ΤΟΠΙΚΑ posted by

Επίθεση σε σκύλο από αδέσποτα καταγγέλλει αναγνώστρια

Επίθεση σε σκύλο από αδέσποτα καταγγέλλει αναγνώστρια

Απαράδεκτη η κατάσταση με τα αδέσποτα στο κέντρο της πόλης μας.

Χτες στο βράδυ στις 21:30 περίπου στην περιοχή δίπλα από τα ΚΤΕΛ αδέσποτο ημίαιμο λυκόσκυλο μαύρου χρώματος και μεγάλου μεγέθους, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά σε δεσποζόμενο ζώο που απολάμβανε τη βόλτα του. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου φώναζε για βοήθεια και ευτυχώς για το σκύλο, αλλά και για τον ίδιο, πλήθος κόσμου έσπευσε να βοηθήσει. Το σκυλάκι σώθηκε εν τέλει φέροντας όμως σοβαρά τραύματα και σε κατάσταση ισχυρού σοκ.

Απαράδεκτη η κατάσταση, καθώς οι ιδιοκτήτες ζώων δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε χωρίς φόβο πλέον για τη ζωή των σκύλων μας, αλλά και τη δική μας σωματική ακεραιότητα στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Τι κάνει ο Δήμος για όλα αυτά; Αν το συγκεκριμένο περιστατικό λάμβανε χώρα κάπου όχι τόσο κεντρικά το σκυλάκι σίγουρα δε θα επιβίωνε της επίθεσης.

Αν κάποιος γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το μαύρο αυτό ημίαιμο λυκόσκυλο, καθώς δε συχνάζει στην περιοχή του κέντρου, ή τράβηξε φωτογραφικό υλικό, παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου στο τηλέφωνο: 6973365576

Τέλος, θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω έναν προς ένα όσους βοήθησαν να γλυτώσει ο σκύλος μου αυτής της σφοδρής επίθεσης.

Αναγνώστρια

8 Comments

  • Η μόνη πιθανότητα να απαλλαγούμε από τα αδέσποτα ίσως είναι οι σκυλόζωοι τελικά. Έχουν πανίσχυρο λόμπυ, και μόνο αυτοί μπορούν να πιέσουν ώστε να αλλάξει η νομοθεσία και να επιτρέπονται πάλι η ευθανασία, ο μπόγιας, οι φόλες και γενικώς όλα τα σώφρονα μέτρα που ελάμβανε ανέκαθεν ο άνθρωπος για να ελέγχει τον πληθυσμό των ειδών – «εχθρών» του.

    • Αν η νομοθεσία αλλάξει θα πρέπει να προστεθεί η υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζομενων και όχι η ευθανασία κλπ . Πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι τα αδέσποτα ούτε φυτρώνουν ούτε από τον ουρανό πέφτουν εμείς οι ίδιοι (άνθρωποι) τα δημιουργούμε

  • Σκεψου όμως,αν δεν ειχες σκυλο δεν θα τον εβγαζες βολτα ώστε καποιος αδεσποτος επικινδυνος σκυλος να του επιτεθει,τον οποιο βεβαια καποιος άλλος καλος φιλοζωος που τον βαρεθηκε τον αφησε στην τυχη του ώστε οι ‘καλοι’ φιλοζωοι να πιστευουν ότι μπορει να κυκλοφορει ελευθερα στο περιβαλλον του και ο εκαστοτε μυθομανης ,αντικειμενο δικομανιας,αντιδημαρχος να λεει ότι δεν μπορει να κανει τιποτα .Οποτε ολοι είναι μια χαρα αλλα το σκυλακι σου εχει αυτή την εικονα.
    Αλεξανδρεια…..

  • Χτες επιτέθηκε στο ζωάκι σου αύριο μπορεί να επιτεθεί σε ένα μικρό παιδί. Ο Δήμος τι κάνει για όλα αυτά ήθελα να ξέρα…

  • Για πολλοστή φορά θα πω ότι για την κατάσταση που επικρατεί υπεύθυνοι είμαστε όλοι εμεις (ανθρώποι) και μόνο. Ούτε από τον ουρανό πέφτουν,ούτε φυτρώνουν. Για όσο η στείρωση δεν γίνεται υποχρεωτική, για όσο ο κάθε ανεύθυνος παίρνει ζώο χωρίς καν να ξέρει τι σημαίνει η λέξη κοινωνικοποίηση ,για όσο γίνονται γέννες ανεξέλεγκτα και πετιουνται κουτάβια από εδώ και από εκεί, η κατάσταση θα είναι η ίδια. Οσα και να στειρωνει ο Δήμος κάθε χρόνο αν εμείς οι ίδιοι δεν γίνουμε πιο υπεύθυνοι θα βλέπουμε τέτοιες εικόνες δυστυχώς συνέχεια.
    Στο ποστ αναφέρεται ότι ο σκύλος δεν είναι της περιοχής άρα νέα εγκαταλείψη προφανώς. Τα αδέσποτα στην περιοχή τα γνωρίζουμε ένα προς ένα και αυτό δεν είναι από εδώ. Σήμερα εμφανίστηκε και άλλο με κομμένο σχοινί στο λαιμό. Ας μαθουμε και εμείς που έχουμε σκύλους πρώτα την προσωπικότητα του δικού μας σκύλου και πως πρέπει να φερομαστε σε ανάλογες περιπτώσεις και μετά ας ρίξουμε αλλού ευθύνες.

    • Δεν λεει κατι για την προελευση του σκυλου. Αλήθεια μηπως πρεπει να αφηετε ελεύθερο το Δήμο να κάνει τη δουλειά του; Αλήθεια ειναι σωστο φιλοζωος και καλα να έχει 8 σκυλιά στην αυλή του και να μη νοιάζεται για την ησυχία της γειτονιάς του. Αλήθεια ειναι σωστο να μη μαζευουν τα απορρίμματα των ζωων τους καποιοι προκλητικά και αδιαφορα; Ολοι εχουμε δικαιώματα στην ευζωία. Εχει ξεφύγει το θεμα.

    • Δεν αναφέρει πουθενά κάτι για τη συμπεριφορά του δεσπομενου ζωου. Το περιστατικο ελαβε χωρα στο κεντρο της πολης και ειμασταν πολυ κοσμος μαζεμενος τριγυρω. Αυτο που ειδα και εγω παντως ηταν το σκυλι να ορμαει κατευθειαν και χωρις προηδοποιηση στο σκυλακι και να μν το αφηνει με τιποτα απο τα δοντια του παρα την επεμβαση 5 ατομων. Φυσικα δν ειναι η λυση η φολα μην τρελαθουμε κιολας αλλα μην τα καταριπτουμε κ ολα λεγοντας πως δεν φταιει σε αυτη την περιπτωση το αδεσποτο. Αλλωστε και να μαζεψει ο δημος το επιθετικο αυτο σκυλι θα το αφησει ελευθερο αντι να το περιορισει (ΔΕΝ μιλαω για θανατωση) μεχρι να επιτεθει παλι σε καποιο αλλο σκυλο, ανθρωπο, παιδι.

    • Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω. Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ σκύλο άρα δεν έχω αφήσει ποτέ αδέσποτο. Οπότε, δε φταίω σε κάτι εάν μου επιτεθεί, όπως φαντάζομαι και αρκετοί συμπολίτες μας που δεν είχαν. Το “όλοι μας” να το λες για τους δήθεν “φιλόζωους”. Δε λέω, υπάρχουν φιλόζωοι πραγματικοί που αγαπάνε και σέβονται τα ζώα, αλλά υπάρχουν και οι δήθεν που τα αφήνουν και δημιουργείτε αυτό το χάλι. Αντί λοιπόν να κατηγορεί ο ένας τον άλλον βρείτε μια λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *