ΑΘΛΗΤΙΚΑ posted by

Αφιέρωμα στη δευτεραθλήτρια ομάδα εφήβων Κεντρικής Μακεδονίας: Τεράστια επιτυχία του ΑΘΛΟΥ Αλεξάνδρειας! (εικόνες)

Αφιέρωμα στη δευτεραθλήτρια ομάδα εφήβων Κεντρικής Μακεδονίας: Τεράστια επιτυχία του ΑΘΛΟΥ Αλεξάνδρειας! (εικόνες)

Το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Μαρτίου 2019 στο Αιγίνιο Πιερίας συναντήθηκαν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του φετινού εφηβικού πρωταθλήματος Μπάσκετ  της Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη του Πρωταθλητή της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στο finalfourήταν: ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ, ΑΘΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ και ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Τα παιχνίδια ήταν συναρπαστικά με τους δύο ημιτελικούς να κρίνονται στον πόντο και την ομάδα της πόλης μας τον ΆΘΛΟ να προκρίνεται στον μεγάλο τελικό απέναντι στο φαβορί της τελικής φάσης την ΑΓΕΠ με σκορ 62-61.

Οι νεαροί του ΆΘΛΟΥ με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας,χωρίς ούτε έναν αθλητή γεννημένο το 2001 που ήταν η βασική ηλικία γέννησης των παιχτών που συμμετείχαν αλλά με αθλητές γεννημένους ένα και δύο χρόνια μικρότερους, κατάφεραν αρχικά να φθάσουν κόντρα στα προγνωστικά στον μεγάλο τελικό.

Εκεί αντιμετώπισαν μια πολύ ισχυρή επίσης ομάδα τον Πιερικό από την Κατερίνη. Η ομάδα του Άθλου παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ προηγούνταν σε όλο το παιχνίδι (31-20 ημίχρονο). Οι Κατερινιώτες μείωσαν στο δεύτερο ημίχρονο και πρώτη φορά πέρασαν μπροστά στο σκορ στο 38’ δύο λεπτά πριν τη λήξη. Το παιχνίδι κρίθηκε με την κόρνα της λήξης βρίσκοντας τον Άθλο να χάνει με 51-50 κι αφού απώλεσε την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο μέσα από δύο χαμένες βολές στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Άξιο αναφοράς είναι τα άκρως κολακευτικά σχόλια όλων των εμπλεκόμενων στην διοργάνωση (ΕΚΑΣΚΕΜ, διαιτητές, αντίπαλοι προπονητές και αθλητές) για την εξαιρετική παρουσία της ομάδας του Άθλου σε όλα τα επίπεδα.

Η Ακαδημία ΆΘΛΟΣ μέσα σε 5,5 μόλις χρόνια παρουσίας από την ίδρυση της κατάφερε να έχει ήδη δύο αργυρά μετάλλια, ένα στο περσινό Παιδικό κι ένα στο φετινό Εφηβικό πρωτάθλημα, στο οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε για πρώτη φορά.

Αν προσθέσουμε σε αυτά την αήττητη πορεία ως τώρα της Παιδικής ομάδας στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, στη φάση των ομίλων, και την σίγουρη συμμετοχή της στο final 8 και αργότερα( εφόσον προκριθεί) στο final 4 γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Ακαδημία Μπάσκετ Άθλος συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές πλέον ομάδες  βάσει αποτελεσμάτων στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Ο Άθλος Αλεξάνδρειας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους γονείς  και τις οικογένειες των αθλητών αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της Αλεξάνδρειας που κέρδισαν για άλλη μια φορά την μάχη της κερκίδας και με κόσμιο τρόπο ενθάρρυναν τα παιδιά στην μεγάλη τους προσπάθεια.

Ακολουθεί ένα εκτενές φωτορεπορτάζ από το πρόσφατο final 4 των εφήβων:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

  • Τα καλύτερα έρχονται !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *