ΤΟΠΙΚΑ posted by

Έντονη η μυρωδιά καμένου και καπνοί χτες το βράδυ σε όλη την Αλεξάνδρεια – τι έγινε

Έντονη η μυρωδιά καμένου και καπνοί χτες το βράδυ σε όλη την Αλεξάνδρεια – τι έγινε

Έντονη ήταν η δυσοσμία καμένου και αρκετός ήταν ο καπνός που κάλυψε την πόλη της Αλεξάνδρειας κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής 14 Οκτωβρίου.

Ο λόγος ήταν η νέα φωτιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις γραμμές του ΟΣΕ στην είσοδο της Αλεξάνδρειας.

Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλεξάνδρειας, οχήματα της οποίας πηγαινοερχόταν και έφερναν συνέχεια νερό.

Ως γνωστό όμως οι φωτιές αυτού του είδους δεν σβήνουν με νερό αλλά με χώμα το οποίο πρέπει να σκεπάσει καλά τα σκουπίδια για να μπορέσει να σβήσει τελείως η φωτιά (επιχωμάτωση).

Το νερό των πυροσβεστών έσβησε τη φλόγα σε μεγάλο βαθμό, ο καπνός όμως σκέπασε ολόκληρη την πόλη για αρκετές ώρες.

Σε επικοινωνία με τον δήμο Αλεξάνδρειας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στέφανο Γκιουρτζή, μας είπε πως τα απορρίμματα στα οποία ξέσπασε η φωτιά ήταν αυτά του σαββατοκύριακου που δεν πρόλαβαν να μεταφερθούν στα Γιαννιτσά. Μάλιστα ο κ. Γκιουρτζής δήλωσε στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς πως θεωρεί ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Το πρωί μηχανήματα του δήμου Αλεξάνδρειας μεταφέρουν χώμα στο σημείο για να γίνει η επιχωμάτωση.

Η φωτιά στον ΣΜΑ Αλεξάνδρειας είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, η προηγούμενη είχε ξεσπάσει τον Ιούλιο (κλικ ΕΔΩ).

4 Comments

  • Μήπως τελικά οι φωτιές αυτές στον ΣΜΑ δεν είναι και τόσο κατά λάθος αφού σχεδόν μια φορά τη βδομάδα η έντονη νεφελομίχλη με έντονη μυρωδιά καμμένου είναι συνηθισμένο φαινόμενο ιδιαίτερα το βράδυ,στην Αλεξάνδρεια ,το Καψοχώρι και το Νησέλι….

  • ξανα τα ιδια πράγματα;;; Καλα ρε δήμαρχε τι κανεις;

  • Οι φωτιές στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (Σ.Μ.Α.) και η σχετική δυσοσμία που πνίγει την πόλη, φαίνεται πως δεν ενοχλούν πλέον την όσφρηση ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΉ ορισμένων δημοτών μας. Θυμάμαι κάποιες εμπρηστικές δηλώσεις πριν από μερικά χρόνια, που έκαναν κάποιοι κήνσορες της μικρής αλεξανδρινής κοινωνίας και απορώ για την επιλεκτικότητα των αντιδράσεών τους.

  • αγαπητοί μου, τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια? λόγω των επικείμενων εκλογών κάποιοι που θέλουν να κάνουν κακό στην τωρινή δημοτική αρχή και δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, προχωρούν σε εμπρησμούς …εκβιασμούς και όχι μόνο..και αυτοί λοιπόν που πράττουν με αυτόν τον τρόπο θα νοιαστούν για εμάς τους πολίτες και τον τόπο μας? σίγουρα όχι…μάλλον θα πρέπει να τους απομακρύνουμε και να τους απομονώσουμε, και όχι να τους ψηφίσουμε κιόλας …γιατί είναι άκρως επικίνδυνοι….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *