ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

Αλεξανδρινός: Trivial Pursuit…

Αλεξανδρινός: Trivial Pursuit…

Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά και καλή φώτιση (και λόγω εορτής).

Η τοπική πολιτική είδηση της ημέρας, έχω την άποψη πως είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητα για δήμαρχος Βέροιας, από τον Απόστολο Εμμανουηλίδη.

Να πω κατ’ αρχήν ότι η είδηση “βγήκε” από τις πρώτες από τα ΜΜΕ του Τάσου Ντομουχτσή.

Το zoomerang.gr μετέδωσε σχεδόν άμεσα την είδηση και το κανάλι του alexandreia-gidas.gr στο Youtube ήταν που αναμετέδωσε δήλωση του υποψήφιου από την Κωνσταντινούπολη όπου ήταν χθες με φίλους και συνεργάτες του.

Να πάω μετά στον πρωταγωνιστή της είδησης. Ο Απόστολος Εμμανουηλίδης είναι πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία (ήταν υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές), είναι τουριστικός πράκτορας, με γραφείο τουρισμού (Vergina Travel) κι αν κάτι τον χαρακτηρίζει είναι ότι μιλάει χωρίς να υπολογίζει κανέναν. Κάποιοι ίσως θα τον χαρακτηρίσουν “γραφικό” όμως στο κινητό του μπορείς να βρεις το νούμερο που απαντά ο Λευτέρης Αυγενάκης, το νούμερο του Θανάση Νέζη από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το νούμερο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα κλπ. Σιγά τα… “νούμερα” μπορεί να μου απαντήσει κάποιος και δεν θα φέρω αντίρρηση.

Θα θέσω όμως ένα ερώτημα. Με τους “βηματισμούς” που κινείται η original υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, η Γεωργία Μπατσαρά, την κάνει ζημιά ή όχι ο Απόστολος; “Την κάνει και την παρακάνει” απάντησε φίλος απο τη Βέροια που του θέσαμε το ερώτημα, έμπειρος παρατηρητής των γεγονότων και στέλεχος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζει από κοντά, πράγματα και καταστάσεις.  Μας είπε και κάτι ακόμη ο φίλος. “Εάν δέχονταν ο δικός σας, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας τώρα δεν θα είχαμε τέτοια”. Και εννοεί τη ΝΔ Βέροιας όταν λέει “δεν θα είχαμε τέτοια” ενώ όταν λέει ο… “δικός μας” εννοεί έναν “τοπικό” και φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε όλοι ποιόν εννοεί. Δεν θα παίξουμε και το Trivial Pursuit…

Νομίζατε ότι μόνο στην Αλεξάνδρεια γίνεται «πόλεμος» για τις εκλογές; Ρίξτε μια ματιά τι γίνεται στη Βέροια!

Πάντως, η υποψηφιότητα Εμμανουηλίδη επανέφερε τον δήμο Βέροιας στα πανελλαδικά “στάνταρντς” της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές. Τι εννοώ: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προκύπτουν “στατιστικά” από τις υποψηφιότητες που γίνονται γνωστές σε όλη την Ελλάδα, στους περισσότερους δήμους της Ελλάδας, ανάμεσα στους υποψήφιος δημάρχους, δύο τουλάχιστον (κατά μέσο όρο) προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Ακόμη κι αν υπάρχει “επίσημη” υποψηφιότητα (χρίσμα).

Οι “δύο” (τουλάχιστον) υποψηφιότητες από τη Νέα Δημοκρατία, σε κάθε δήμο της Ελλάδας είναι κάτι σαν… εκλογικό μέτρο. Το “έπιασε” πλέον η Βέροια, το έχει “πιάσει” προ πολλού και η Νάουσα, το έχει… “παραπιάσει” η Αλεξάνδρεια με τις τρεις υποψηφιότητες από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο ο Παναγιώτης Γκυρίνης εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας, από τον χώρο της ΝΔ, είναι όσο και το… “ κάτι σαν… εκλογικό μέτρο”. Αντιλαμβάνεστε τι εννοώ και ξαναλέω: Δεν θα παίξουμε το Trivial Pursuit…

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Δείτε ως ένα ακόμη παράδειγμα, τι γίνεται και στη γειτονική Θεσσαλονίκη. Δεκατέσσερις (14) δήμους έχει το πολεοδομικό συγκρότημά της, τριάντα ένας (31) είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Και πάνω που ανέφερα τη Θεσσαλονίκη να σας ενημερώσω ότι κάποια “κορυφαία” στελέχη της ΝΔ Ημαθίας περίμεναν “πως και πως” την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τα Φώτα όμως τους τα χάλασε η… Σοφία.

Το λέω αυτό διότι όπως είχαμε ενημερωθεί στο alexandreia-gidas.gr μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έρχονταν στη Θεσσαλονίκη και στελέχη της κεντρικής διοίκησης του κόμματος. Αυτό θα έδινε μια καλή ευκαιρία για τα “γαλάζια” θεσμικά στελέχη της Ημαθίας, να συναντηθούν μαζί τους και να συζητήσουν αρκετά θέματα που έχει η τοπική κομματική ατζέντα, με έμφαση στα φαινόμενα “εσωστρέφειας” που εμφανίστηκαν και πάλι στους κόλπους της. Και δεν εννοώ την υποψηφιότητα του Απόστολου Εμμανουηλίδη διότι αυτή τους προέκυψε τώρα. Εννοώ όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και καιρό στη ΝΔ Ημαθίας με επίκεντρο τη Βέροια.

Ενδεικτική αυτών είναι και η πρόσφατη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, (που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια) όπου σύμφωνα με διαρροές και πληροφορίες, έγινε ένας μικρός “χαμός”. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι ακούστηκαν “βαριές κουβέντες”, απειλήθηκαν μέχρι και παραιτήσεις αλλά και “μομφές” για τον τρόπο λειτουργίας κομματικών ‘βαθμοφόρων” και τοπικών οργάνων, με την ένταση να ξεπερνά πολλές φορές τα όρια του επιτρεπτού. Μάλιστα όπως μας είπαν, πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν έχει να κάνει τόσο με τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές (όπου η η ΝΔ Ημαθίας είναι χωρισμένη σε πολλά κομμάτια) όσο με το “προβάδισμα” και το “λάβατε θέσεις” μεταξύ των στελεχών ενόψει της “αναμενόμενης” (κατά την άποψή τους) “εποχή” της εξουσίας.

«Κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ημαθία – στις 10 Ιανουαρίου οι ανακοινώσεις

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ Ημαθίας, με τις οδηγίες και της κεντρικής διοίκησης (έστω και δια τηλεφώνου) σίγουρα θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον… εσωκομματικό “κάβο” που προέκυψε, μέσω “εξωστρεφών” εκδηλώσεων. Μια τέτοια εκδήλωση μάλιστα, προκύπτει σίγουρα από την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής για την κοπή της βασιλόπιτας του νέου χρόνου. Η ημερομηνία της εκδήλωσης δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια όμως όπως μαθαίνουμε δεν θα αργήσει να γίνει (θα την κάνουν εντός Ιανουαρίου) με τα στελέχη να επιδιώκουν την παρουσία στην εκδήλωση, ενός στελέχους πρώτης γραμμής. Ποιο θα είναι αυτό; Θα δείξει και πάνω από όλα είναι θέμα πρωτοκόλλου.

Το κομματικό πρωτόκολλο προβλέπει να απευθύνεται πάντα και πρώτα, μια πρόσκληση στον υπέρτατο όλων, στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος συνήθως “αδυνατεί” λόγω υποχρεώσεων και αμέσως μετά η πρόσκληση απευθύνεται προς τον αντιπρόεδρο. Εν προκειμένω, προς τους δύο αντιπροέδρους που διαθέτει η ΝΔ σήμερα, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η ακραιφνώς “μητσοτακική” διάθεση της πλειοψηφίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας, είναι προφανές ότι θα “αποκλείσει” τον Άδωνι (κι αυτός είναι ο λόγος που δεν τον μαυρίζω με bold) και μόνο εφόσον δεν δεχθεί ο Κωστής Χατζηδάκης, θα απευθυνθούν και σε άλλο πρόσωπο. Εάν βέβαια δεν “κάτσει” και με τους αντιπροέδρους τότε “σειρά” έχει ο πολυχρονεμένος Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης που όπως έχει δηλώσει, όταν έρχεται στη Βέροια, αισθάνεται “σαν στο σπίτι του”.

Δεν βλέπω να έρχεται ο Αυγενάκης. Παρέμεινε μεν Γραμματέας μαζί με τις “υποχρεώσεις” όμως πλησιάζει και ο χρόνος των εθνικών εκλογών που μπορεί να μας προκύψουν και αιφνιδιαστικά (δείτε τι γίνεται με τον Πάνο Καμμένο). Οπότε το βλέπω πιο “πολυάσχολο” προς Ηράκλειο μεριά (που είναι και η εκλογική περιφέρειά του) παρά προς την Ημαθία, όπου τον προέκυψε και η υποψηφιότητα του “κολλητού” του, του Απόστολου Εμμανουηλίδη, και δεν είναι τώρα για τέτοια.

Στην Ημαθία την Παρασκευή ο Λευτέρης Αυγενάκης με κλιμάκιο της Ν.Δ. – καμία στάση στην Αλεξάνδρεια

Ποιος όμως θα έλθει στη Βέροια στην εκδήλωση για τη βασιλόπιτα της ΝΔ Ημαθίας;

Για μένα πιο πιθανός είναι ο Κωστής Χατζηδάκης. Είναι (υποτίθεται) τομεάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας, θα εντάξει την επίσκεψη στη Βέροια στα παράπλευρα μιας βασικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις -και καλά- για τις δημοτικές εκλογές και άλλα σχετικά, θα πάει και για κάνα τραπέζι με θαλασσινά στην Παραλία της Κατερίνης ή στη Χαλκιδική (ή και στα δύο), ίσως να κάνει και κάνα “προσκύνημα” στην ιερά μονή της… Πρώτης Σερρών και… “τσουπ” έγινε η περιοδεία!!!

Είπαμε όμως, ας μη το κάνουμε Trivial Pursuit…

Ή μάλλον ας το κάνουμε.

Μαζί με όλα όσα ανέφερα παραπάνω, βάζω και δύο ακόμη:

ΚΙΝΑΛ: Στις 16 Δεκεμβρίου 2018 με υπότιτλο “κωδικός καραμπόλα”, γράφοντας για τις υποψηφιότητες που είχε ανακοινώσει το ΚΙΝΑΛ στην Ημαθία με τους Μπάμπη Γκιόνογλου, Νίκο Μπρουσκέλη, Φώτη Καραβασίλη και Παπακωνσταντίνου Θεόδωρο, τόνιζα ότι “δεν είναι απίθανη και μια… “καραμπόλα” εάν κάτι αλλάξει”… Για να δούμε. Θα αλλάξει κάτι;

Οι πρώτες δηλώσεις Γκιόνογλου – Μπρουσκέλη ως υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας

Τζίτζι: Για κάποιους, η υποψηφιότητα της Ολυμπίας Σουγιουλτζή είναι “αρκετή” για την περιοχή της Αλεξάνδρειας σε σχέση με την κατάρτιση του συνδυασμού του Απόστολου Τζιζικώστα. Είναι όμως “αρκετή” για τον ίδιο τον Απόστολο Τζιτζικώστα; Ή μήπως ο ένας ακόμη “άνδρας” που γράψαμε και στο zoomerang.gr ότι “αναζητείται”, θα είναι γνωστός εν ενεργεία αυτοδιοικητικός από την Αλεξάνδρεια;

Η Ολυμπία Σουγιουλτζή στο συνέδριο της Ν.Δ. και το «ατού» της

Δήμος Αλεξάνδρειας: Όποιο πρόσωπο εκλέγεται στις δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές και είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, σύμφωνα με το νόμο “αποσπάται” αμέσως στον τόπο της εκλογής του, από τον τόπο όπου ασκεί τα υπηρεσιακά καθήκοντά του. Λέτε αυτό να γίνει “αιτία” για ένα μεγάλο προεκλογικό “μπαμ” στον δήμο Αλεξάνδρειας;

Αλεξανδρινός

3 Σχόλια

 • Λατρεύω Trivial Pursuit και παίζω μαζί σου «Αλεξανδρινέ» απαντώντας:
  1. Ο «δικός σας» εννοεί τον Μιχάλη Χαλκίδη βεβαίως
  2. Ο Παναγιώτης θέλει να πιστεύει ότι είναι 2 οι υποψήφιοι δήμαρχοι απο τη ΝΔ (αυτός και ο Αργύρης) διότι τον Μχάλη όπως δήλωσε τον θεωρεί ΑΝΕΛ
  3. ΚΙΝΑΛ… Χμ… λες να αλλάξει το δίδυμο της Αλεξάνδρειας και κάποια «καραμπόλα» να οδηγήσει έναν απο τους δύο σε «μη αποδοχή» υποψηφιότητας. Για ποιόν απο τους δύο χτυπάς την καμπάνα; Θα απαντήσω «Μπάμπης»!
  4. ΤΖΙΤΖΙ: Εδώ μάλλον το βρήκα αμέσως. Μήπως ο άλλος υποψήφιος που θα έχει ο Τζιτζικώστας απο την περιοχή της Αλεξάνδρεας και είναι «αυτοδιοικητικός» όπως λες, έχει όνομα που αρχίζει απο «Κ»;. Κώστας Βενιόπουλος ας πούμε;
  5. Δήμος Αλεξάνδρειας: Μας βάζεις να βρούμε ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Το μυαλό μου πήγε στον αδελφό Σάκη που για όλα τον έχω ικανό, μέχρι και να βάλει υποψηφιότητα σε άλλον και να γίνει το «μπαμ» όμως αυτός βγήκε στη σύνταξη. Ποιοί άλλοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι που να ενδιαφέρονται; Δεν πάει ο νους μου.
  Για να δούμε, τι «ψάρια» θα πιάσω…

 • 1. Κι εγώ απαντώ Μιχάλη Χαλκίδη
  2. Εννοεί τον Γκυρίνη
  3. Ίσως ο Αλεξανδρινός εννοεί τον αγρότη απο τη Βέροια. Εγω λέω ότι αυτός δεν θα συνεχίσει.
  4. Ο τοπικός υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος που εννοεί ο Αλεξανδρινός, που είναι αυτοδιοικητικός και το όνομά του αρχίζει απο «Κ» μπορεί να είναι και ο… Κούγκας.
  5. Δημόσιοι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι υπάρχουν πολλοί. Ποιόν να εννοεί ο Αλεξανδρινός δεν ξέρω. Παρε το αυγό και κούρευτο

 • Αν και δεν ειμαι ιδιαιτερα γνωστης της πολιτικης πιστευω οτι η νδιτες και φιλελε θα σας την φερουν . Εξυπνη στρατηγικη και πλειοψηφια στο δημοτικο συμβουλιο. Αντε και βγηκε δημαρχος ο Ναλμπαντης με τον νεο νομο θα εχει πλεοοψηφια; ΟΧΙ. Οι νδιτες θα διοικουν και αυτος θα χρεωνεται.επειδη μαλιστσ ερχεται κυβερνηση νδ θα ενωθουν γιατι δεν θα μπορουν να κανουν αλλιως.Εεεε ξυπνηστε δεν ξερω ποιος θα ειναι δημαρχος ξερω ομως οτι η διοικηση θα ειναι ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up