ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη” το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτήν την εβδομάδα!

“Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη” το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτήν την εβδομάδα!

Η Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη. Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΦΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΗ

Εκδόσεις : Μεταίχμιο

Συγγραφέας : Κυριάκος Χαρίτος

Προτεινόμενη Ηλικία : 4+ ετών

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Οι δύο ορκισμένοι εχθροί των ζαχαροπλαστείων, μελομακάρονα και κουραμπιέδες ετοιμάζονται για τη μάχη της βιτρίνας. Εκπαιδεύουν τους γλυκοστρατιώτες τους και ξεκινούν πορεία προς το πεδίο της μάχης. Στην μέση της πορείας τους ξεσπάει μια χιονοθύελλα. Ο Φον Κουραμπιές και ο Κόμης Μελομακαρόνης δεν προλαβαίνουν να προστατευτούν και έχουν χαθεί μέσα στο μεγάλο δάσος. Στο δρόμο για την πόλη συναντούν διάφορα ζώα και ανθρώπους που ζητούν την βοήθεια τους. Θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην πόλη; Θα σταματήσουν να τσακώνονται μεταξύ τους; Μήπως τελικά αποφασίσουν πως αυτά που τους χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που τους ενώνουν;

Ένα βιβλίο σκέτη γλύκα όσο η γεύση των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων. Μια ιστορία που σκοπό έχει να δώσει το μήνυμα της ισότητας αλλά και της αγάπης. Πλούσια εικονογράφηση, απλό λεξιλόγιο και μια πολύ ιδιαίτερη εξέλιξη ιστορίας. Περάστε στους μικρούς αναγνώστες όμορφα μηνύματα αυτές τις γιορτινές μέρες, να μάθουν να κοιτούν βαθιά στον καθένα και όχι μόνο σε ότι φαίνεται. Μια ιστορία που αξίζει να διαβάσουν μικροί και μεγάλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *