ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Κώστας Καλαϊτζίδης: “Και στους δρόμους της Π.Ε. Ημαθίας οι πινακίδες θα γράφουν μόνο Σκόπια”

Κώστας Καλαϊτζίδης: “Και στους δρόμους της Π.Ε. Ημαθίας οι πινακίδες θα γράφουν μόνο Σκόπια”

Την απόλυτη ταύτισή του με τη θέση του Απόστολου Τζιτζικώστα για την μη αλλαγή των πινακίδων σε “Βόρεια Μακεδονία” και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.

Συγκεκριμένα στη δήλωση που έκανε αναφέρει:

Θέλω να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά την ταύτισή μου, με τις απόψεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας συμφωνώ απολύτως και με την πρόσφατη τοποθέτησή του, ότι δεν υπάρχει περίπτωση σε δρόμο ευθύνης μας, οι πινακίδες να γράφουν “Βόρεια Μακεδονία”. Το κράτος της ΠΓΔΜ εφόσον επιλέγει ένα όνομα που δεν έχει σχέση με την ιστορία του, ένα όνομα που δεν του ανήκει, για εμάς παραμένει να ονομάζεται Σκόπια.

Επικοινώνησα με τον περιφερειάρχη, του έδωσα συγχαρητήρια και πρόσθεσα ότι συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή του. Στην Περιφέρεια και σε ότι μας αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει πινακίδα, σε δρόμο ευθύνης μας, που να αναγράφει τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Ξεκάθαρες κουβέντες κι από την πλευρά μου. Όσο είναι περιφερειάρχης ο Τζιτζικώστας όπως ο ίδιος τόνισε και όσο είμαι εγώ αντιπεριφερειάρχης όπως μου δίνεται η ευκαιρία να το δηλώσω σήμερα, οι πινακίδες στους δικούς μας δρόμους θα γράφουν Σκόπια. Δεν είναι προεκλογικό και η δέσμευση είναι δέσμευση, ισχύει και για τώρα και για μετά τις εκλογές.

Όσο για το ερώτημα τι θα κάνουμε εάν μας ασκήσουν πιέσεις, απαντώ το ίδιο που απάντησε και ο Περιφερειάρχης: Έχουμε αποδείξει στην πορεία μας μέχρι σήμερα ότι δεν υποκύπτουμε σε τέτοιου είδους πιέσεις. Ξεκάθαρες κουβέντες, ξεκάθαρη δέσμευση.

Zoomerang.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *