ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

«Το αρκουδάκι με το κόκκινο σκουφάκι κρατά την υπόσχεσή του» το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτήν την εβδομάδα!

«Το αρκουδάκι με το κόκκινο σκουφάκι κρατά την υπόσχεσή του» το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL αυτήν την εβδομάδα!

Η Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη. Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ⁣

Εκδόσεις: Διάπλους⁣

Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά⁣

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών⁣

Όλα τα δώρα των παιδιών είναι έτοιμα. Ξωτικά και τάρανδοι χορεύουν και πηδούν από ανεμελιά. Τότε τους έρχεται μια ιδέα. Αφού έχουν αρκετό χρόνο ως την παραμονή Χριστουγέννων να πάνε στην χώρα της ζεστής σοκολάτας να γιορτάσουν. Ο Αϊ Βασίλης συμφωνεί. Ετοιμάζονται και ξεκινούν. Φορτώνουν το έλκηθρο και πετούν πάνω από το φεγγάρι. Τραγουδούν και διασκεδάζουν. Ώσπου ξαφνικά το έλκηθρο κάνει μια απότομη βουτιά. Ο Άγιος Βασίλης τους προειδοποιεί να κρατηθούν γερά, οι τάρανδοι δεν καταφέρνουν να κρατήσουν το έλκηθρο ψηλά.

Μέσα σε αυτή την ταραχή πέφτει από το σάκο του Αϊ Βασίλη ένα αρκουδάκι με κόκκινο σκουφάκι. Φτάνει σε ένα σύννεφο που μοιάζει με χωνάκι παγωτό και ύστερα κατρακυλάει σε ένα που θυμίζει τόπι χνουδωτό, μετά σε ένα άλλο και σε ένα άλλο και καταλήγει σε ένα καπέλο μαγικό. Εκεί γνωρίζει τον Χιονάνθρωπο αλλά και κάποια ζώα. Τότε αρχίζει να τους εξηγεί τι του έχει συμβεί. Τους λέει για την υπόσχεση που έδωσε στον Άγιο Βασίλη να μπορέσει να κάνει ευτυχισμένο ένα παιδί με πράσινο σκουφί που μένει σε ένα σπίτι με μια μόνο μουσμουλιά. Και τότε ξεκινάει το ταξίδι.

Το αρκουδάκι περνάει από την οδό της ζεστασιάς και του παιχνιδιού, του πλούτου και της δόξας αλλά και από εκείνη των μπελάδων και της κουτοπονηριάς. Τι λέτε θα καταφέρει να φτάσει στην οδό των αλησμόνητων υποσχέσεων έως την παραμονή Χριστουγέννων; ⁣

Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία με ένα βαθύ και ουσιαστικό μήνυμα. Η υπόσχεση που δίνει το μικρό αρκουδάκι είναι οι δεκάδες υποσχέσεις που θα δώσουν οι μικροί αναγνώστες στην ζωή τους. Μαθαίνουν να της τηρούν μέσα από την ιστορία που είναι δοσμένη με απλό λόγο, εξαιρετική και πολύ προσεγμένη εικονογράφηση, αλλά και ένα θέμα που αγαπούν πολύ τα παιδιά, τα Χριστούγεννα και τον Άγιο Βασίλη. Τέλος το βιβλίο περιέχει CD με την αφήγηση του παραμυθιού αλλά και με άλλα κομμάτια που μπορούν να συνοδεύσουν καλύτερα την ανάγνωση του.⁣

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *