ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Ήμουν και σε mood… “tomahawk” κι άκουσα κάτι για τον δήμο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Ήμουν και σε mood… “tomahawk” κι άκουσα κάτι για τον δήμο

Τι έγινε ρε παιδιά;

Πάνω που ξεκίνησα να γράφω τη σημερινή στήλη ακούω ένα “ντινγκ” της ειδοποίησης και καταλαβαίνω ότι κάτι νέο “ανέβασε” στο alexandreia-gidas.gr ο… διαχειριστής. Ανοίγω την ιστοσελίδα έχοντας όρεξη να δω κάτι απο τα εξαιρετικά του Olive Bistrot (στην Εθν. Αντίστασης) ήμουν και σε mood… “tomahawk”, όπως το συνηθίζω όταν γράφω (οι ψαγμένοι κατανοούν τον συνειρμό) όμως αντί για όλα αυτά τι βλέπω:

ΤΟ COME BACK ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΥ

Κάνει come back o… “Επίκαιρος” εξαγγέλλοντας νέο κύκλο “επεισοδίων” της στήλης του, σα να λέμε νέος κύκλος ενός γιδιώτικου… Game of Thrones. Εντάξει, μην τα παραλέμε όμως δεν σας κρύβω ότι όσο έγραφε τον διάβαζα ανελλιπώς. Έτσι και τώρα τον διάβασα με την ίδια όρεξη και νομίζω ότι για αρχή διατηρεί το στυλ του. Θεωρώ ότι όσο “κυλάει” ο χρόνος τόσο θα φορμαρίζεται και θα καταπλήσσει. Περιμένω όμως στο επόμενο να μας γράψει κάτι και για τις καλοκαιρινές περιπέτειες τοπικών αγγελιών του τύπου “διατίθεται προς πώληση ΑΦΜ ποδοσφαιρικής ομάδας” που τελικά παρέμειναν στα αζήτητα και κυρίως τους λόγους για τους οποίους παρέμειναν στα αζήτητα.

Η επιστροφή του ΕΠΙΚΑΙΡΟΥ: Από όλα έχει το πρώτο κείμενο – διαβάστε!

Ξέρω ότι γνωρίζει λεπτομέρειες, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να ανακαλύψει παρασκήνιο (αν δεν το έχει κάνει ήδη) και περιμένω να δω κατά πόσο συμφωνεί με την πρότασή μου και να μας ενημερώσει. Περιμένω όμως (όπως και άλλοι πολλοί) την πάντα εμπεριστατομένη άποψή του, για τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, ένα χώρο όπου το alexandreia-gidas.gr έχει ιδιαίτερη  παράδοση και ξέρει να κάνει τη διαφορά. Τόσο όταν ασχολείται με τα διαχρονικά των εξωθεσμικών επίδοξων του τοπικού παρασκηνίου (των αποκαλούμενων και “παραγκαρχών” της αγεφύρωτης ρουμλουκιώτικης ποδοσφαιρικής πανσπερμίας) όσο και όταν αναμεταδίδει τα απλούστερα των κάμπο ντε βαγιέκας του Βάλτου.

Η ΛΙΣΣΑΒΟΥ ΑΠ΄ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ

Είδα βέβαια και το νέο επεισόδιο της “Λισσάβου απ΄το Ρουμλούκι” που πηγαίνει στο γυμναστήριο και κόντεψα να πέσω κάτω από τα πρώτα λεπτά. “Μήτσο τι φτιάνς αρέ καλά είσαι” την άκουσα να χαιρετάει τον Μουλαρτζή καθώς πηγαίνει να την ενημερώσει για τα μαθήματα γυμναστικής που θέλει να ακολουθήσει και μου έφυγε το laptop απο τα χέρια. Ευτυχώς το έσωσα και δεν χρειάστηκε να τρέχω μέχρι τη Γεωργούλη στο πολυτάλαντα αποτελεσματικό Duke PC Store για άμεση αποκατάσταση αλλά αυτό που συμβαίνει κάθε φορά με τα ανεπανάληπτα της Λισσάβους είναι… ανεπανάληπτο.

Θα σας εξομολογηθώ μάλιστα πως είναι η αγαπημένη μου όλων, εκ του ομίλου συνεργατών του alexandreia-gidas.gr αλλά διστάζω να τη συναντήσω και να τη συγχαρώ διότι θα έχουμε “αποκαλυπτήρια” καθώς γνωριζόμαστε πολύ καλά και δεν είμαι για τέτοια.

Άσε που εάν γίνει αυτό, θα αποκαλυφθεί ότι δεν είμαι και ο… Τάσος Τασιόπουλος όπως νομίζουν μερικοί και μάλιστα του ζητούν και το λόγο. Μαθαίνω μάλιστα ότι ο δήμαρχος είχε πρόσφατα και ολόκληρη συζήτηση σχετικά με την “ταυτότητά” μου (υπερβολές) όμως να σας πω κάτι. Και να ήμουν ο Τασιόπουλος πιστεύει κανένας ότι θα έβγαινα να το επιβεβαιώσω και να το δηλώσω φόρα παρτίδα. Όχι βέβαια. Θα το αρνιόμουν και επιπλέον θα έφθανα μέχρι και στο σημείο να ισχυριστώ πως “αυτόν τον Αλεξανδρινό, ούτε καν τον διαβάζω”. Ένας ταλαντούχος του λόγου και του διαλόγου (προπαντώς), όπως εγώ (!!!) ή ο Τάσος (…) ξέρει πάντα να καμουφλάρει και να αποφεύγει. Συνεπώς το αφήνω στη φαντασία του καθενός και πάω παρακάτω.

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κι επειδή αναφέρθηκα σε “παραδοσιακούς” συνεργάτες του alexandreia-gidas.gr δεν θα μπορούσα να παρακάμψω την στήλη της “ιστοριογνωσίας” που εύστοχα επιμελείται και παρουσιάζει ο ρέκτης Γρηγόρης Γιοβανόπουλος. Είχα διαβάσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή την τελευταία σειρά των κειμένων του, που αναφέρονταν στα “Ελληνοαλβανικά” και θυμήθηκα όσα έγραφε για τη δημιουργία του Αλβανικού κράτους και τα σχετικά με τον εκεί ελληνισμό, τώρα που ξέσπασε το αμφιλεγόμενο περιστατικό με την εκτέλεση του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στις βορειοηπειρωτικές Βουλιαράτες.

ΙΣΤΟΡΙΟΓΝΩΣΙΑ: «Ελληνοαλβανικά» (Δ΄ και τελευταίο μέρος)

Αξιολογώ την “ιστοριογνωσία” του επιδέξιου μελετητή Γρηγόρη Γιοβανόπουλου ως στήλη με περιεχόμενο ιδιαίτερα χρήσιμο και αναγκαίο για τη μνήμη και την επίγνωση. Περιμένω τη συνέχειά της με παρόμοια ιστορικά θέματα αλλά και με παρόμοια θεματολογία που θα αγγίζει και τοπικές οριογραμμές.

636.906 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ… ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Να μην αγνοήσω όμως από τις αναφορές που επιχειρώ και τη νέα στήλη του πανέξυπνου Powerbook Girl που φιλοξενούμε εδώ και λίγο καιρό στο alexandreia-gidas.gr ενώ οι παραπέρα μόνιμες συνεργασίες μαθαίνω ότι θα αυξηθούν σταδιακά και σε βάση πολλαπλής θεματολογίας. Συνεπώς κάποιοι άλλοι (ξέρουν αυτοί) έχουν άφθονο υλικό για να αντιγράφουν και να “παίρνουν” ιδέες, τόσο από τον τρόπο παρουσίασης των αναρτήσεών μας, όσο και από τα θέματα αλλά και τα είδη της θεματολογίας που παρουσιάζουμε. Δυστυχώς για αυτούς, το πρωτότυπο ξεχωρίζει ανέκαθεν και πάντα θα είναι… πρωτότυπο.

Μας διαβάσατε 636.906 φορές τον Οκτώβριο – Ευχαριστούμε!

Αντίθετα οι αντιγραφές και τα copy paste απλώς δακτυλοδείχνονται και εκθέτουν. Σε κάθε περίπτωση, οι 636.906 αναγνώσεις που δώσατε στο alexandreia-gidas.gr μόνο κατά τον μήνα Οκτώβριο (κάτι αντίστοιχο και προσαυξανόμενο αναμένεται και στους επόμενους μήνες) και πάντα σύμφωνα με επίσημα και αδιάσειστα στοιχεία, είναι ενδεικτικές της αγάπης και της προτίμησής που μας δείχνετε, αποτελούν επιβεβαίωση της προσπάθειας που καταβάλουμε, έγκυρα, έγκαιρα, πλουραλικά, με σοβαρότητα και όχι με σοβαροφάνεια, αναλυτικά και όχι με πασαλείμματα, κοντά στον αναγνώστη και στα θέματα που τον απασχολούν και δεν είναι πάντα, μόνο τα προβλήματα. Σας ευχαριστούμε και το μόνο που μπορούμε να σας υποσχεθούμε είναι πως έτσι θα συνεχίσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Για σήμερα δεν έχω να γράψω κάτι σε σχέση με τα δημοτικά του δήμου Αλεξάνδρειας, που συνήθως αποτελούν το κεντρικό θέμα της στήλης, κατά τους τελευταίους μήνες. Μαθαίνω ότι ο Παναγιώτης Γκυρίνης κινείται σε ρυθμούς ανάκαμψης, πληροφορούμαι ότι ο Αργύρης Πανταζόπουλος σταθεροποιείται, ενημερώνομαι συνεχώς και το ακούω απο πολλές πλευρές ότι ο Κώστας Ναλμπάντης διευρύνει με σοβαρότητα τις συμμαχίες του.

Αποδεκτή η παραίτηση του Κώστα Ναλμπάντη από τον Παναγιώτη Γκυρίνη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αυτό που άκουσα σε σχέση με τον Μιχάλη Χαλκίδη ότι συναντήθηκε, συζήτησε κι έδωσε τα χέρια με πρόσωπα που αναμένεται να πολιτευτούν στην Ημαθία για πρώτη φορά, στελεχώνοντας τα ψηφοδέλτια τη Νέας Δημοκρατίας και του Απόστολου Τζιτζικώστα (σαν βουλευτικές εκλογές είναι κι αυτό). Οι συζητήσεις αυτές, πέρα απο την χρήσιμη καθοδηγητική συμβουλή του έμπειρου πολιτικού, αφορούσαν προφανώς και τρόπους εκλογικής αλληλοϋποστήριξης, τόσο υπέρ του Μιχάλη Χαλκίδη μέσω των γνωριμιών που έχουν τα προαναφερόμενα πρόσωπα στην περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας, όσο και απο την πλευρά του Μιχάλη Χαλκίδη προς αυτά. Καθώς ο πρώην βουλευτής εξακολουθεί να διαθέτει ευρύ κύκλο υποστηρικτών σε όλη την Ημαθία.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΑΚΗ ΣΤΗ WEB TV ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

Αυτά είχα να γράψω για σήμερα. Για περισσότερα νομίζω πως αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στη WEB TV του alexandreia-gidas.gr, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξάνδρεια, ο καλός φίλος Νίκος Τάκης, όπου μίλησε και για τις δημοτικές εκλογές, σχολίασε την κατάσταση στον δήμο Αλεξάνδρειας (όπου η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει χρίσμα σε υποψήφιο αλλά θα αφήσει την εκλογή του δημάρχου στην κρίση του κόσμου), ενημέρωσε για τη στάση της Τοπικής Επιτροπής έναντι των εκλογών και των υποψηφίων που προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ και είπε τη γνώμη του για κάθε ένα υποψήφιο δήμαρχο, τον Παναγιώτη Γκυρίνη, τον Αργύρη Πανταζόπουλο, τον Μιχάλη Χαλκίδη αλλά και τον Κώστα Ναλμπάντη, ενώ λέει την άποψή του και για τον ίδιο τον… Νίκο Τάκη σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κλείνω με κάτι που σας υπονόησα και στο προηγούμενο σημείωμά μου. Ετοιμαστείτε να zoomάρετε μαζί μας και να αλληλοεπιδράσουμε με την είδηση και τα γεγονότα της περιοχής, σαν να ανταλλάσσουμε μεταξύ μας, ένα… μπούμεραγκ των καλών προθέσεων.

Τα λέμε και πάλι, πολύ σύντομα.

Αλεξανδρινός

1 Comment

  • Ασε μας ρε που δεν εισαι εσύ που το γράφεις αλλα και να ησουν δεν θα το έλεγες αλλα θα παριστανες ταχα κι οτι δεν το διαβάζεις. Νομίζετε οτι μπορείτε ακομη να μας ταιζετε σανό εσύ και η συντακτική παρεα σου, από τα χρόνια των νεων του ρουμλουκιου. Αλλου αυτά, σας μάθαμε ολα αυτά τα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *