ΤΟΠΙΚΑ posted by

Πριν λίγο: Φεύγουν με τα πόδια οι πρόσφυγες – αποχώρησαν από το hot spot της Αλεξάνδρειας (εικόνες-βίντεο)

Πριν λίγο: Φεύγουν με τα πόδια οι πρόσφυγες – αποχώρησαν από το hot spot της Αλεξάνδρειας (εικόνες-βίντεο)

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου, περίπου 300 πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας αποχώρησαν από το camp.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι και πολλά μικρά παιδιά. Οι πρόσφυγες με τα πόδια αποφάσισαν να φύγουν προς τη Θεσσαλονίκη.

Συνομιλήσαμε με κάποιους από αυτούς και μας είπαν πως ο λόγος που φεύγουν είναι οι ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής, εκπαίδευσης και γενικότερα διαμονής που συναντάνε στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη για να βρούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, μας είπαν χαρακτηριστικά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως ο λόγος της κινητοποίησης είναι μία γενική συνάντηση με πρόσφυγες και από άλλες περιοχές στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την μετακίνησή τους στα σύνορα με τα Σκόπια.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την Π.Ε.Ο. Βέροιας – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Παλαιοχωρίου του δήμου Αλεξάνδρειας:

ΒΙΝΤΕΟ: 

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 Comments

  • Στο καλο….. Πάρτε και τους φίλους σας μαζί.

  • Ναι τώρα θα πείτε δεν είχαν 3 ευρώ να πάρουν το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης… ωραία προπαγάνδα γίνεται κύριε ντομουχτση Τάσο άραγε πόσα πειρες από ΜΚΟ για να βάλεις τόσο πολύ φωτογραφικό υλικό? Να φύγουν και να μην ξανά γυρίσουν.

  • Στο καλό να πάτε!!!

  • Εμ τους ταΐζουμε,έχουν και παράπονα…ΕΛΕΟΣ

  • Στα τσακιδια κ ακόμα παραπέρα

  • Τι έγιναν οι ΜΚΟ . τελείωσαν τα λεφτά και πάνε με τα πόδια??…

  • Στο καλό να πάτε! Δε φτάνει που σας ταίζαμε και πετουσατε το φαγητό κάτω γιατί ήταν ενάντια στη θρησκεία σας…. Είχατε και πιο σύγχρονα κινητά από εμάς! Στον αγύριστο!

  • ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥς ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ?

  • εσεις που βριζεται ρε αμορφωτα οντα,οι περισσοτεροι ειστε εγγονια και δισεγγονα απο προσφυγες του ποντου και της μικρας Ασιας.Με πιο δικαιωμα βριζεται μερικους ανθρωπους που αναζητουν ελευθερια οπως εδειξαν με πανο; Εσεις που ψηφιζετε τσιπρα και νδ να τα βλεπετε και να βριζετε την κυβερνηση που επετρεψαν αυτους τους ανθρωπους να ερθουν στην χωρα μας και πιο ειδικα τους εαυτους που τους ψηφιζεται και οχι τους προσφυγες ρε παλιορατσιστες!

    • οι πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας που ήρθαν στην μαμά πατρίδα ήταν Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι.Γιατί δεν πάνε σε τόσα αραβικά κράτη που είναι δίπλα στις χώρες τους και είναι και μουσουλμανικά?ξύπνα μακακα η πάνε και συ μαζί τους.

    • Όσους θες παρτους σπίτι σου άμα είναι και στεναχωριέσαι

    • κ. Καθηγητα Πανεπηστημιου ,τερας μορφώσεως και τιτανομεγιστε κονομολογε,οι πρόσφυγες παππουδες μας,επέστρεψαν απο την πατρίδα τους σε Ελληνικά εδάφη,και αυτό ήταν αποτέλεσμα εθνοκάθαρσης και οχι πολεμου. Δεν ήρθανε Ελλάδα για να πάνε απο εδω γερμανια ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕ ΤΡΟΦΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ, ΚΑΜΙΑΣ Μ.Κ.Ο.βγαλε τα κοκκινα γυαλια.

    • Είναι κρίμα να παρομοιάζονται οι Πόντιοι πρόσφυγες με τους απατριδες που έχουν μετακινηθεί σε χώρα στην οποία δεν είναι νόμιμοι υπήκοοι χωρίς να έχουν τηρήσει τις διαδικασίες που ορίζουν οι νόμοι της χώρας υποδοχής. Είναι κρίμα να γίνεται τόσο μεγάλη αναφορά σε τέτοια άτομα όταν Έλληνες φορολογούμενοι συμπολίτες μας δεν είχαν θέρμανση τον χειμώνα που πέρασε, όταν κοψαν το ρεύμα σε αρκετούς συμπολίτες μας. Είναι κρίμα εκεί στον καταυλισμό να υπάρχει δύναμη αστυνομική όση σε ολόκληρη την Αλεξάνδρεια, είναι κρίμα ένα ασθενοφόρο να εξυπηρετεί πιο γρήγορα παράνομα εισερχόμενο στη χώρα, παρά τον ίδιο τον νόμιμο κάτοικο της χώρας. Ας δοκιμάσει ομάδα Ελλήνων να συναθροιστει πόσο μάλλον να παρεμποδισει κυκλοφορία σε οδικό ή σιδηροδρομικο δίκτυο χωρίς κυρώσεις από το νόμο και δακρυγονα… Και έλα να μου πεις μετά αν είμαι φασίστας. Απλά ελληνικά έγραψα.

  • Οικονομολογε μην σπαζεσαι..θέλανε να φύγουν τέλος.δεν τους κρατάει κανένας.ολα τα είχανε.στον αφρό τους είχαν.μετα τις εννιά ξυπνάνε κάθε μέρα λες και είναι βραδινοι στο εργοστάσιο…ξέρεις τι χρήμα έχει πέσει μέσα?και μπράβο τους αλλά μην χαζεψουμε κιόλας.δες λίγο ποιοι πεινανε και δεν τους δίνουν ευρώ.γιαυτο τσιμπούδια..

  • οταν τους ρωτησα που πανε μου ειπαν μακεδονια και φυσικα ενοουσαν τα σκοπια

  • Να πάνε στα Σκόπια, θα τους περιποιηθούν καλά!

  • ΤΕΛΕΙΑ!!! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ. ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ? ΚΑΙ ΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΝΟΙΚΙ, ΔΟΥΛΕΥΑ, ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΡΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΠΙΤΙ.

  • Στο καλο και αν θελουν για να μην ταλαιπωρηθουν τους πληρώνω και εισητήριο τρένου.

  • Φασισμός λέγετε φίλοι μου κάθεστε και λέτε έχουν καλύτερα κινητά τηλέφωνα και χίλιες δύο αρλούμπες μόνο ντροπή τίποτα άλλο κλειστά μυαλά με κλειστά κεφάλια.

    • Πάρ’ τους στο σπίτι σου τους ψευτο-πρόσφυγες! Και στείλε και τα παιδιά σου να κάνουν μαζί τους μάθημα. Αλλά πρόσεχε, άμα έχεις αγοράκι(α) – οι ισλαμιστές εφαρμόζουν το οθωμανικό δίκαιο! Και άμα έχεις κοριτσάκια, εκτός από το προηγούμενο, φόρα τα και καμμία μαντήλα, για ν’ αποδείξεις πόσο… ανοιχτόμυαλος είσαι.

    • Αλέξανδρε , πόσο συμφωνώ μαζί σου! Μπάρμπα ελεύθερε είσαι κιμπάρης και βλέπω ότι γνωρίζεις αρκετά. Ανοιξε μας την ψυχή σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *