ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Ένα αγαπημένο βιβλίο μεγάλους που παρέμειναν μικροί προτείνει αυτή την εβδομάδα η Power Book Girl!

Ένα αγαπημένο βιβλίο μεγάλους που παρέμειναν μικροί προτείνει αυτή την εβδομάδα η Power Book Girl!

Η Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη. Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Εκδόσεις: Πατάκη

Συγγραφέας: Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Προτεινόμενη Ηλικία: 5+ Ετών

Ένας πιλότος που του αρέσουν τα ταξίδια, ξεκινάει για μια ακόμη πτήση. Μια βλάβη στο αεροπλάνο του θα σταθεί αιτία ο ίδιος να προσγειωθεί στην έρημο Σαχάρα. Τότε γνωρίζει ένα ασυνήθιστο αγόρι, το Μικρό Πρίγκιπα. Εκείνος του μιλάει για τον πλανήτη που ζει και για την μοναξιά που νιώθει. Τότε του λέει και για το τριαντάφυλλο του, το οποίο είναι απαιτητικό και αυτό τον στεναχωρεί. Του λέει όμως και για τα άλλα ταξίδια που έκανε σε άλλους πλανήτες αλλά και πόσο στεναχωρήθηκε το τριαντάφυλλο του όταν αποφάσισε να φύγει. Όμως εκείνος ήθελε να γνωρίσει ανθρώπους και τους γνώρισε.

Έναν βασιλιά που έδινε συνέχεια διαταγές, έναν φιλόδοξο άνθρωπο, έναν μπεκρή και άλλους πολλούς. Έφτασε όμως και στον πλανήτη γη και εκεί είδε ένα λιβάδι με ίδια τριαντάφυλλο σαν το «μοναδικό» δικό του αλλά και μια αλεπού, η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να «δημιουργήσει δεσμούς». Τι λέτε κατάφερε ο Μικρός Πρίγκιπας να εξημερώσει την αλεπού; Θα είναι για πάντα υπεύθυνος για όσα έχει εξημερώσει; Θα επιστρέψει πίσω στο «μοναδικό» του τριαντάφυλλο;

Μια ιστορία διαχρονική και πολυδιαβασμένη. Ένα βιβλίο που αγγίζει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους αναγνώστες, περνώντας αμέτρητα δυνατά μηνύματα. Αγάπη, υπευθυνότητα, αλήθεια, αισιοδοξία μερικά από αυτά. Απλός λόγος με σκοπό να γίνεται πιο εύκολα αντιληπτός με ελάχιστες αλλά ουσιαστικές εικόνες να τον συμπληρώνουν χωρίς βέβαια να αποσπούν το βλέμμα του μικρού αναγνώστη. Μια ιστορία που οφείλει να διαβάσει κάθε παιδί αλλά και να τοποθετήσει πάνω πάνω στα ράφια της βιβλιοθήκης του γιατί μόνο με την καρδία βλέπεις καλά την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *