ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Οι τρεις “σίγουροι” στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας

Οι τρεις “σίγουροι” στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας

Κλεισμένο” θεωρείται το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογική περιφέρεια της Ημαθίας και αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί την Τρίτη ίσως και το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την επίσημη διάλυση της Βουλής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την προκήρυξη των εκλογών για τις 7 Ιουλίου.

Στο ψηφοδέλτιο θα μετέχουν 4 άνδρες και 2 γυναίκες (υποχρεωτικός διαχωρισμός φύλων λόγω ποσόστωσης) και οι Απόστολος Βεσυρόπουλος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Τάσος Μπαρτζώκας θεωρούνται οι σίγουροι από την “τετράδα” των ανδρών.

Και εξηγούμε τι εννοούμε:

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, δικαιωματικά (ex officio) θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής λόγω κοινοβουλευτικής ιδιότητας (επειδή είναι ήδη βουλευτής). Επιπλέον είναι κομματικό στέλεχος πρώτης γραμμής σε κεντρικό επίπεδο, ως αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών και θεωρείται όχι απλώς χρήσιμος για την “γαλάζια” Κοινοβουλευτική Ομάδα της επόμενης ημέρας αλλά και ένας εκ των υποψηφίων για να στελεχώσουν το κυβερνητικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, λόγω της γόνιμης θητείας που είχε ως βουλευτής, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για την κοινοβουλευτική αποτελεσματικότητά του αλλά και για τη συνεπή κομματική στάση του, που την τήρησε και εξακολουθεί να την τηρεί απαρέγκλιτα και χωρίς αστερίσκους. Για όλα αυτά και για άλλους πολλούς και σημαντικούς λόγους θεωρείται σίγουρος για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας είναι ο πολιτευτής που εκπροσωπεί τη νέα εποχή. Διαθέτει άρτια επικοινωνιακή κατάρτιση κι αυτό του παρέχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα προσέγγισης με τους νέους και κυρίως με την κατηγορία των “ψηφίζω για πρώτη φορά”.  Είναι μια εντελώς genuine version του σύγχρονου πολιτικού και αυτό το δείχνει χωρίς προσποιήσεις επειδή ακριβώς το εκφράζει. Λόγος που τον καθιστά ιδιαίτερο χρήσιμο στη νέα σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΝΔ Ημαθίας και θεωρείται επίσης σίγουρος για τη συμμετοχή του.

Για την τέταρτη θέση των ανδρικών υποψηφιοτήτων του “γαλάζιου” ψηφοδέλτιου της Ημαθίας, λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδέλτιου, επικρατέστερος θεωρείται ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φώτης Κουτσουπιάς ενώ για την ίδια θέση είχαν ακουστεί (αλλά για λόγους που αναφέραμε σε προηγούμενα σχόλια δεν προχώρησαν οι περιπτώσεις τους) και τα ονόματα των δικηγόρων Προκόπη Μπίλη (που αρνήθηκε συμμετοχή) και Στάθη Σαρηγιαννίδη.

Πηγή: Zoomerang.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *