ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Αυτό που χάθηκε

Αυτό που χάθηκε

Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

– Δυστυχώς το κράτος μας προκαθορίστηκε να είναι μεταπρατικό, να παράγει μίμηση.

– Η οργάνωση, οι θεσμοί και οι λειτουργίες του ήταν και παραμένουν αυξημένα δάνεια ή πιθηκισμός ξένων προτύπων, και άρα ξένων αναγκών και ξένων συνηθειών.

– Το χειρότερο όμως είναι ότι η ελληνικότητά του ήταν άσαρκο ιδεολόγημα και σήμερα σ’ ότι αφορά την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έγινε φτηνό εμπόρευμα.

– Τελευταίο αποκούμπι επιβίωσης της ελληνικότητας είχε παραμείνει η γλώσσα. Γι αυτό και συγκεντρώθηκαν εκεί στη γλώσσα από παλιά  μορφές γραμμάτων (Κριαράς, Δελμούζος) και έγιναν  πεισματικές και φανατισμένες προσπάθειες να ιδεολογικοποιηθεί, μέχρι που ήρθε η λεγόμενη συνθήκη των Πρεσπών.

– Η Ελλάδα σαν συντετριμμένη πολιτεία σήμερα παράγει μόνον απελπισία.

Ο αδύναμος Έλληνας δεν έχει να ελπίσει τίποτα και από κανέναν. Ο άνεργος  Έλληνας με τη ζωή του να σβήνει μέρα με τη μέρα στον μαρασμό της απραξίας δεν ανέχεται πια τον εμπαιγμό των κομματικών επαγγελιών και υποσχέσεων.

– Δεν ανέχεται επίσης τις εθνικές ήττες και μάλιστα από αδύναμους έως ανύπαρκτους γείτονές του, κυρίως όταν αυτές προέρχονται από τους εκπροσώπους του στη βουλή.

– Έργο του βουλευτή – και όχι τον βολευτή είναι να βουλεύεται, δηλαδή να σκέφτεται και να κρίνει, να συσκέπτεται μαζί με άλλους για την λήψη απόφασης για κάποιο ζήτημα ή για κάποια ενέργεια.

– Υπάρχουν ανιδιοτελείς βουλευτές, χωρίς άλλο. Με ειλικρινές ενδιαφέρον να αντιπαρατεθούν στα δύσκολα, στην αναχρονιστική γραφειοκρατία, στην ατολμία, να υπερασπιστούν τα εθνικά δίκαια.

– Υπάρχουν όμως σίγουρα και βολευτές με κίνητρο την ιδιοτέλεια, την ιδιοτέλεια του δεκαχίλιαρου.

– Υπάρχουν και τα δυο είδη βουλευτών σκόρπια στο φάσμα του ελλαδικού κομματικού συστήματος.

– Το ζητούμενο είναι να βρεθούν ανιδιοτελείς γενναίοι που θα κόψουν το βήχα του κάθε ΖΑΕΦ και κόντρα στις επιταγές των ισχυρών της γης και στην υποταγή των αρχηγών τους που στερούνται πρωτοτυπίας και αυτοπεποίθησης ως αρχηγοί ενός κόμματος οπορτουνιστικής προέλευσης, θα προτάξουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, κόβοντας την όρεξη των Σκοπιανών περί ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ και τα περί της διδασκαλίας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

– Εδώ και 4 χρόνια κάποιοι προειδοποιούσαν ότι η διακυβέρνηση της χώρας απαιτεί εργώδη προετοιμασία, ιδίως όταν πρέπει να ασχοληθείς με Εθνικά ζητήματα που αποτελούν γόρδιο δεσμό εδώ και δεκαετίες.

– Αδιαφόρησε ο ηγέτης όταν γράφτηκε γι αυτόν η πρωθυπουργική του αποτυχία που είχε συντελεστεί στα εθνικά μας θέματα είτε στα τουρκικά, είτε στα Αλβανικά είτε στην κορωνίδα της τυφλής υποταγής που αποτελεί το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και μάλιστα δια μέσω της καμαρίλας της μυστικής διπλωματίας.

– Η ατζαμοσύνη σε συνεργασία με την ιδιοτέλεια πέντε – έξι βολευτικών μηνιάτικων ακόμα, ας μην αποτελέσει για κανέναν βουλευτή επονείδιστη πραγματικότητα υπερψήφισης μιας επαίσχυντης και κατάπτυστης συμφωνίας που θα επιτρέψει στο κάθε φροντιστήριο ξένων γλωσσών να διδάσκει μαζί με τα “Αγγλικά” και τα “Μακεδονικά” στην “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  του ΑΙΓΑΙΟΥ”

– Γιατί θα κατορθώσουν το απίστευτο, να “διδάσκονται” σλαβομακδονικά στην χώρα του Μεγαλέξανδρου, γνωρίζοντας πως αυτό που χάνεται δεν ξαναγυρνάει ποτέ.

Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1.  Στον τελευταίο προϋπολογισμό των ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ το χρέος ήταν 323,1 δις. Στον προϋπολογισμό για το 2019 το χρέος ανέρχεται σε 357,5 δις.

Έγδαραν τον κοσμάκη τέσσερα χρόνια με σκοπό να μειώσουν το χρέος και αυτοί το ανέβασαν κατά 34,4 δις.

ΥΓ2. Στην εποχή της μακάριας αμεριμνησίας δεν είναι παράξενο να ξεφυτρώσει μαζί με τα “Αγγλικά” και κανένα φροντιστήριο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ”. Ποιός “τυχερός” δήμαρχος  θα δώσει την άδεια;

ΥΓ3. Στα χωριά μας στην μετακατοχική εποχή παρουσιάστηκε η φιγούρα του Σαλονικιού μαυραγορίτη του “Νίκου με τα καλάθια” που αντάλλασσε μερικές “παραμάνες” με τίποτα “αυγούδια”.

– Στην σημερινή εποχή θραύση έκανε η αλυσίδα των ενεχυροδανειστών που σαν νέοι μαυραγορίτες λήστευαν το φτωχό κοσμάκη που δεν είχε να πληρώσει τους φόρους και τα λοιπά δυσβάστακτα .

– Και πως να μην καταλήξει σε φιάσκο η ιστορία όταν η απλή αριθμητική – όπως οι ίδιοι την ανακοίνωσαν δια της βουλής και θριαμβευτικά – λέει ότι διακινούνταν καθημερινά 500 κιλά χρυσού, δηλαδή 182 τόνοι στις 365 μέρες και άρα 6 με 7 δις το χρόνο και συνεπώς καμιά 20 δις στην τριετία.

– Πολλά τα λεφτά Άρη.

ΥΓ4. Με τροπολογία που κατέθεσε και υπερψηφίστηκε στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ σε συνεργασία με ΓΕΡΜΑΝΟ Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ  “θα εξεταστούν ξανά οι συνθήκες της δολοφονίας του Κώστα Κατσίφα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *