ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Το σχολείο φοβάται τον Νικόλα”: Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl!

“Το σχολείο φοβάται τον Νικόλα”: Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ

Εκδόσεις: Μίνωας

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Προτεινόμενη ηλικία: 4+ ετών

Ο Νικόλας, όπως και όλα τα παιδιά της ηλικίας του, του αρέσει να παίζει, να τραγουδάει και να κάνει όλα όσα τον ευχαριστούν. Ένα πράγμα δεν θέλει. Να πάει στο σχολείο. Ο μπαμπάς του του λέει ένα σωρό δραστηριότητες στις οποίες ο Νικόλας του λέει πως θέλει να συμμετέχει. Τότε του λέει πως όλα αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στο σχολείο. Όμως και πάλι ο Νικόλας είναι αρνητικός. Δεν θέλει να αφήσει τίποτα από όσα αγαπάει στο σπίτι του. Οι γονείς του του εξηγούν πως όλα θα μείνουν εκεί να τον περιμένουν μόλις επιστρέψει από την καινούρια του αποστολή. Και ο Νικόλας αποφασίζει να τα αφήσει όλα πίσω του και να ξεκινήσει για αυτή. Πως θα είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο; Άραγε οι φόβοι του θα κρατήσουν για πολύ;

Μια ιστορία που αγκαλιάζει όλες τις φοβίες των παιδιών σχετικά με την πρώτη μέρα στο σχολείο. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο στην νέα αυτή καθημερινότητα σε όποια ηλικία και εάν χρειαστεί να αποχωριστούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Το παραμύθι αυτό αποτελεί μια καλή αφορμή να εισάγεται τα παιδιά σας σε αυτή την καινούρια καθημερινότητα και να τους δείξετε πως όλοι οι φόβοι εξαφανίζονται πολύ γρήγορα γιατί ο ποιοτικός χρόνος που θα περνούν στο σχολείο θα τους γεμίσει εφόδια για μια ζωή.

Όμορφη εικονογράφηση, απλό λεξιλόγιο και μια πολύ ουσιαστική προσέγγιση κάνουν το βιβλίο έναν οδηγό για όλα τα παιδιά που θα επιστρέψουν ή θα μπουν για πρώτη φορά στις σχολικές αίθουσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *