ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Ανακοινώνει ο Ναλμπάντης χωρίς “χρίσματα”, κάνουν “επαφές” και συγκεντρώσεις οι υπόλοιποι “πέντε”

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Ανακοινώνει ο Ναλμπάντης χωρίς “χρίσματα”, κάνουν “επαφές” και συγκεντρώσεις οι υπόλοιποι “πέντε”

Ανέκαθεν το ΠΑΣΟΚ της Αλεξάνδρειας και της γύρω περιοχής μας, είχε μια άλλη δυναμική σε σχέση με την υπόλοιπη Ημαθία. Εδώ “πρασίνιζε” πάντα ο τόπος, πολύ περισσότερο από κάτι “τσιριμπίμ τσιριμπόμ” της Βέροιας και σίγουρα πολύ περισσότερο από της Νάουσας. Δεν λέω, όλοι οι σύντροφοι, ανεξαίρετα, σε όλες τις περιοχές του νομού, πρόσφεραν τα μέγιστα στον ανένδοτο αγώνα του λαϊκού κινήματος, όμως εδώ βρίσκονταν πάντα η έδρα. Εδώ γιγαντώθηκε η ρίζα του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στα χρόνια της Αλλαγής.

Αυτή είναι και η εξήγηση για την παρουσία δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας, στο ψηφοδέλτιο που ανακοίνωσε χθες το ΚΙΝΑΛ για τις βουλευτικές εκλογές στο νομό Ημαθίας.

Η εδώ δυνατή ρίζα που εξακολουθεί να δίνει καρπούς στο δένδρο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας.

ΚΩΔΙΚΟΣ “ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ”

Ο Μπάμπης Γκιόνογλου και ο Νίκος Μπρουσκέλης, μαζί με τον Φώτη Καραβασίλη (πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας) και τον Παπακωνσταντίνου Θεόδωρο (Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Αγροτών Βέροιας), είναι η τετράδα που ανακοινώθηκε σήμερα, ως πρόταση της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας.

Όπως είχε γράψει προ ημερών ο Ντομουχτσής στο zoomerang.gr σ΄αυτή τη φάση θα ανακοινωθούν τα 4/6 του ψηφοδελτίου και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις ακόμη δύο ονομάτων, για να συμπληρωθεί η εξάδα. Μια τουλάχιστον θα είναι γυναίκα ενώ δεν είναι απίθανη και μια “καραμπόλα” που εάν έλθει η ώρα και συμβεί, τότε θα σας εξηγήσω και το παρασκήνιο. Για την ώρα θα το σημειώσουμε ως… “κωδικός καραμπόλα” για να το θυμηθούμε όταν/εάν συμβεί.

ΘΑ ΤΟ “ΔΕΙ” Η ΝΔ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ;

Τι σημαίνει όμως για τη Νέα Δημοκρατία, η παράμετρος “δύο τοπικοί υποψήφιοι” του ΚΙΝΑΛ από την Αλεξάνδρεια”; Όπως μας έλεγαν πριν μερικές ώρες, έγκυροι συνομιλητές μας, “δεν σημαίνει τίποτα”. Οι Νεοδημοκράτες δεν θεωρούν ότι “ένας παραπάνω” θα κάνει τη διαφορά για τις διαρροές που θα έχουν προς τους τοπικούς υποψήφιους του ΚΙΝΑΛ, λόγω εντοπιότητας.

Εγώ θα τους έλεγα “να το δουν καλύτερα”. Ο Γκιόνογλου σίγουρα “μαζεύει” δεξιούς ψήφους, λόγω των αυξημένων προσωπικών σχέσεών του. Το ίδιο και ο γιατρός.

ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Υπάρχει κι ένας άλλο σενάριο, που θα διευκολύνει την προσέγγιση των δύο τοπικών υποψήφιων του ΚΙΝΑΛ προς ένα συγκεκριμένο τμήμα ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Είναι το τμήμα των δεξιών που θα στηρίξουν τον Κώστα Ναλμπάντη για τις δημοτικές εκλογές. Εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν μαζί με τις δημοτικές ή μετά, οι Γκιόνογλου και Μπρουσκέλης, στηρίζοντας ενεργά την υποψηφιότητα Ναλμπάντη, θα έλθουν σε στενότερη επαφή με τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους του.

Και θα “δέσει το γλυκό” μεταξύ τους. Να το θυμηθείτε. Ο Κώστας Ναλμπάντης γυρίζει απο την Ισπανία και ανακοινώνει την υποψηφιότητά του, μέσω δήλωσης που θα κάνει αύριο- μεθαύριο. Μετά θα αρχίσει η ανακοίνωση των υποψηφίων, όσων τον στηρίζουν κι εκεί θα δείτε και του νεοδημοκράτες που σας προανέφερα.

ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΜΑΤΑ Ο ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ

Κάτι ακόμη για την υποψηφιότητα Ναλμπάντη. Δεν θα στηριχθεί σε “χρίσματα” διότι δεν θα υπάρξουν ¨χρίσματα”. Έτσι αποφασίστηκε κι έτσι αρμόζει σε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό. Κι αυτό το διάβασα στο zoomerang.gr του Ντομουχτσή, ο οποίος στο alexandreia-gidas.gr βάζει τα ζώδια όμως στο άλλο κάνει τις προβλέψεις και πάντα πέφτει μέσα. Δεν θα δοθεί χρίσμα του ΚΙΝΑΛ στον Ναλμπάντη παρά μόνο στήριξη “επώνυμων” στελεχών κομματικών χώρων.

ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΒΡΑΧΝΑ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι “γλυτώνουν και από τον ¨βραχνά” του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως ακούστηκε ήθελε να υποστηρίξει τον ίδιο υποψήφιο. Τον Κώστα Ναλμπάντη. Το ΚΙΝΑΛ κινούμενο προς την κατεύθυνση του ΜΗ χρίσματος οδηγεί και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια αντίστοιχη επιλογή για τον δήμο Αλεξάνδρειας. Και… “γλυτώνει” το κράξιμο. Το ίδιο και ο Ναλμπάντης.

Ξέρω ότι κάποιοι απο τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να “χρυσώσουν” το χάπι. Θα μας πουν π.χ. ότι “δεν ήταν σίγουροι για την στήριξη του Ναλμπάντη” επειδή συμπορεύεται και με δεξιούς”. Τώρα τους ενοχλούν οι δεξιοί ενώ πέρυσι τέτοια εποχή που έδιναν αγώνα για τον “ανεπίσημο” δεξιό υποψήφιο πρόεδρο  του Επιμελητηρίου, για να μην εκλεγεί ο “επίσημος”, ήταν όλα καλά. Όμως στηρίζοντας τον Ναλμπάντη πάλι το ίδιο θα κάνουν. Θα στηρίξουν έναν υποψήφιο, για να μην εκλεγεί ούτε επίσημος ούτε ανεπίσημος υποψήφιος δήμαρχος της δεξιάς. Και μάλιστα θα το κάνουν χωρίς να στηρίζουν δεξιό, όπως πέρυσι. Τόσο απλά.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ… “ΜΙΑΣ” ΑΚΟΜΗ

Πάμε τώρα και στους δεξιούς υποψήφιους δημάρχους.

Ο Αργύρης Πανταζόπουλος αρχικά έσπευσε να δηλώσει ότι θα κάνει ανοιχτή εκδήλωση πριν τις γιορτές όμως απ΄ ότι φαίνεται εννοούσε πριν τα Φώτα. Ίσως και πριν του Αγίου Ερμύλλου, τι να σας πω.

Ο Κώστας Βενιόπουλος συνεχίζει τις διερευνητικές συναντήσεις με φίλους του, ανιχνεύει προθέσεις και εξακολουθεί να είναι σε φάση αναμονής, έχοντας παράλληλα ικανούς συνεργάτες στο πλευρό του. Έχει υπομονή, ξέρει τι του γίνεται και σύντομα θα είναι έτοιμος για τις οριστικές αποφάσεις του.

Ο Παναγιώτης Γκυρίνης γύρισε από την Αθήνα, όπου πήγε για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (μετά τη Γιορτή Σοκολάτας) και γράφτηκε ότι θα είχε “επαφές” με κομματικούς παράγοντες του κόμματός του. Αυτό μου θυμίζει κάπως το έργο με τους… εξωγήινους. Το “στενές επαφές τρίτου τύπου”, που λένε ότι μπορεί να είναι και “δεύτερου τύπου”, ενδεχομένως και “πρώτου τύπου”. Για τις επαφές με τους εξωγήινους, ξέρω πως όσο αυξάνεται το “νούμερο” όλο και γίνεται πιο επικίνδυνη η κατάσταση. Για τις επαφές με κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία, δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει με τα “νούμερα” (πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά δήλωσή του, έχει συνομιλήσει και με εξωγήινους). Σε ότι αφορά τον Παναγιώτη Γκυρίνη περιμένουμε τις ανακοινώσεις του.

Ο δε Μιχάλης Χαλκίδης δεν είχε καθόλου “επαφές”. Στο πλαίσιο του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας εννοώ. Κι αυτό επειδή δεν πήγε στο συνέδριο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό για τις μελλοντικές αποφάσεις του, που ίσως και να τις εξηγήσει, στην κλειστή συνάντηση που προγραμματίζει να κάνει με συνεργάτες του, τις επόμενες ημέρες, στον “Πράσινο Κήπο”.

Μας έμεινε “μία” που δεν την αναφέραμε όμως υποσχεθήκαμε ότι δεν θα το κάνουμε πριν ολοκληρώσει αυτά που σχεδιάζει στη διάρκεια των γιορτών. Τι σημαίνει “μια”; Μπορεί να είναι και υποψηφιότητα, μπορεί όμως και “μια υποψήφια”. Έχουμε χρόνο. Ο “Κλεισθένης” μας επιφυλάσσει ακόμη πολλά. Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας.

Αλεξανδρινός

3 Comments

  • Αλεξανδρινέ αν έλεγες μετεωρολογικό δελτίο ποιο καλά θα ήτανε.

  • ΠΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Η ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ…..ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩ.ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΕΣ.

  • Ξεπέρασες τα όρια στη στήριξη μιας κομματικής υποψηφιότητας που ακόμη δεν ανακοινώθηκε αλλά τη διαφημίζεις συνέχεια. Εσύ ανέφερες όλες τις διεργασίες στο Πασοκ που έγιναν για να καταλήξουν στο συγκεκριμένο και τώρα γράφεις χωρίς ντροπή ότι δεν θα δοθεί χρίσμα γιατί δεν χρειάζεται. Μόνο τον εαυτό σου μπορείς να κοροιδέψεις κανέναν άλλο. Ειδικά όταν συνδυάζεις και ανύπαρκτες υποψηφιότητες για να δημιουργήσεις με το μυαλό σου θέμα στη Νέα Δημοκρατία. Εκτίθεσαι χωρίς λόγο. Δεν έχεις να προσφέρεις τίποτε. Γελάνε όλοι με αυτά που γράφεις. Σοβαρέψου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *