ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Η κυβέρνηση κρατά ανοιχτή την πόρτα για ενδεχόμενο ενδιαφέρον επενδυτή για τη Ζάχαρη

Η κυβέρνηση κρατά ανοιχτή την πόρτα για ενδεχόμενο ενδιαφέρον επενδυτή για τη Ζάχαρη

Το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να κρατά ανοιχτή την πόρτα, για ενδεχόμενο ενδιαφέρον επενδυτή, που θα θελήσει να αναλάβει την τύχη της Βιομηχανίας Ζαχάρεως. Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος δεν θέλει να ανακοινώσει ακόμη επίσημα, την απόσυρση της Ελληνικής κυβέρνησης από αυτή την αναζήτηση.

Όπως αναφέρει το Zoomerang.gr, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού, “η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Τράπεζα Πειραιώς, θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν όσο η Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, προκειμένου να δοθούν περισσότερα χρονικά περιθώρια στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να ολοκληρώσουν τις επενδυτικές τους προτάσεις – προσφορές”. Ανέφερε μάλιστα ότι ενδέχεται να υπάρξουν νέες εξελίξεις “μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας” οπότε και θα υπάρξουν ενδεχόμενες εξελίξεις αλλά και αντίστοιχες ανακοινώσεις.

Όπως είναι γνωστό, η Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως βρίσκεται σε καθεστώς προστασία από τους πιστωτές της, μέχρι και τις 23 Απριλίου, αλλά οπωσδήποτε νωρίτερα θα πρέπει να υποβληθεί στο Δικαστήριο το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 106 της Προπτωχευτικής Εξυγιαντικής Διαδικασίας.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία με κάποιον από τους στρατηγικούς επενδυτές που βρίσκονται στην ατζέντα της κυβερνητικής πλευράς, θα ενεργοποιηθεί η εναλλακτική της Τράπεζας Πειραιώς για “διαχωρισμό” της Βιομηχανίας σε τρεις εταιρείες ειδικού σκοπού και τμηματική πώληση των περιουσιακών στοιχείων της, με ταυτόχρονη διαγραφή μέρους των υπέρογκων υποχρεώσεών της, προς την τράπεζα. Σε μα τέτοια περίπτωση θα υπάρξει προσωρινό κλείσιμο των εργοστασίων της, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης (σε χρονικό διάστημα 2-3 ετών) μια εξέλιξη που θα θέσει και σοβαρές αμφιβολίες για τον τρόπο επαναλειτουργίας τους.

Σε διαφορετική περίπτωση βέβαια, με το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή, την αίτηση θα την υποβάλλει στο Δικαστήριο ο επενδυτής και η λειτουργία της Βιομηχανίας θα προχωρήσει, προβλέποντας και την άμεση επαναδραστηριοποίηση των εργοστασίων της.

1 Comment

  • ΣΤΗΣ ΣΕΡΡΕΣ Η ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *