκα – απαραίτητη η συμμετοχή του στον συνδυασμό

Με κάτι τέτοια και με όλα όσα προανέφερα, έχω άδικο να υποστηρίζω ότι μέχρι στιγμής, τις πιο “θορυβώδεις” ειδήσεις της προεκλογικής περιόδου τις δίνει η πλευρά του Αργύρη Πανταζόπουλου; Ακούστηκε βέβαια ότι την υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου πρόκειται να υποστηρίξουν και γνωστά “στελέχη” του ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας. Θα μιλούσαμε μάλιστα για “είδηση- τσουνάμι” εάν επαληθεύονταν ειδικά ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν. Όμως αυτό μάλλον δεν θα συμβεί ποτέ διότι το κλίμα συσπείρωσης που διαμορφώνεται πλέον στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Αλεξάνδρειας δεν φαίνεται να ευνοεί τέτοιες “μετακινήσεις” κι αυτό θα αποδειχθεί σύντομα.

ΟΙ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ…

Όμως ο χώρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, έδωσε μια είδηση σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές (γράφω πάντα για τον δήμο μας). Ήταν η είδηση της παραίτησης του Κώστα Ναλμπάντη από το δημοτικό συμβούλιο (ως δημοτικός σύμβουλος) αφού πρώτα αποχώρησε από τον συνδυασμό “Ώρα Ευθύνης” του Παναγιώτη Γκυρίνη. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε ότι αυτό δεν ήταν είδηση που “τάραξε” τα νερά. Ήταν αναμενόμενο.

Οριστικό: Παραιτήθηκε ο Κώστας Ναλμπάντης – τέλος από την Ώρα Ευθύνης και από το δημοτικό συμβούλιο

Το ίδιο ισχύει και για την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας που κι αυτή έγινε γνωστή “ανεπίσημα” αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα. Βέβαια, εάν ισχύουν οι φήμες που ήδη κυκλοφορούν, ο Κώστας Ναλμπάντης θα έχει πολλές ευκαιρίες να “ταράξει” νερά και να προκαλέσει εκπλήξεις. Αναφέρομαι στην έντονη φημολογία που κυκλοφορεί για 3-4 γνωστά τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που θα ταχθούν στο πλευρό του και δύο (2) τουλάχιστον λέγεται ότι θα είναι και υποψήφιοι στο κεντρικό ψηφοδέλτιο για τον δήμο Αλεξάνδρειας. Έχω υπόψη μου τα ονόματα όμως καλύτερα να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν και μετά βλέπουμε.

… ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Αυτό που δείχνει σίγουρο, σε σχέση πάντα με την υποψηφιότητα του Κώστα Ναλμπάντη, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ Αλεξάνδρειας θα τη στηρίξουν σύσσωμα και όλα τα στελέχη θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια και θα την πλαισιώσουν. Μαθαίνω επίσης ότι φημολογείται έντονα ότι θα ταχθούν στο πλευρό του Κώστα Ναμπάντη και σοβαρά στελέχη του παρελθόντος που για προσωπικούς λόγους είχαν αποσυρθεί από τον πυρήνα των εξελίξεων, όπως ο Τάκης Παράσχος, ο Φώτης Πουρλιοτόπουλος και άλλοι.

Θα είναι σημαντική μια τέτοια εξέλιξη εάν τελικά υλοποιηθεί και θα δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στην όλη προσπάθεια. Καταλυτικό ρόλο για μια τέτοια στιβαρή και πλατιά συσπείρωση διαδραματίζει και η ενωτική διάθεση προσφοράς πρωτοκλασάτων τοπικών στελεχών του Κινήματος όπως ο Γιάννης Απατσίδης και ο Μπάμπης Γκιόνογλου, ο Γιάννης Κιρκιλιαννίδης, ο Τάσος Τασιόπουλος, ο Νίκος Μπρουσκέλης, ο Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, ο Στέλιος Ρεβύθης από το ΚΙΝΑΛ (Στέλιο συγχαρητήρια για την εκλογή σου στην Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ) και πολλοί ακόμη, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Δ.Σ της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας συνολικά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Με άλλα λόγια, ο Κώστας Ναλμπάντης αποκτά μια μεγάλη δυναμική, εφόσον υλοποιηθεί όλος αυτός ο εσωτερικός σχεδιασμός της συσπείρωσης και της ενότητας του χώρου. Θα πουν κάποιοι ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ παραμένουν χαμηλά αυτή την περίοδο και άρα αυτό θα έχει αντίστοιχο αντίκρυσμα και στα ποσοστά που μπορεί να προσφέρει στον Ναλμπάντη ο σχεδιασμός αυτός. Θα διαφωνήσω διότι στις δημοτικές εκλογές “παίζουν” σπουδαίο ρόλο τα πρόσωπα και το αντίκρυσμα που έχουν στην τοπική κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας στην πόλη και ευρύτερα στον σημερινό δήμο, διαθέτει “ονόματα” που εάν σηκώσουν μανίκια μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τμήματα ψηφοφόρων σε κάθε τομέα της τοπικής κοινωνίας. Το θέμα είναι να το αποφασίσουν και να δράσουν συλλογικά και συντονισμένα. Αυτό κατά τη γνώμη μου, αρκεί από μόνο του για να φέρει τον συνδυασμό του Κώστα Ναλμπάντη στην πρώτη γραμμή, έτσι όπως αρχίζει να εξελίσσεται το προεκλογικό τοπίο για τις εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας, κυρίως με την πολυδιάσπαση του χώρους της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΥΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

Έγραψα προηγουμένως ότι σε σχέση με τις “ειδήσεις” των δημοτικών εκλογών, μέχρι τώρα, είναι η πλευρά του Αργύρη Πανταζόπουλου που έδωσε τις πιο “θορυβώδεις” εξελίξεις. Αυτό ίσως αλλάξει με το ξεκίνημα της εβδομάδας καθώς τη Δευτέρα (15 Οκτώβρη) έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου ο Μιχάλης Χαλκίδης, ενώ (όπως μαθαίνω) δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να έχουμε και νέα συνάντηση της δημοτικής Ομάδας του Φώτη Δημητριάδη. Πρόκειται για δύο “συναντήσεις” που ενδέχεται να δώσουν ειδήσεις (σημαντικές ή λιγότερο σημαντικές) με επίκεντρο πρόσωπα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας ενώ από την πλευρά του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη δεν άκουσα κάτι ανάλογο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ

Η συνέντευξη τύπου του Μιχάλη Χαλκίδη έχει για τους διοργανωτές της κι έναν “συμβολικό” χαρακτήρα. Γίνεται παραμονές της “απελευθέρωσης” της Αλεξάνδρειας κι αυτό όπως μας έχει δηλώσει ο πρώην βουλευτής δεν το έκανε τυχαία. Το επέλεξε για λόγους συμβολισμού και αναμένεται κάπως έτσι να κινηθεί ο πρόλογος που θα μας κάνει. Όσον αφορά το “κυρίως θέμα” της συνέντευξης,  το μόνο που έχω να σας δώσω ως πληροφορία είναι ότι ακόμη και την Κυριακή (παραμονή) ο Χαλκίδης με τους επιτελείς του, συζητούσαν “τι” θα μπορούσαν να ανακοινώσουν, ώστε να προκαλέσουν είδηση και να μην είναι “μια από τα ίδια”.

Έκτακτο: Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Μιχάλης Χαλκίδης – ποιο θα είναι το θέμα

Εάν ο Μιχάλης Χαλκίδης ανακοινώσει κάποια ονόματα υποψηφίων, τότε “ναι” (και υπό προϋποθέσεις) θα δώσει είδηση. Εάν ανακοινώσει μόνο διευθύνσεις εκλογικών γραφείων, τσάμπα τα έξοδα διότι θα μπορούσε να το κάνει με ένα δελτίο τύπου. Κι αν πάλι επαναλάβει όσα ήδη έχει δηλώσει ή περίπου αυτά, τότε δεν θα αξίζει τον κόπο, όλη η “φασαρία”. Έχω κάποιες πληροφορίες ότι ΔΕΝ θα ανακοινώσει ονόματα, όμως θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αρκεστεί μόνο σε οργανωτικού τύπου ανακοινώσεις αλλά θα μας πει κάποια σημαντικά. Ενδεχομένως αυτά να προκύψουν και από τις απαντήσεις που θα δώσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ. Εγώ πάντως “διαβίβασα” (αρμοδίως) τις δικές μου.

“ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ”

Θα κλείσω το κεφάλαιο Χαλκίδης για σήμερα, με μια καλοπροαίρετη παρατήρηση προς το επιτελείο του. Η παροιμία της αλεπούς, που όσα δεν φτάνει, τα κάνει κρεμαστάρια, καθόλου δεν ταιριάζει με την έως τώρα εικόνα του Μιχάλη Χαλκίδη. Συνεπώς πρέπει να την σταματήσετε διότι σας εκθέτει και κυρίως εκθέτει τον υποψήφιό σας. Τι εννοώ:

Δεν σαν ακολούθησε ο Ναλμπάντης, που όσο πίνατε τσίπουρα παρέα ήταν “καθοριστικός παράγοντας”. Μόλις σας άφησε, έγινε ξαφνικά “άνευ σημασίας” που “ούτε στο ΠΑΣΟΚ δεν τον θέλουν”.

Δεν σας ακολούθησε ο Κούγκας, που τον παρουσιάζατε για σίγουρο και πανηγυρίζατε. Μόλις ανακοίνωσε ότι στηρίζει Πανταζόπουλο αρχίσατε τα “σιγά τον Κούγκα”, ανακαλύψατε ότι “δεν τον θέλει ο κόσμος” και συνεχίσατε με άλλα απαξιωτικά.

Δεν θέλατε με τίποτα μια “τρίτη” υποψηφιότητα από τον χώρο της ΝΔ διότι σιγουρεύει το “εφιαλτικό” σενάριο της δεύτερης Κυριακής. Και μόλις ανακοινώθηκε, βγάλατε κιόλας το συμπέρασμα ότι “δεν θα προχωρήσει”, ότι “δεν θα κάνει συνδυασμό” και άλλα παρόμοια που προδίδουν και επιβεβαιώνουν ανασφάλειες.

Τώρα διαδίδετε ότι “συμφώνησε ο Βενιόπουλος” για να είναι μαζί σας. Και είστε όλο “μέλι” όταν μιλάτε γι αυτόν. Να δω τι θα λέτε εάν αύριο δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Δεν έχετε λόγους για τέτοιου τύπου παλαιοκομματικές πρακτικές και εφόσον διατρανώνετε ότι θα παρουσιάσετε μια σύγχρονη και διαφορετική πρόταση για τον δήμο, θα πρέπει να το αποδείξετε και μέσω της καθημερινής στάσης έναντι όλων των υποψηφίων ακόμη και αυτών που σας απορρίπτουν  ή διαφωνούν μαζί σας. Κάποια πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά από ότι τα περιμένατε.  Αντιμετωπίστε τα ψύχραιμα και χωρίς τέτοιες μικρότητες διότι στο τέλος μπορεί να συμβεί το αντίθετο.  Αντί να είστε όλοι “κόντρα” στον Γκυρίνη (όπως το σχεδιάζατε) να καταλήξετε να είναι όλοι “κόντρα” στις πρακτικές σας. Το κλείνω εδώ διότι κάτι τέτοια ενδέχεται να μου αποδώσουν ρόλο“γέροντα” με “προφητείες” και δεν είναι καθόλου στις προθέσεις μου.

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Έγραψα πριν για την Ομάδα Δημητριάδη, έχοντας την πληροφορία ότι άμεσα πρόκειται να έχει νέα συνάντηση προκειμένου να συζητήσει τις τρέχουσες εξελίξεις και ενδεχομένως να επανατοποθετηθεί. Ίσως και μέσα στην εβδομάδα. Ήδη ο Σάκης Κούγκας προσανατολίστηκε υπέρ του Πανταζόπουλου, ενώ μαθαίνω ότι κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας, που τα θέλουν να βρίσκονται σε συζητήσεις με κάποιον από τους τρεις υποψήφιους δημάρχους του νεοδημοκρατικού χώρου.

Η εμφάνιση της ομάδας Δημητριάδη στην πρώτη γραμμή του συλλαλητηρίου στην Αλεξάνδρεια

Οι πληροφορίες μου, δεν επιβεβαιώνουν τέτοιες εξελίξεις και απομένει να το δούμε από τις κινήσεις των ίδιων τω μελών της ομάδας και από τις επιλογές τους. Πάντως το ενδεχόμενο να προκύψει κι άλλος συνδυασμός, μέσα από την Ομάδα Δημητριάδη δεν φαίνεται εφικτό, αν και τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κυρίως λόγω των δυνατοτήτων που δίνει ο νέος νόμος Κλεισθένη.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΠΛΕΥΡΑ ΓΚΥΡΙΝΗ

Όσο για την πλευρά του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, οι πληροφορίες που διαδίδονται κάνουν λόγω για θετικά βήματα προσέγγισης με εκλεγμένο μέλος συνδυασμού της αντιπολίτευσης που θα επιτευχθεί στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας ταύτισης απόψεων “για την ενότητα  της παράταξης” και θα εννοούν τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για κίνηση που δεν επηρεάζει τους προσανατολισμούς του Παναγιώτη Γκυρίνη και προς άλλους κομματικούς χώρους, έχοντας ήδη απτά δείγματα πολυσυλλεκτικότητας στον συνδυασμό του καθώς διατηρεί στελέχη που κινούνται σε διαφορετικούς κομματικούς χώρους, όπως οι Στέφανος Δελιόπουλος, Δημήτρης Ράπτης, Σάκης Παντόπουλος και άλλοι από τον χώρο της κεντροαριστεράς, ο Μανώλης Σταυρής που δραστηριοποιείται ενεργά στην ελεύθερη αγορά (θα τον έλεγα φιλελεύθερο) και άλλοι.

ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο… ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχέση με το αποφασισμένο να κατεβάσει και πάλι “κομματικό” συνδυασμό, ΚΚΕ Αλεξάνδρειας, ακούμε ότι αναζητούν νέο πρόσωπο για να μπει επικεφαλής του κομματικού ψηφοδέλτιου των δημοτικών εκλογών, στην θέση του Χρήστου Αλευρά ενώ  ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας δείχνει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει μέρος στις εκλογές. Εξετάζει όπως ακούγεται την πιθανότητα να “κατεβάσει” δικό του συνδυασμό (μεγάλο το ρίσκο) αλλά μάλλον θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να συμβάλει σε ένα ευρύτερο κεντροαριστερό σχήμα, με την υποψηφιότητα του Κώστα Ναλμπάντη να είναι αυτή τη στιγμή, η μόνη που μπορεί να “δώσει” τέτοιες προϋποθέσεις. Ακραίο σενάριο το ενδεχόμενο να μην υπάρχει συμμετοχή ούτε με συνδυασμό ούτε με συμμετοχή σε συνδυασμό.

“Έπιασα” τυχαία τοπικό στέλεχος να εκφράζει αγωνία “να μην καταλήξουμε σαν ομάδα που δεν βρίσκει ΑΦΜ για να γλυτώσει τον υποβιβασμό” και για όσους ξέρουν από μπάλα αυτό δεν ακούγεται καθόλου καλό. Τα λέμε…

Αλεξανδρινός

6 Comments

  • Έχεις ένα τρέμουλο για το ΠΑΣΟΚ και έναν ευσεβή πόθο ότι είναι ενωμένο. Ότι μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ(Παράσχου ,κλπ) είναι με τον Ναλμπάντη. Μη δείχνεσαι!! Και ακόμα, μη δείχνεις ότι φοβάσαι τον Χαλκίδη , λέγοντας ότι του «έφυγαν» όλοι ενώ, στον Ναλμπάντη και στον Πανταζόπουλο είναι ενωμένοι. Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο πιά. Ο Σάκης ο Κούγκας τετραψήφιο αριθμό ψήφων δεν θά έχει, να το θυμηθείς…Οι δεξιοί θα φαγωθούν μεταξύ τους στη δεύτερη αναμέτρηση..Κι εδώ φοβάμαι ότι θα γίνει η μεγάλη έκπληξη…!!!!…

  • Ωραίο το ανέκδοτο με τον παρασχο.Ουτε θέλει να ακούσει το όνομα ναλμπαντη Αλεξανδρινε όλο αρλούμπες είσαι σήμερα.

    • Με το συμπάθειο φίλε “ανώνυμε” 11.01.21 αλλά δεν έχεις ιδέα απο μεθόδους παλιού ΠΑΣΟΚ και το διαβάζεις πολύ “πάνω- πάνω”. Ο “Αλεξανδρινός” σήμερα στέλνει μηνύματα και δεν έγραψε αυτά που δημοσιεύονται, ούτε για να τα διαβάσω εγώ, ούτε για να τα διαβάσεις εσύ. Λίγο τον νοιάζει αυτό κι αλλού στοχεύει. Σήμερα αποκαλύφθηκε περισσότερο απο κάθε άλλη φορά (εάν του ξέφυγε ή όχι, δεν το ξέρω) και όσοι ξέρουν απο μεθόδους παλιού ΠΑΣΟΚ (του καταπράσινου της εποχής κι όχι το ξεθωριασμένο λαχανί του σήμερα) αντιλαμβάνονται το εννοώ. Το αντιλαμβάνεται βέβαια και ο ίδιος ο Παράσχος που ξέρει πολύ καλά που το πάει ο Αλεξανδρινός. Όπως το ξέρει και ο ίδιος ο… Αλεξανδρινός προς τα που το πάει. Να δούμε μέχρι που θα το πάνε τελικά τα “συντρόφια”.

  • Ο Αλεξανδρινός νοσταλγεί τα χρόνια που ως μέλος της παρέας των Αλεξανδρινών και με τις πλάτες του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, έκοβαν κι εραβαν σε ολο το ρουμλουκκ.

  • Φαγωμάρα στη Νέα Δημοκρατία Αλεξάνδρειας, φαγωμάρα και στο ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας. Στο ίδιο καζάνι βράζουν και οι δύο, απο το ίδιο ύφασμα είναι ραμένα τα κουστούμια τους. Ποιά κεντροδεξιά και ποια κεντροαριστερά. Του κόμματος της αμάκας είναι τα στελέχη και των δύο πλευρών και πουλάνε ιδεολογία για να χωνεύουν το σανό τα πρόβατα που τους ακολουθούν. Μπεεεε

  • Τελικα καταλαβα ποσο αντικειμενικος εισαι με τον Μ.Χαλκιδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *