ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Πουλούσαν ελληνικά ροδάκινα στη Ρωσία και τα παρουσίαζαν ως… Σέρβικα!

Πουλούσαν ελληνικά ροδάκινα στη Ρωσία και τα παρουσίαζαν ως… Σέρβικα!

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι σε επιχείρηση της κρατικής υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος, συνελήφθησαν πέντε έμποροι φρούτων που εισήγαγαν ροδάκινα από την Ελλάδα (ενδεχομένως και από την Ημαθία) και στην συνέχεια παραποιώντας παραστατικά, τα πωλούσαν στη ρωσική αγορά σαν σερβικά προϊόντα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι έγιναν και 54 προσαγωγές Σέρβων αγροτών που παρείχαν παραστατικά έγγραφα στους εμπόρους για να μπορούν να «βαφτίσουν» σερβικά, τα ελληνικά φρούτα. Σύμφωνα μα τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το κύκλωμα που δρούσε από τα μέσα του 2017 μέχρι σήμερα, συμμετείχαν οι εταιρίες »Coja Promet», «Citrum AKZ» και «D&B Trans» όπως και μεγάλος αριθμός Σέρβων αγροτών. Οι εταιρίες αυτές εισήγαγαν τα φρούτα από την Ελλάδα, στη συνέχεια εξασφάλιζαν παραστατικά ότι τα παρέλαβαν ως ντόπια παραγωγή από Σέρβους αγρότες, που την καλλιέργησαν σε διάφορες περιοχές της Σερβίας και τελικά τα εξήγαγαν στην Ρωσία, ως ροδάκινα Σερβίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι Σερβικές υπηρεσίες, τα διαφυγόντα κέρδη των εταιριών από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Να σημειωθεί τέλος ότι μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας ισχύει από τον Αύγουστο του 2000 καθεστώς ελεύθερου εμπορίου (δεν υπάρχει εμπάργκο).

Zoomerang.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *