ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Tης… «Νέας Δημοκρατίας» γίνεται με τα ψηφοδέλτια – που βρίσκεται η κατάσταση στην Ημαθία

Tης… «Νέας Δημοκρατίας» γίνεται με τα ψηφοδέλτια – που βρίσκεται η κατάσταση στην Ημαθία

Αυτό που συμβαίνει με τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μαθαίνουμε, δεν έχει προηγούμενο. Αρχικά υπήρχε μια προετοιμασία ώστε να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, εντός της Τρίτης και αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών. Ήταν ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, όπου οι αρμόδιοι του κόμματος “ανακάλυψαν” ότι είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο, σε παραπάνω ονόματα από τον αριθμό που προβλέπεται να υπάρχει σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Για παράδειγμα, στην Ημαθία ένα ψηφοδέλτιο έχει έως και έξι (6) υποψήφιους και στη Νέα Δημοκρατία είχαν υποσχεθεί ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο σε τουλάχιστον επτά (7) άτομα ενώ είχαν ήδη προϊδεάσει και άλλα δύο (2). Το παράδειγμα που σας φέρνουμε δεν είναι καθόλου τυχαίο και είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε σχεδόν για κάθε εκλογική περιφέρεια της χώρας.

Αυτός είναι ο λόγος που διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες, κυκλοφόρησαν με ρεπορτάζ όπου είχαν πληροφορίες για επτά “σίγουρα” ονόματα υποψηφίων που μπαίνουν π.χ. στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας, όπως και έγινε με εκδόσεις που ήδη κυκλοφόρησαν, ξεπούλησαν και ήδη αναμεταδίδουν τους “επτά” σίγουρους της Ημαθίας στο ψηφοδέλτιο. Το ίδιο έγινε και με άλλες περιφέρειες της χώρας όπου π.χ. για εκλογικές περιφέρειες με επτά θέσεις στο ψηφοδέλτιο είχαν ειδοποιηθεί ως “σίγουροι” οκτώ έως δέκα άτομα.

Παράλληλα με αυτές τις διαρροές, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας φάνηκαν ανέτοιμοι να διαχειριστούν έγκαιρα ένα άλλο σημαντικό κομμάτι σχετικά” με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Ενημέρωσαν ορισμένους μόνο υποψήφιους για να καταθέσουν άμεσα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την υποψηφιότητά τους και τότε διαπίστωσαν ότι ανάμεσά τους υπήρχαν πρόσωπα που είχαν εκκρεμότητες ή παρόμοιες υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, καταγγελίες και άλλα σχετικά. Το κόμμα της ΝΔ όμως καθώς διαθέτει άμεσο “κόφτη” για τέτοιες περιπτώσεις, φρενάρισε αρκετές περιπτώσεις ονομάτων που ήδη είχαν “ειδοποιηθεί”¨και κάπως έτσι, μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης λέγεται ότι έγινε νέα επανα-διαλογή των προσώπων που προτείνονταν ως υποψήφιοι. Με αποτέλεσμα να σημειωθεί νέος χαμός, νέα διαρροή πληροφοριών και ονομάτων και φυσικά νέος χαμός.

Την ίδια χρονική στιγμή, σημειώθηκαν δυσκολίες και με πρόσωπα που επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι και υποψήφιες, όντας εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι και όλοι αυτοί έπρεπε να παραιτηθούν από τις θέσεις τους για να μπορούν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια. Νέος χαμός, νέες αντιδράσεις και δυσκολίες, νέα καθυστέρηση που οδήγησε στο να παρέλθει χρονικά και η Τετάρτη (σήμερα) χωρίς να ανακοινωθούν ψηφοδέλτια.

Με το ένα και με το άλλο, ξημερώνει Πέμπτη, ο γραφειοκρατικός μαραθώνιος και οι απαραίτητοι επανέλεγχοι του κομματικού επιτελείου δείχνουν να έχουν ολοκληρωθεί και από αύριο αναμένεται διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων, ώστε να έχουμε ανακοινώσεις ψηφοδελτίων ίσως και το απόγευμα, το πολύ την Παρασκευή.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ – Η ΣΟΦΙΑ ΡΑΛΛΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΑ

Η κατάσταση στην Ημαθία, παρά το γεγονός ότι ήδη δέχθηκαν 2-3 άτομα τηλέφωνο για να ετοιμάσουν τα δικαιολογητικά ώστε να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο (γνωρίζουμε ονόματα στο zoomerang.gr αλλά δεσμευόμαστε να μην τα αναφέρουμε) φαίνεται να “ξεκολλάει”, να ομαλοποιείται και να οριστικοποιούνται οι υποψηφιότητες, σύμφωνα με τα όσα έχουμε γράψει ήδη για τους “σίγουρους” και με τη Σοφία Ράλλη να “ξεπερνάει” μάλλον κάποια εμπόδια και να δείχνει ότι αυτή θα είναι τελικά η πολυαναμενόμενη γυναίκα υποψήφια της ΝΔ Ημαθίας.

Πηγή: Zoomerang.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *