ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

Πρωτοχρονιάτικος ( ; ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Άκυρο έξι στα έξι…

Πρωτοχρονιάτικος ( ; ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Άκυρο έξι στα έξι…

Ήταν 6 Ιουνίου του 2018 όταν δημοσιεύθηκε το πρώτο κείμενό μου, στο alexandreia-gidas.gr (κλικ ΕΔΩ) και ξαναδιαβάζω τώρα αυτά που έγραφα στην εισαγωγή μου:  “… Ο Αλεξανδρινός θα είναι μια στήλη παραπολιτικών σχολιασμών, ενδεχομένως και αποκαλύψεων, κάποιες φορές ειδησεογραφική κι άλλες φορές απλά να΄ χαμε να λέγαμε.

Μια στήλη που σύμφωνα με τον τίτλο της, θα επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα τα πασπαλίζει με περιεχόμενο Ημαθίας και όταν υπάρχει λόγος θα βάζει και ένα κερασάκι ευρύτερου ενδιαφέροντος. Πάνω από όλα μας ενδιαφέρει το fair… το τίμιο… και το νόστιμο. Τα έχετε ακούσει ίσως κι από άλλους. Μακάρι, κι αυτό είναι που επιθυμώ ώστε να έχετε διαθέσιμα “δεδομένα” και να μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση…”

Νέα είσοδος στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς: Για το fair…το τίμιο…και το νόστιμο #1

Σήμερα, λίγο πριν τη δύση του 2018 και έχοντας ήδη στην πλάτη μου, έξι και πλέον μήνες “θητείας”, έρχομαι για να σας κοιτάξω κατάφατσα με τα μάτια της ψυχής και να εξομολογηθώ ότι νοιώθω καλά απέναντί σας, επειδή θεωρώ ότι τήρησα τον λόγο μου.

Η διαβάθμιση αυτής της διαπίστωσης έχει προσωπικό κριτήριο για τον καθένα. Άλλος μπορεί να συμφωνεί, άλλος όχι. Άλλη μπορεί να θεωρεί ότι το έκανα λίγο, άλλη ότι το έκανα σε μεγάλο βαθμό. Σημασία έχει ότι το έκανα. Ακόμη περισσότερο σημασία έχει ότι γνωριστήκαμε από την καλή κι από την ανάποδη. Και κυρίως ότι γνωριστήκαμε, άσχετα εάν υπάρχουν “έξι” διαφορετικές εκδοχές για το πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά από το πληκτρολόγιο που γράφει τον “Αλεξανδρινό”.

Εδώ θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι, καθώς τελειώνει ο χρόνος.

Ενημερώθηκα για όλες τις πιθανές υποθέσεις που αναφέρατε στον Τάσο Ντομουχτσή, σχετικά με τις κατά καιρούς υποθέσεις που κάνατε για το πρόσωπο που γράφει τον Αλεξανδρινό. Δυο- τρεις από αυτές τις άκουσα κι εγώ, ενώ βρισκόμουν ανάμεσα σε παρέες που συζητούσαν πολιτικά. Κάθισα τις προάλλες και κατέγραψα όλα όσα άκουσα και μέτρησα έξι διαφορετικές υποθέσεις, για έξι διαφορετικά πρόσωπα. Μερικά από αυτά έως και “ακραίες” περιπτώσεις όμως κάποιοι από εσάς τις σκέφτηκαν. Τέλος πάντων, θα σας το πω.

Καμία από όσες αναφέρθηκαν, καμία από τις έξι περιπτώσεις με τις οποίες με ταυτίσατε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όχι ότι θα σας το ομολογούσα εάν μέσα σε τόσα, βρίσκατε πραγματικά ποιος γράφει τη στήλη, όμως ειλικρινά δεν το βρήκατε. Θυμάμαι μάλιστα χαρακτηριστικά πως υπήρχαν δυο περιπτώσεις όπου μας τηλεφωνούσε ο “τάδε” για να μας πει τη γνώμη του, για την ταυτότητα του Αλεξανδρινού και μόλις έκλεινε το τηλέφωνο, καλούσε κάποιος άλλος για να μας πει ότι ο Αλεξανδρινός ήταν κατά τη γνώμη του, ο “τάδε” δηλαδή ο ίδιος που λίγο πριν μας τηλεφωνούσε και μας έλεγε για άλλον.

Όλο αυτό το ενδιαφέρον και η ενασχόληση, κάποιες φορές περισσότερο για την ταυτότητα του γράφοντος παρά για το περιεχόμενο, μας τιμά και μας δημιουργεί την υποχρέωση της συνέπειας και της σοβαρότητας.

Τελειώνοντας ίσως έπρεπε να καταγράψω τα σημαντικότερα γεγονότα από όσα απασχόλησαν τη στήλη τη χρονιά που μας πέρασε. Δεν “πέρασε” όμως ακόμη η χρονιά, συνεπώς δεν θέλω να ρισκάρω. Στο κάτω- κάτω στον Γιδά ζούμε και είναι ο τόπος του απρόβλεπτου. Οπότε δεν θα το κάνω και ίσως τα πούμε αυτά με την είσοδο του νέου χρόνου.

Εύχομαι σε όλους υγεία. Να είστε όλοι γεροί να “μαλώνουμε”, να διαφωνούμε και να μου γράφετε τα μύρια όσα στα σχόλια, αρκεί να είστε γεροί και υγιείς και να μην έχετε παρόμοιες έννοιες ούτε με τους δικούς σας . Αυτό εύχομαι πάνω από όλα για όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστώ που είστε αναγνώστες μου, όποια κι αν είναι η διάθεσή σας. Με τιμάτε σε κάθε περίπτωση. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε εσάς προσωπικά και στους δικούς σας.

Ευτυχισμένο το 2019 για όλους μας.

Αλεξανδρινός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *