ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

O Άγγελος Τόλκας στην Εφημερίδα των Συντακτών: “Η Δεξιά απειλεί να συμπαρασύρει κάθε κατάκτηση με προοδευτικό πρόσημο”

O Άγγελος Τόλκας στην Εφημερίδα των Συντακτών: “Η Δεξιά απειλεί να συμπαρασύρει κάθε κατάκτηση με προοδευτικό πρόσημο”

Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών παραχώρησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας

Κ. Τόλκα λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ήδη από τις ευρωεκλογές γυρίζει? Τι είναι αυτό που μπορεί να πείσει τους πολίτες ώστε να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ?

Καμία μάχη δεν θεωρείται χαμένη προτού παλέψουμε. Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια και το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι τελείως διαφορετικό από αυτό των ευρωεκλογών. Kαθώς η δεξιά επελαύνει και απειλεί να συμπαρασύρει κάθε κεκτημένο με κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο, δείχνοντας αλαζονεία και με μόνο στόχο την εξουσία, η απάντηση που πρέπει να δώσουμε όλοι οι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες πρέπει να είναι ηχηρή. Απέναντι σε λογικές οδοστρωτήρα αξιών, κοινωνικών δικαιωμάτων και κεκτημένων και απέναντι στον ταξικό διαχωρισμό που έχει υιοθετήσει ανοικτά ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, πρέπει να εκφράσουμε όλους όσους αισθάνονται προοδευτικοί, όσους έδωσαν δύσκολους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στην ακροδεξιά για την εμπέδωση μιας πιο δημοκρατικής χώρας, μιας Ελλάδας για το μέλλον, με υποδομές και πολιτικές που ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας, που ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη και δίνουν μια νέα προοπτική στον τόπο.

Πιστεύτε πως το αποτέλεσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας στέφθηκε με επιτυχία? Υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας τελικά, παρά το γεγονός πως το Κίνημα Αλλαγής έχει βάλει τείχος σε οποιαδήποτε σχετική συζήτηση?

Το προσκλητήριο για την προοδευτική συμμαχία ενισχύεται συνεχώς. Παλεύουμε για να επικρατήσουν οι πολιτικές επιλογές για την στήριξη όσων πέρασαν δυσκολότερα, για θέσεις εργασίας, για δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνικό κράτος, υγεία και παιδεία. Η Δημοκρατική Παράταξη διαχρονικά είχε και έχει τα κοινωνικά αντανακλαστικά ώστε να δώσει το όραμα στους δημοκράτες πολίτες να συνεχίσουν να παλεύουν για προοδευτικές πολιτικές, για κοινωνική ισότητα ειδικά σε κρίσιμες καμπές όπως οι επερχόμενες εκλογές. Για αυτά τα κρίσιμα ζητήματα ο Αλέξης Τσίπρας, με το μεγάλο κάλεσμα για συμπόρευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων στο οποίο ανταποκριθήκαμε δίχως αστερίσκους και προαπαιτούμενα,  διαμορφώνει την πορεία της Προοδευτικής παράταξης στο δρόμο προς την επικράτηση. Και ναι μπορούμε να το καταφέρουμε. Σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία του απογοήτευσε τον κόσμο που το εμπιστεύτηκε με την δεξιά στροφή και την πλήρη ταύτιση με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Διαβλέποντας αυτή την αλλαγή πορείας ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018 εξέφρασα τη πολιτική διαφωνία μου καθώς ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή, ανεξάρτητη και αυθεντική δημοκρατική παράταξη που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να εκφράσει. Αυτή είναι και η επιλογή της πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών.

Ποιες είναι οι πολιτικές προτεραιότητες τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ εθνικά όσο και για τον νομό σας, την Ημαθία?

Μετά την λήξη των μνημονίων η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει με τις δικές της δυνάμεις, τις δικές της πολιτικές.Από την καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στη Νάουσα, στη Βέροια, στην Αλεξάνδρεια και τις άλλες πόλεις και χωριά του νομού μας βλέπω στα μάτια των δημοκρατικών ανθρώπων μια αγωνία για την δίκαιη ανάπτυξη και την διατήρηση των κοινωνικών κεκτημένων, της κοινωνικής ισότητας που ενίσχυσε η διακυβέρνηση Τσίπρα και που την είδαν να εφαρμόζεται στην πράξη στην περιοχή τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εγκατάστασης αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείου Νάουσας καθώς πλέον όλοι έχουν πρόσβαση την δωρεάν δημόσια υγεία χωρίς να πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά κέντρα υγείας. Μπορεί αυτό να φαντάζει ως δεδομένο όμως δεν είναι, καθώς τα αποτελέσματα των πολιτικών της ΝΔ που μας οδήγησαν στην πτώχευση και την κατάρρευση έκαναν αρκετά αυτονόητα να μοιάζουν με άθλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *