ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτήν την εβδομάδα

Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτήν την εβδομάδα

Η Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη. Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΚΟΙΤΑ

 Εκδόσεις: Γράφημα

Συγγραφική Ομάδα: Το ατελιέ της Φανταστικής

Προτεινόμενη Ηλικία:3+ Ετών

Από την στιγμή που θα ανοίξει τα μάτια του ο ήρωας της ιστορίας μας, έχει μάθει να παρατηρεί και να κοιτάζει γύρω του. Περίεργα αντικείμενα, ανομοιόμορφες γραμμές, κουτιά αλλά τετράγωνα και άλλα ορθογώνια. Αυτά και άλλα τόσα παρατηρεί μέχρι να φτάσει στο σχολείο του. Παρατηρεί και συνδέει τις εικόνες που βλέπει με τυχόν εικόνες που υπάρχουν στη μνήμη του.

Το βιβλίο ξεκινάει έχοντας στο εξώφυλλο του ένα τίτλο γεμάτο προτροπή στον αναγνώστη. Να παρατηρήσει από που αρχίζουν και που τελειώνουν οι γραμμές, να καταφέρουν να αναγνωρίσουν σχήματα και χρώματα, αλλά και να προσπαθήσουν να επαναφέρουν από την μνήμη τους όσα γνωρίζουν σχετικά με αυτά τα αντικείμενα, ποια είναι η μυρωδιά τους και ποια η υφή τους. Τέλος είναι ένα βιβλίο με καλλιτεχνική και όχι κλασσική εικονογράφηση. Βοηθήστε τα παιδιά σας να αρχίσουν να κοιτάζουν τον κόσμο γύρω τους αλλά και να ανακαλύπτουν εικόνες που μέχρι τώρα δεν έχουν παρατηρήσει.

Η βιβλιοπρόταση αυτή έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Γράφημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *