ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Μιχάλης Χαλκίδης: Εργασιακός μεσαίωνας στον δήμο Αλεξάνδρειας; Θα παρέμβει εισαγγελέας;

Μιχάλης Χαλκίδης: Εργασιακός μεσαίωνας στον δήμο Αλεξάνδρειας; Θα παρέμβει εισαγγελέας;

Από τον συνδυασμό «Δύναμη Ανατροπής Νέα Σελίδα» του υποψήφιου δημάρχου Αλεξάνδρειας Μιχάλη Χαλκίδη ανακοινώθηκε:

Ενημερωθήκαμε ότι στον Δήμο Αλεξάνδρειας συμβαίνουν γεγονότα που, αν αληθεύει τμήμα αυτών, θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς.

α. Ποιο προσωπικό καθαριότητας καθαρίζει τις σχολικές μονάδες τον μήνα Σεπτέμβριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αν πληρώνεται για την εργασία αυτού του μήνα και αν υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά.

β. Γιατί οι συμβάσεις μεταξύ Δήμου και εργαζομένων υπογράφονται στις αρχές Οκτώβρη και όχι πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δηλαδή προ της 1/9.

γ. Ο Δήμος εισπράττει από το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης, που είναι ο αρμόδιος φορέας υλοποίησης, χρήματα για δέκα μήνες ετησίως για κάθε καθαρίστρια  και αποδίδει στις καθαρίστριες μισθούς εννέα μηνών. Τα υπόλοιπα επιστρέφονται, αν ναι έχετε τα αντίστοιχα παραστατικά και αν όχι ποιος τα έχει;

δ. Οι οδηγίες του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης με το 604/159/29464 έγγραφο με ημερομηνία 4/9/2018 λένε με σαφήνεια ότι οι συμβάσεις μίσθωσης έργου καθαρισμού εφεξής  καταρτίζονται ενιαία με διάρκεια δύο διδακτικών ετών. Δηλαδή για τα έτη 2018-2019 και 2019-2020. Γιατί ο Δήμος Αλεξάνδρειας παραβίασε την σχετική διάταξη και υπέγραψε συμβάσεις ενός διδακτικού έτους, ενώ οι όμοροι Δήμοι υπέγραψαν για δύο διδακτικά έτη, όπως ο νόμος επέβαλλε;

ε. Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας δικαιούνται Μέσα Ατομικής Προστασίας και γάλα όπως προκύπτει από το με αριθμό πρωτοκόλλου οικ.4632 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στην αύξηση του κονδυλίου σε 28.000.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών. Γιατί δεν δίνονται τα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και φυσικά που βρίσκεται το σχετικό κονδύλιο που εισπράττεται από τον Δήμο και δεν αποδίδεται στους εργαζόμενους;

Εάν αληθεύει έστω και μέρος των αναφερομένων, παρότι τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας επιβεβαιώνουν το σύνολο, θα είναι προφανές ότι εδώ και χρόνια συστηματικά και ενσυνείδητα εκβιάζονται εργαζόμενοι με φόβητρο την μη επαναπρόσληψη, ότι πιο χυδαίο για χώρα πολιτισμού και εργατικών δικαιωμάτων.

Αν δε τα ποσά που αναφέρονται, παρακρατώνται χωρίς να αποδίδονται στους δικαιούχους-εργαζόμενους και δεν υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για το που πηγαίνουν, φυσικά θα πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο που τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δοθούν άμεσα απαντήσεις, αν υπάρχουν, διαφορετικά θα προχωρήσουμε στα περαιτέρω.

Μιχάλης Χαλκίδης 

Υποψήφιος Δήμαρχος 

Δήμου Αλεξάνδρειας

20 Σχόλια

 • Μιχάλη στον πανικο σου άρχισες τις …………! Πάντα τέτοιος ήσουν!

 • Ακουγόταν δειλά-δειλά από κάποιες καθαρίστριες.
  Τελικά είναι αλήθεια.
  Και βέβαια λόγω φόβου δεν βγήκε δημόσια.
  Μπράβο στον Χαλκίδη που ξεμπροστιάζει τους διοικούντες!
  Να δούμε τι θα κάνουν τώρα!!!

 • ΡΩΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΙΣΑΑΚ ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΣΧΟ ΚΥΤΟΥΔΗ ΚΥΡΙΕ ΧΑΛΚΙΔΗ…ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ…..ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕΣ ΘΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ???

  • αυτους που λες τους ειχε βαλει ο γκυρινης,,,,,,οπως και τον κ,συροπουλο,,,,,,,,γιατι δεν αναφερεις το ονομα του???????επειδη ειναι υποψηφιος με αλλη παραταξη????η θα λεμε αληθειες η οχι,,,,,

 • Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ 1 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ.ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.

  • Ναι αλλά πληρώνεται από Σεπτέμβρη, χωρίς να πληρώνει τις καθαρίστριες, που εν τω μεταξύ εργάζονται!
   Και γιατί ο Δήμος μας να μην προγραμματίσει από 9ο μήνα και όχι σπό 10ο μήνα. Σεπτέμβρη δεν ανοιπγουν τα Σχολεία;;;
   Για το γάλα το ίδιο; Μήπως δεν αρμέγουν τις αγελάδες;;;;

  • ΟΛΑ ΑΠΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ!!ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!

 • Τόσα χρονια κ. Χαλκίδη βουλευτής κ γενικά στα πολιτικά δρώμενα πρόσφερες πολλά στομ εργατικό κόσμο! Ασε το δούλεμα

 • Πες τα Μιχάλη!!!
  Πες τα όλα.Είμαστε όλοι μαζί σου

 • Τον εργασιακό μεσαίωνα τον εφερες εσυ και η πολιτικη παραταξη που αντιπρωπευες ολα αυτα τα χρονια.Με τα μνημονια που ψηφισαν .Οχι οτι οι παροντες δεν ειναι για μπατσες και για πολλες μαλιστα.

 • ο δημοσ απο το κακο στ χειροτερο!!!

 • Χαλκιδι εσωσες την ελλαδα σαν βουλευτης κ τωρα ηρθες να σωσεις κ το δημο της Αλεξάνδρειας αντε αραξε ……..

 • ΛΙΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΜΕΙΝΕ!!!!BY!! BY!!!ΓΚΥΡΙΝΗ!!!

 • Εισαγγελεαα κυριε χαλκιδη πολυ απλα.Τους εργαζομενους και εισαγγελεα.

 • ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ!!!

 • ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΑΥΤΑ Κ ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗ ΜΕΛΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΚΕΙ.

 • ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ!

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ…ΧΑΧΑΧΑ

 • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ …. ΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ….. ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑ

 • κύριε Χαλκίδη ρωτάτε η κατγγέλετε;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up