ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Tο πρώτο βιβλίο του 2019 που μας προτείνει η POWER BOOK GIRL!

Tο πρώτο βιβλίο του 2019 που μας προτείνει η POWER BOOK GIRL!

Η Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη. Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΜΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Συγγραφέας: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών

Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, είναι. Ένας ζαχαροπλάστης λιγάκι διαφορετικός. Το εργαστήριο του βρίσκεται πίσω από ένα σύννεφο με μορφή ελέφαντα, εκεί είναι και το σπίτι του, ανάμεσα σε χιλιάδες σύννεφα στον ουρανό. Είναι ο πιο ξακουστός ζαχαροπλάστης των παραμυθιών. Μέρες τώρα όμως ο Ρένος είναι προβληματισμένος. Άσχημα νέα του έφεραν από την γη. Οι άνθρωποι έχασαν την χαρά και την ευτυχία τους. Πρέπει να βρει τρόπο να τους βοηθήσει. Σκεφτόταν και ξανασκεφτόταν ώσπου του ήρθε μια ιδέα. Ανοίγει το βιβλίο των συνταγών, κληρονομιά από τον προπάππου του και ψάχνει να βρει την πιο ζαχαρένια συνταγή. Και τη βρίσκει. Αεροδυναμική κουραμπιέδες με ζάχαρη χάχανη. Ακολουθεί βήμα βήμα την συνταγή. Βούτυρο με άρωμα γέλιου, ζάχαρη με γεύση ευτυχίας, βανίλια με μυρωδιά ονείρων, αμύγδαλα γεμάτα υγεία, και αλεύρι από τον πλανήτη τύχη. Α! Να μην ξεχάσω, έβαλε και ένα μυστικό συστατικό. Ο χρόνος περνάει. Ο Ρένος πρέπει να βρει κάποιο να τον βοηθήσει να πλάσει τους αεροδυναμικούς κουραμπιέδες με ζάχαρη χάχανη. Θα τα καταφέρει να φέρει πάλι την χαρά στους ανθρώπους στην γη;

Μια ιστορία για την δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης βασισμένη στην πιο ζαχαρένια περίοδο του χρόνου, αυτή των Χριστουγέννων. Ένα βιβλίο για όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες που υπάρχουν στην ζωή μας και μας προσφέρουν την βοήθεια τους. Ένα παραμύθι που γεμίζει τις καρδιές των μικρών αναγνωστών, όνειρα και ελπίδα καθώς και ενισχύει το μήνυμα της προσφοράς. Πλούσια εικονογράφηση, απλός και προσεγμένος λόγος βοηθάει τους αναγνώστες να αγκαλιάσουν και να αγαπήσουν τους ανθρώπους γύρω τους. Τέλος το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα με το σκανάρισμα ενός QR Code να το ακούσετε με τη συνοδεία μουσικής αλλά και την πρωτότυπη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και να γίνουν οι μικροί αναγνώστες μέρος της ιστορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *