ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Ο Κήπος του Έβαν”: Το παιδικό βιβλίο που προτείνει αυτήν την εβδομάδα η POWER BOOK Girl

“Ο Κήπος του Έβαν”: Το παιδικό βιβλίο που προτείνει αυτήν την εβδομάδα η POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΒΑΝ

Εκδόσεις: Άγκυρα

Συγγραφέας: Brian Lies

Προτεινόμενη Ηλικία:4+ Ετών

Ο Έβαν είχε ένα σκύλο με τον οποίο έκαναν τα πάντα μαζί. Παιχνίδια, φαγητό, βόλτες. Αυτό που ήθελαν όμως περισσότερο ήταν να φροντίζουν τον κήπο του σπιτιού. Έφτασε όμως η μέρα που ο φίλος του Έβαν δεν θα ήταν πια μαζί του. Και ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν για τον Έβαν. Κλείστηκε στον εαυτό του και ξερίζωσε όλα τα φυτά του κήπου λίγο καιρό αργότερα τα αγριόχορτα που ταιριάζουν με την ψυχολογία του αρχίζουν να φυτρώνουν και εκείνος αρχίζει να τα φροντίζει. Ο Έβαν ανακαλύπτει πως από το φράχτη του βγαίνουν και τα φύλλα μιας κολοκύθας και τότε αρπάζει ένα ψαλίδι για να τα κόψει. Κάτι όμως τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Η κολοκύθα μεγαλώνει και μεγαλώνει, ώσπου φτάνει η εβδομάδα του πανηγυριού όπου ο Έβαν θα πάει την τεράστια κολοκύθα του να διαγωνιστεί. Θα καταφέρει να κερδίσει και αν ναι ποιο θα είναι το βραβείο του;

Ένα βιβλίο που αγγίζει την απώλεια με τον πιο ομαλό τρόπο. Μια ιστορία για την δύναμη της φιλίας και της αγάπης αλλά και για την ελπίδα που πρέπει να φωλιάζει μέσα μας. Όμορφη εικονογράφηση, απλό λεξιλόγιο και μια εξέλιξη ιστορίας που δεν είναι η αναμενόμενη. Ένα παραμύθι που θα βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να αγκαλιάσουν την απώλεια. Διαβάστε το αγκαλιά με τα παιδιά σας και βοηθήστε τους να κατανοήσουν όλα όσα πραγματεύεται με τόσο όμορφο τρόπο.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγκυρα.

Το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK GIRL για αυτήν την εβδομάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *