ΤΟΠΙΚΑ posted by

Κάδοι νέου τύπου τοποθετήθηκαν στην Αλεξάνδρεια – τι δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης

Κάδοι νέου τύπου τοποθετήθηκαν στην Αλεξάνδρεια – τι δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Τοποθετήθηκαν ήδη στην Αλεξάνδρεια τα δύο πρώτα συστήματα κάδων απορριμμάτων με αυτόματο άνοιγμα καπακιού που τροφοδοτείται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ.

Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου πιέζοντας (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) ένα πεντάλ ή ένα κουμπί που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον κάδο. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται άτομα με αμαξίδια ΑΜΕΑ και εξασφαλίζεται μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων. Ο κάθε κάδος διαθέτει σύστημα με ανεμιστήρα κατάλληλα προσαρμοσμένο στο καπάκι για την αποφυγή δυσάρεστων οσμών, ενώ είναι χωρητικότητας 1.100 λίτρων.

Η λειτουργία τους είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης:

“Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Αλεξάνδρειας, αποτέλεσε και αποτελεί ένα προσωπικό μου και εν γένει της Δημοτικής Αρχής, στοίχημα. Αυτές τις ημέρες εγκαθιστούμε σε επιλεγμένα σημεία ένα νέου τύπου σύστημα συγκέντρωσης απορριμμάτων, έξυπνης διαχείρισης, φιλικού προς το περιβάλλον, και εύκολα διαχειρίσιμου από το σύνολο των πολιτών μας, διευκολύνοντας και τους συμπολίτες μας  με αμαξίδια ΑΜΕΑ.

Ενδεχομένως, η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων με αυτόματο άνοιγμα καπακιού που τροφοδοτείται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ, να φαντάζει μια εξεζητημένη λύση. Θα γίνει όμως αντιληπτό, ότι τo συγκεκριμένο σύστημα συνεισφέρει στην διατήρηση κανόνων υγιεινής για τα  άτομα που θα χρησιμοποιήσουν τους νέους κάδους, και θα εκτιμηθεί η δυνατότητα χρήσης τους από συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Διότι εμείς ως Δημοτική Αρχή, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να αποδίδουμε την δέουσα προσοχή, στις λεπτομέρειες που προάγουν την καθημερινότητα του κάθε Δημότη του Δήμου Αλεξάνδρειας.” 

6 Σχόλια

  • Στο δρόμο όπου βρίσκεται οικοδομή,σπίτια και το 4ο νηπιαγωγείο δεν υπάρχει ούτε απλός κάδος με αποτέλεσμα να παίρνουμε τα σκουπίδια και να ψάχνουμε κάδους για να τα πετάξουμε. Αυτή είναι η αναβάθμιση της πόλης?σαν δε ντρέπονται

  • απεναντι απο τον σκλαβενιτη δεν εχει καπακι διοτι το εσπασε ο οδηγος του δημου εδω και ενα χρονο απορω δεν ντρεπεσται ; τσιπα δεν εχετε ;

  • Ναι Γκυρινη προσωπικο στοιχημα,που να μην εβαζες και στοιχημα προσωπικο.Φυγε οσο ειναι νωρις.Η απολυτη αποτυχια εισαι.

  • ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΣ . ΕΜΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ?3000 ΕΥΡΩ 5000 ΕΥΡΩ 10000 ΕΥΡΩ ΠΟΣΟ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΠΟΣΟ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ,Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΑΚΟΜΑ …..ΕΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.

  • Είσαι ανικανος και επικίνδυνος

  • Με μια σχετικη αιτηση στο δημο γινεται να τοποθετηθούν κάδοι σε περισσότερα σημεία. Το λεω προς ενημερωσή σας. Χρησιμοποιήστε τη γραφειοκρατία προς όφελός μας, Verba volant, scripta manent. Ουτε στη Σαλονικη γινεται ανακυκλωση, ουτε στο Βολο, απλα λεω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up