ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η Power Book Girl κάθε Τρίτη θα προτείνει ένα βιβλίο για μαμάδες, μπαμπάδες και κυρίως για παιδιά!

Η Power Book Girl κάθε Τρίτη θα προτείνει ένα βιβλίο για μαμάδες, μπαμπάδες και κυρίως για παιδιά!

Η Ράνια η Power Book Girl θα μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Κάθε βιβλιοπρόταση θα παρουσιάζεται κάθε Τρίτη ενώ κάθε Παρασκευή στις σελίδες της θα βρείτε μουσικοκινητικά και ψυχοκινητικά παιχνίδια, κατασκευές, θεατρικά ή ομαδικά παιχνίδια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη. Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Ο ΣΙΜΟΣ, Η ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Έμα Γιάρλετ

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Ο Σίμος και η Στέλλα είναι δυο αδέρφια που κάνουν τα πάντα μαζί εκτός από ένα πράγμα. Δεν τους άρεσε να μοιράζονται. Η ιστορία ξεκινάει όταν η Στέλλα ήθελε το τρελομπαλάκι του Σίμου. Ξέρετε εκείνη η μικρή μπαλίτσα που χοροπηδάει σαν τρελή. Αυτό συνέβη εκείνο το βράδυ. Το μικρό μπαλάκι φεύγει από τα χέρια του Σίμου και βγαίνει από το ανοιχτό παράθυρο. Χοροπηδάει τόσο ψηλά που για μια στιγμή ακουμπάει το φεγγάρι και αυτό σπάει σε χίλια κομμάτια. Τα παιδιά τρομάζουν πολύ με την ξαφνική εξαφάνιση του. Την επόμενη κιόλας μέρα γίνεται γνωστή η μυστηριώδης εξαφάνιση του σε όλη την πόλη και στα μέσα επικοινωνίας. Τα δύο αδέρφια πρέπει να βρουν μια λύση σύντομα γιατί τα πράγματα γι’ αυτούς είναι δύσκολα. Ψάχνουν παντού αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φεγγάρι. Τι λέτε θα καταφέρουν ο Σίμος και η Στέλλα να βρουν μαζί μια λύση στο πρόβλημα τους; Θα επιστρέψει το φεγγάρι απόψε το βράδυ στον ουρανό; Και αν ναι θα καταφέρουν να μοιραστούν κάτι μεταξύ τους;

Μια ιστορία με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν την αξία της συνεργασίας αλλά επισημαίνει στους μικρούς αναγνώστες ότι το να μοιράζεσαι δεν είναι και τόσο κακό. Το ελάχιστο κείμενο βοηθάει τα παιδιά να δώσουν βάση στην πλούσια και ευφάνταστη εικονογράφηση και να πλάσουν τα ίδια με την φαντασία τους την συνέχεια της ιστορίας. Οι αναδιπλούμενες εικόνες του παραμυθιού κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την εξέλιξη της ιστορίας και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τόσο των μικρών όσο και τον μεγάλων αναγνωστών. Ένα παραμύθι που πρέπει να ξεφυλλίσετε παρέα με τα παιδιά σας.

Η βιβλιοπρόταση αυτή έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

1 Comment

  • ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΡΑΝΙΑ!!!! ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *