ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Εμπλοκή στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ημαθία – ποιες οι τελευταίες εξελίξεις

Εμπλοκή στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ημαθία – ποιες οι τελευταίες εξελίξεις

Νέα εμπλοκή παρουσιάζεται, τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον σχηματισμό του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία, μια υπόθεση που εξελίσσεται σε σίριαλ κι έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τον απλό κόσμο του κόμματος.

Όπως αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες του Zoomerang.gr, παρουσιάστηκε κάποια «εμπλοκή» με την υποψηφιότητα της Σοφίας Ράλλη, που για να είναι υποψήφια βουλευτής οφείλει να παραιτηθεί από το Λιμενικό Σώμα στο οποίο εργάζεται.Όμως υπάρχουν ακόμη πολλές απορίες για το εργασιακό μέλλον της, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί βουλευτής κι αυτό είναι που προκαλεί την εμπλοκή, για την ώρα.

Μπροστά στο ενδεχόμενο μη συμμετοχής της Ναουσαίας  πρωταθλήτριας και καθώς ο χρόνος πιέζει (σε 3 εβδομάδες έχουμε εκλογές) υπάρχουν πληροφορίες ότι παράγοντες από τα «κεντρικά» του κόμματος έσπευσαν να «κινητοποιήσουν» εκ νέου την Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, που αυτή τη φορά φέρεται να αποδέχθηκε την πρόταση να είναι υποψήφια (ενώ μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρονταν και αρχικά είχε αρνηθεί).

Την ίδια στιγμή (χθες Σάββατο) με τις εξελίξεις να αναφέρουν ότι μπορεί να μην είναι υποψήφια η Σοφία Ράλλη, λέγεται ότι «επανήλθε» το ενδιαφέρον από την πλευρά του επίσης Ναουσαίου δικηγόρου Προκόπη Μπίλη (ο οποίος επίσης είχε αρνηθεί  να είναι υποψήφιος εφόσον ήταν υποψήφια και η Ράλλη επειδή συνυπάρχουν στην ίδια γεωγραφική περιοχή και αυτό θεωρεί ότι θα τον δυσκολέψει ).

Σε μια τέτοια περίπτωση και με τις γυναικείες υποψηφιότητες να καλύπτονται από την περιοχή του δήμου Βέροιας (με τη συμπλήρωση της Ιφιγένειας Βλαχογιάννη), το νέο σενάριο δείχνει ότι οι άνδρες υποψήφιοι ξεπερνούν τον αριθμό «τέσσερα» και όλοι αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Σήμερα μάλλον αναμένεται να δοθεί μια οριστική απάντηση σε σχέση με την υποψηφιότητα της Σοφίας Ράλλη, που εάν είναι θετική (ξεπερνώντας τα όποια ζητήματα με την εργασία της) τότε μάλλον θα «αποσυρθεί» ξανά η περίπτωση του Προκόπη Μπίλη και θα παραμείνει η «τετράδα» των ανδρών στους Απόστολο Βεσυρόπουλο, Τάσο Μπαρτζώκα, Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Φώτη Κουτσουπιά, με την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδέλτιου της Νέας Δημοκρατίας για την Ημαθία, να γίνεται ίσως και μέχρι αύριο.

Να σημειώσουμε ότι πριν από τις παραπάνω «εξελίξεις» εξετάστηκε περιστασιακά και η περίπτωση της υποψηφιότητας του Βεροιώτη δικηγόρου Στάθη Σαρηγιαννίδη ο οποίος επίσης λέγεται ότι έλαβε -κάποια στιγμή- διαβεβαιώσεις για «σίγουρη υποψηφιότητα του» όμως δεν πρέπει να βρέθηκε ποτέ, στους μετέχοντες στην τελική ευθεία για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

Κατά τα λοιπά, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ισχυρίζεται ότι ενόψει ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας έχει ήδη έτοιμα 10 νομοσχέδια όμως στην περίπτωση του καταρτισμού των ψηφοδελτίων της, δεν έδειξε καθόλου έτοιμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *