ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl αυτήν την εβδομάδα

Το βιβλίο που προτείνει η Power Book Girl αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ

Εκδόσεις: Άγκυρα

Συγγραφέας: Ειρήνη Καμαράτου- Γιαλλούση

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών

Σ’ ένα όμορφο δάσος, σωστό παράδεισο, ζουν όλων των ειδών τα ζώα. Δεν είναι όμως ευτυχισμένα γιατί τσακώνονται συνέχεια. Έτσι λοιπόν αποφασίζουν να εκλέξουν ένα ζώο για δικαστή, και ψηφίζουν το αυστηρό γεράκι. Η πρώτη δίκη δεν αργεί να έρθει. Όμως η απόφαση που παίρνει το αυστηρό γεράκι δεν τους ευχαριστεί καθόλου. Το ίδιο συμβαίνει και στις επόμενες δίκες. Τότε τα ζώα αποφασίζουν να ζητήσουν την βοήθεια της κουκουβάγιας. Εκείνη τους προτείνει να κάνουν δικαστή το ειρηνικό περιστέρι. Έτσι και έκαναν. Τι λέει θα καταφέρει το περιστέρι να αποδώσει δικαιοσύνη, να πετύχει τη συμφιλίωση και να ξαναφέρει τη χαρά στο δάσος;

Μια ιστορία γεμάτη με μηνύματα αγάπης, δικαιοσύνης αλλά και συμφιλίωσης. Μας βοηθάει να καταλάβουμε πως η ειρήνη που ήθελε να αποδώσει το περιστέρι είναι αυτή που πρέπει να αναζητήσουν οι αναγνώστες στην καθημερινότητά τους. Πλούσια εικονογράφηση, απλός λόγος και μια εξέλιξη που δίνει στον αναγνώστη χρήσιμα “εφόδια” στην ζωή του.

Η βιβλιοπρόταση αυτή έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγκυρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *