ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Πρόσκληση για συμμετοχή σε Εθελοντική Δραστηριότητα στην Αναπηρία που θα γίνεται στην Αλεξάνδρεια

Πρόσκληση για συμμετοχή σε Εθελοντική Δραστηριότητα στην Αναπηρία που θα γίνεται στην Αλεξάνδρεια

Πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή και υποστήριξη προγράμματος «κοινωνικής ένταξης στη γειτονιά» για υλοποίηση στο ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών τις απογευματινές ώρες ή το Σαββατοκύριακο (ανάλογα με τις δυνατότητες των εθελοντών και τις ανάγκες της οικογένειας). Κάθε συμμετέχων (άτομο με αναπηρία) υποστηρίζεται από ένα ή δύο εθελοντές στην εβδομαδιαία του έξοδο. Για κάθε συμμετέχοντα σχεδιάζεται ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του, τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς και τις επιθυμίες και προσδοκίες της οικογένειας. Οι εθελοντές υποστηρίζονται σε κάθε τους βήμα τόσο μέσα από αναγκαίες θεωρητικές ενημερώσεις, όσο και στην εποπτεία των πρακτικών τους ενεργειών κατά την υλοποίηση του προγράμματος από όλους όσους έχουν την ευθύνη της παρακολούθησής του.

Στόχος του προγράμματος είναι το κάθε παιδί, ο κάθε έφηβος ή νέος με νοητική ανεπάρκεια να αναπτύξει ή να βελτιώσει την επικοινωνία με τους ανθρώπους της γειτονιάς του, να αναπτύξει όσο γίνεται περισσότερο ισότιμες κοινωνικές σχέσεις με τους μη ανάπηρους συνομηλίκους του, να συμμετέχει σε κοινωνικές δραστηριότητες στον ευρύτερο χώρο της κατοικίας του, να εξασκηθεί σε αντίστοιχες κοινωνικές και λειτουργικές δεξιότητες και να εξελίξει μ’ αυτόν τον τρόπο την ικανότητα αυτοπροσδιορισμού και της ανεξάρτητης και αυτόνομης λειτουργίας του μέσα στην κοινωνία. Με αυτή τη λογική το πρόγραμμα εκφράζει την διάθεση της κοινωνικής αλληλεγγύης μακριά από οποιαδήποτε αντίληψη οίκτου και φιλανθρωπίας.

Περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής:

α) ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας: Διευθυντής κ. Νίκος Λαζής, Συντονίστρια: Στεργέλλη Εμμανουέλα. Τηλ. 23330-22787 και 6997196608, e-mail: [email protected] (ώρες λειτουργίας του σχολείου 08:30 – 13:30).

β) Γ. Μπάρμπας (για τα σχολεία και το περιοδικό Η ΖΩΗ ΠΛΑΓΙΩΣ), στις ώρες συνεργασίας με τους φοιτητές (Τρίτη 12:00 – 13:30, 4ος όροφος Παιδαγωγικής Σχολής) ή στα μαθήματα. Τηλέφωνο γραφείου 2310-995003, e-mail: [email protected].

1 Comment

  • Και αργήσατε πάρα πολύ να ξεκινήσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα, δεδομένου ότι στη Θεσσαλονίκη τέτοιες εθελοντικές δράσεις,λαμβάνουν χώρα από το 90!!!!! Εύχομαι ωστόσο,οι κάτοικοι αυτής της πόλης να “υποδεχθούν”,και να “αγκαλιάσουν” με αγάπη το πρόγραμμα και ιδίως οι επιχειρηματίες της πόλης.Ως εθελόντρια και μετέπειτα εργαζόμενη σε δομές φιλοξενίας ΑΜΕΑ, αντιμετωπίσα από επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, τις οποίες και επισκεπτόμασταν με τους νέους και στηρίζαμε και οικονομικά, φαινόμενα ρατσισμού και άσχημης συμπεριφοράς,καθόλου καλή εξυπηρέτηση κτλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *