ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Nέα Γενική Γραμματέας των COPA COGECA η Έλλη Τσιφόρου – την είδαμε με τον Νταούκα στην Επισκοπή!

Nέα Γενική Γραμματέας των COPA COGECA η Έλλη Τσιφόρου – την είδαμε με τον Νταούκα στην Επισκοπή!

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Έλλη Τσιφόρου διορίστηκε νέα Γενική Γραμματέας των ευρωπαϊκών οργανώσεων COPA (Επιτροπή Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων) και COGECA (Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών), διαδεχόμενη τον απερχόμενο Φινλανδό Pekka Pesonen.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα και πρώτη Ελληνίδα που αναλαμβάνει τα ηνία της Γενικής Γραμματείας των ιστορικών αυτών οργανώσεων από την ίδρυσή τους τη δεκαετία του ‘50.

Η κυρία Τσιφόρου είχε επισκεφτεί τον Φεβρουάριο του 2024 την περιοχή μας και συγκεκριμένα τον Α.Σ. Επισκοπής του δήμου Αλεξάνδρειας “Ο Αλέξανδρος” (κλικ ΕΔΩ). Η πολύχρονη φιλική και συνεργατική σχέση με τον πρόεδρο Στέφανο Νταούκα, σίγουρα δίνει άλλη προοπτική για την πρωτοπόρα και καινοτόμα πορεία του Συνεταιρισμού Επισκοπής και της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ο.Π. νομού Ημαθίας.

Ο κύριος Νταούκας συγχαίρει την κυρία Τσιφόρου και της εύχεται καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Η Έλλη Τσιφόρου και ο Στέφανος Νταούκας στην Επισκοπή

Η επιλογή της κυρίας Τσιφόρου έγινε σε συνέχεια μίας μακράς και ανταγωνιστικής διαδικασίας πρόσληψης και επικυρώθηκε ομόφωνα από τα ανώτατα πολιτικά όργανα των COPA – COGECA την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.

Στέλεχος της Εταιρείας GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ από τα πρώτα της βήματα, η Έλλη Τσιφόρου εργάστηκε αρχικά ως Υπεύθυνη του Γραφείου Βρυξελλών, συμβάλλοντας  καθοριστικά, κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2015-2019, στη δικτύωση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο περιβάλλον των Βρυξελλών, στην έγκυρη ενημέρωση των μετόχων για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις που αφορούν στον πρωτογενή τομέα αλλά και στον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών της Εταιρείας με την ευρωπαϊκή διάσταση. Με τη μόνιμη εγκατάστασή της στην Ελλάδα το 2020, ανέλαβε αρχικά χρέη Γενικής Διευθύντριας και στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2022, ορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας. Στο διάστημα αυτό, το έργο της στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και δράσεων τεκμηρίωσης και ενημέρωσης, υπήρξε σημαντικό και ευρύ.

Οι COPA-COGECA αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις στην ΕΕ και κορυφαίο όργανο των Ευρωπαίων αγροτών και αγροτικών συνεταιρισμών. Συστάθηκαν το 1958 και 1959, αντίστοιχα, ενώ σήμερα εκπροσωπούν περισσότερους από 20 εκατομμύρια αγρότες και 22.000 αγροτικούς συνεταιρισμούς μέσω των συνολικά 95 μελών – εθνικών φορέων από όλη την επικράτεια της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Η επιλογή της κυρίας Τσιφόρου να αναλάβει μία από τις πιο προβεβλημένες  θέσεις στο περιβάλλον των Βρυξελλών και κορυφαία θέση για τον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα, αποτελεί διάκριση για τη χώρα και ιδιαίτερη τιμή για τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, η οποία πίστεψε και επένδυσε εξαρχής στο αξιόλογο αυτό στέλεχος που χαίρει ευρείας εκτίμησης και εκτός Εταιρείας, χάρη στην πολυετή αφοσίωσή της στην ανάδειξη και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την ελληνική και την ευρωπαϊκή γεωργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *