ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Επιστολή γονέων στον Παναγιώτη Γκυρίνη για φύλαξη των αύλειων χώρων των σχολείων της Αλεξάνδρειας

Επιστολή γονέων στον Παναγιώτη Γκυρίνη για φύλαξη των αύλειων χώρων των σχολείων της Αλεξάνδρειας

Ο ενιαίος φορέας συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας, παρέδωσε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 στον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στέφανο Δριστά επιστολή με την οποία ζητά νυχτερινή φύλαξη των σχολείων της πόλης μας.

Διαβάστε την επιστολή: 

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων Αλεξάνδρειας αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε αυτή την επιστολή για να αιτηθούμε τη νυχτερινή φύλαξη των σχολείων και των αύλειων χώρων από το Δήμο μας, με περιπολίες ιδιωτικών εταιριών φύλαξης.

Τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν βανδαλισμοί και κλοπές στα σχολεία της Αλεξάνδρειας. Η συχνότητά τους είναι ανησυχητική και η φύλαξη των αύλειων χώρων ανύπαρκτη. Τα παιδιά που έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με κλεψιές και ζημιές, αντίστοιχα διαμορφώνουν άποψη για την κοινωνική συμπεριφορά και το σεβασμό του δημόσιου χώρου. Στο παρελθόν έγιναν μεμονωμένες αιτήσεις μας, οι οποίες δεν έτυχαν την απαιτούμενη ανταπόκριση.

Για αυτούς τους λόγους κατατέθηκε τον Ιανουάριο στο δήμαρχο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, φάκελος με την αίτησή μας και τις εισηγήσεις των διευθυντών για την αναγκαιότητα δράσης, καθώς και τοπογραφικά σχέδια, ανάλογες υποθέσεις άλλων δήμων και έρευνα συμβολαιογράφου για το νομικό πλαίσιο στο οποίο μπορεί να βασιστεί το αίτημά μας.

Σεβαστήκαμε την προεκλογική περίοδο και αναβάλαμε περαιτέρω ενέργειες. Ωστόσο, τα σχολεία σύντομα θα κλείσουν και η ανάγκη για φύλαξη είναι επιτακτική. Είμαστε βέβαιοι πως η διοίκηση του δήμου θα αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος και θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας.

Η συντονίστρια: Βάφα Χριστίνα

Οι πρόεδροι: 

Ευαγγελοπούλου Ελένη 

Κίτσας Αντώνιος             

Μηνόπουλος Αστέριος 

Μπουκλά Θωμαή

Πλατσάς Χαράλαμπος

1 Comment

  • Ο Δήμος δεν έχει λεφτά καλά-καλά λεφτά για αναλώσιμα και ηλεκτρολογικές/υδραυλικές βλάβες, κι εσείς ζητάτε να πληρώσει ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας (security)!!! Στον κόσμο σας ζείτε, δεν μπορώ να καταλάβω!
    Αυτή είναι δουλειά της Αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Όταν συλλάβουν ένα βάνδαλο και πέσει η πρώτη καμπάνα, τότε θα συμμορφωθούν οι «ευπαθείς», οι αναρχικοί, οι αλλοδαποί και γενικώς τα αντικοινωνικά στοιχεία που βανδαλίζουν, βρομίζουν και καταστρέφουν δημόσια κτήρια, σχολεία, πλατείες κ.τ.λ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *