ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Επίσκεψη του Νίκου Μπρουσκέλη στο ΕΚΑΒ Ημαθίας: “Οι αφανείς ήρωες”

Επίσκεψη του Νίκου Μπρουσκέλη στο ΕΚΑΒ Ημαθίας: “Οι αφανείς ήρωες”

Το ΕΚΑΒ Ημαθίας επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με το Κίνημα Αλλαγής Νίκος Μπρουσκέλης.

Όπως περιγράφει ο κ. Μπρουσκέλης:

Βρέθηκα στο ΕΚΑΒ Ημαθίας. Στους αφανείς ήρωές που δυστυχώς, η μάχη που δίνουν καθημερινά στους δρόμους για να σώσουν συνανθρώπους, μας δεν αναγνωρίζεται όπως πρέπει από την πολιτεία. 

Παρακολουθώ στενά -και λόγω της ιδιότητάς μου ως γιατρός- τα προβλήματα που τους απασχολούν και πρέπει να ομολογήσω ότι το ΕΚΑΒ της Ημαθίας, εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται σε προβληματική πορεία λόγω κυρίως των μαζικών συνταξιοδοτήσεων από την μια, και το γεγονός ότι έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2003 από την άλλη.

Η μη αναγνώριση της πολιτείας του συγκεκριμένου τομέα δε, επιβεβαιώνεται αν αναλογιστεί κανείς και τον φόρτο περιστατικών που έχουν οι διασώστες μας, αφού για το 2017 δέχτηκαν 3.635 κλήσεις από τη περιοχή του Δήμου Βέροιας, 1.724 κλήσεις από τη περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, και 1.232 κλήσεις από την περιοχή του Δήμου Νάουσας.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας μας αυτή η κατάσταση δεν είναι, και δεν πρέπει να γίνεται άλλο ανεκτή.

Ως γιατρός, γνωρίζω καλά ότι η σκέψη να χρειαστούμε κάποια στιγμή εμείς οι ίδιοι ασθενοφόρο, είναι μια σκέψη που φέρνει τρόμο και όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι την απωθούμε. Αυτό όμως δεν πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση της υπηρεσίας αλλά την ενδυνάμωσή της. Και δεσμεύομαι γι αυτό.

Ο τομέας της υγείας είναι ένας νευραλγικός τομέας και στις άμεσες προτεραιότητές μου είναι η άοκνη προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του. Αποτελεί δε προσωπική μου δέσμευση και η αποφόρτιση του ΕΚΑΒ Βέροιας, με τη δημιουργία ενός ακόμη τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια όπου θα μπορεί να καλύπτεται μια μεγάλη περιοχή, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *