ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Δικαιωθήκαμε και στην πρόβλεψη για τις εθνικές εκλογές

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Δικαιωθήκαμε και στην πρόβλεψη για τις εθνικές εκλογές

Στη διάρκεια των δημοτικών εκλογών, ιδίως όσο πλησίαζε η ημέρα των εκλογών έγραφα με σιγουριά ότι η μάχη θα κριθεί μεταξύ του Παναγιώτη Γκυρίνη και του Κώστα Ναλμπάντη. Έσπευδαν τότε κάποιοι να αμφισβητήσουν τα γραφόμενά μου όχι στη βάση κάποιων επιχειρημάτων αλλά με «χοντράδες» χωρίς αντίκρισμα και με διάφορες υπερβολές που καταντούσαν έως και γραφικές.

Τελικά τι έγινε;

Έγινε αυτό ακριβώς που έγραφα και προέβλεπα όπως και το alexandreia-gidas.gr αλλά και το zoomerang.gr με τη συνολική ειδησεογραφία τους.

Στη διάρκεια των εθνικών εκλογών, είχα ξανά αντίστοιχες επιλογές. Έγραψα από την αρχή ότι αυτοί που θα εκλεγούν από τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Όσο μάλιστα πλησίαζε η ημέρα των εκλογών, γινόμουν ολοένα και πιο «κάθετος» στην παραπάνω εκτίμηση- πρόβλεψη, με αποτέλεσμα στο τελευταίο σχόλιο της στήλης που αναρτήθηκε δύο 24ωρα προ των εκλογών να γράψω με σιγουριά «μάντη» ότι οι τρεις που θα εκλεγούν από τη Νέα Δημοκρατία θα είναι οι τρεις που προανέφερα (κλικ ΕΔΩ).

Προφανώς και δεν είμαι «μάντης» ούτε έχω κάποιο αντίστοιχο «χάρισμα».

Άνθρωπος της αγοράς είμαι, κινούμαι καθημερινά στα στέκια της πιάτσας και μπορώ να συγκεντρώνω εκτιμήσεις αλλά και να τις φιλτράρω ανάλογα. Επικοινωνώ καθημερινά με κόσμο και στελέχη όλων των αποχρώσεων  (ειδικά της Νέας Δημοκρατίας όπου ο χώρος είναι τόσο «ανοιχτός» που δεν χρειάζεται να είσαι καν στέλεχος, μέλος ή φίλος για να μαθαίνεις τα νέα μπροστά και πίσω από τη βιτρίνα και να «φιλτράρεις» εκτιμήσεις) κι έτσι έχω τη δυνατότητα να γράφω ρεαλιστικά και με βάση την πραγματικότητα. Ούτε είμαι μισθωτός ή υπάλληλος κάποιου ώστε να γράφω στρατευμένα, ούτε κάνω χατίρια και γενικά, γράφω χωρίς εμπάθεια και χωρίς να δείχνω συμπάθεια.

Στο θέμα μας τώρα.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος επιβεβαίωσε τη φήμη ότι θα ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρώτος της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να μην έπιασε το «ταβάνι» που κάποιοι θεωρούσαν ότι μπορεί να φθάσει, είναι όμως πρώτος και με διαφορά, μεταξύ των άλλων συνυποψηφίων του. Έλαβε 13.941 σταυρούς (είχε 11.034 το 2015). Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος ήταν όλα αυτά τα χρόνια, η νεοδημοκρατική φωνή της Ημαθίας, με διάρκεια και συνέπεια και δικαίως περιμένει τώρα να δει εάν η Ημαθία τιμηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω μιας θέσης στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας «στόχευσε» δυναμικά για την εκλογή του και τελικά δικαιώθηκε. Εργάστηκε για τον σκοπό αυτό από καιρό και τελικά οι 6.694 σταυροί προτίμησης του 2015, αυξήθηκαν σε 10.844 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας. Εκπροσωπεί τη νέα γενιά (γεννήθηκε το 1979), κέρδισε την προτίμηση πολλών νέων ψηφοφόρων (ηλικιακά αλλά και ανθρώπων που ψήφισαν πρώτη φορά ΝΔ) και μπορεί να βλέπει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης έκανε τη μεγάλη επιστροφή και του αξίζει έπαινος για τη δυναμική προσπάθειά του. Είχε στη διάθεσή του ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και προεκλογικού αγώνα, συνεπώς η εκλογή του θεωρείται θριαμβευτική. Πέτυχε επίσης πενταψήφιο αριθμό ψήφων (10.610 τώρα έναντι 10.424 το 2015) και σίγουρα είναι ο πολιτικός που μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη ακόμη περισσότερων συμπολιτών του εάν επιβεβαιώσει τη φήμη που τον ακολουθεί, για δυναμική διεκδίκηση και επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τον κόσμο, χωρίς να κάνει διαχωρισμούς σε δικούς του και σε άλλους.

Την τριάδα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, την κάνει «τετράδα» βουλευτών της Ημαθίας, η Φρόσω Καρασαρλίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενός ΣΥΡΙΖΑ που τελικά «κρατήθηκε» σε ψηλά ποσοστά κι αυτός είναι ο λόγος που διατήρησε τη μια έδρα της Ημαθίας, για την οποία έδωσαν μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή η Φρόσω Καρασαρλίδου και ο Άγγελος Τόλκας, με τη Ναουσαία πολιτικό να επικρατεί του Ναουσαίου πολιτικού «συντρόφου» της, για μόλις 92 ψήφους περισσότερους. Η Φρόσω Καρασαρλίδου συγκέντρωσε τελικά 6.707 ψήφους (έναντι 6.603 που είχε πάρει στις εκλογές του 2015) και επανεκλέχθηκε βουλευτής.

Πολλά μπορούσα να γράψω ακόμη, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και κάποια προεκλογικά ευτράπελα από δήθεν κομματάρχες που τελικά – και εκ του αποτελέσματος – αποδείχθηκε ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, θα καταγραφούν ως πετυχημένες τοπικές πολιτικές προσωπικότητες του περασμένου αιώνα αλλά και ως ξεπερασμένοι εμμονικοί απόμαχοι του σήμερα. Δεν θα το κάνω όμως.

Η νέα εποχή θέλει φρέσκα κουλούρια και τα φρέσκα κουλούρια δεν τα παράγουν ούτε οι κολαούζοι, ούτε οι σφουγγοκωλάριοι. Ο κόσμος είναι αυτός που τα παράγει και τα φέρνει στο προσκήνιο, όπως επίσης ο κόσμος είναι αυτός που αποσύρει τις ποσότητες των μπαγιάτικων. Νόμος της αγορά είναι αυτός και όσοι κινούμαστε εντός της, τον ξέρουμε καλά.

Καλή επιτυχία στους νέους βουλευτές της Ημαθίας.

Θα τα πούμε ξανά πολύ σύντομα.

Μείνετε συντονισμένοι στο alexandreia- gidas.gr και στο zoomerang.gr

Αλεξανδρινός

1 Comment

  • Ο Τόλκας έβγαλε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας αλλά,
    ο θεός τον τιμώρησε και δεν εξελέγη ο ίδιος!!!!
    Οι σταυροί που κέρδισε από το τέως ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που έδωσαν ποσοστό πάνω από 25% στο ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν τη μία έδρα στο κόμμα του,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *