ΤΟΠΙΚΑ posted by

Αναγνώστης: Περί αδέσποτων σκύλων στην Αλεξάνδρεια..

Αναγνώστης: Περί αδέσποτων σκύλων στην Αλεξάνδρεια..

Χρειαζόμαστε μια βοήθεια.

Δεν νομίζετε πως τα αδέσποτα που έχουν μαζευτεί στην Αλεξάνδρεια είναι πολλά;

Καθημερινά βλέπουμε αγέλες να κυκλοφορούν στην πόλη και φοβόμαστε.

Τι κάνουν οι υπεύθυνοι και οι αρμόδιοι;

Πρέπει να δαγκώσουν κάποιο παιδί για να τα μαζέψει ο δήμος;

Αναγνώστης

26 Comments

  • Μην την ψάχνεις. Οι σκυλόζωοι τα κατάφεραν, και η ισχύουσα νομοθεσία θεωρεί τα κοπρόσκυλα ιερότερα και από τις αγελάδες που κοπρίζουν ανενόχλητες καταμεσής στο Νέο Δελχί.

    Πρέπει να κάνουμε και εμείς, οι λογικοί άνθρωποι, σωματεία κατά των δικαιωμάτων των ζώων και υπέρ των ανθρώπων, να πιέσουμε τους βουλευτές να αλλάξει η βλακώδης, παρανοϊκή νομοθεσία, για να επιτρέπονται οι φόλες και όχι να τρως πρόστιμο και φυλακή άμα σκοτώσεις αδέσποτο. Μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα. Ειδάλλως, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και τα πάρκα/οι πλατείες θα είναι τουαλέττες για σκυλιά, και οι άνθρωποι θα θεωρούνται βάρος!

    • Ένα πεντάχρονο έχει πιο πολύ μυαλό από σένα.

    • Η λυση για τα προβλήματα αυτού του τόπου είναι η παιδεία και η ανθρωπιά κάτι που προφανέστατα βρίσκεται σε έλλειψη. Λυπάμαι για τις αντιλήψεις σας και για τον τρόπο που θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας . Ο θάνατος σε ανήμπορα όντα δεν είναι η λύση σε κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε. Επιτέλους ήρθε η ώρα να καταλάβετε πως το χειρότερο και πιο επικινδυνο ζώο σε αυτόν τον πλανήτη είναι ο ανθρωπος και ιδιαίτερα καποιος με αντιληψεις σαν τις δικες σας. Λυπαμαι πραγματικα …

    • Έχω την εντύπωση πως τα σκυλιά δεν φυτρώνουν απο μόνα τους.
      Αντί να τα βάλουμε με αυτά τα κακόμοιρα,καλά είναι να τα βάλουμε με αυτούς που τα “ξεφορτώνονται” εγκαταλείποντας τα.στο πουθενά,με τους πιο πολλούς απο μας το μονο που ξέρουμε είναι να τα κυνηγάμε.
      Για τρεις μέρες τάϊζα ενα αδέσποτο έξω από την Αλεξάνδρεια και την τρίτη μέρα σηκώθηκε μπροστά μου όρθιο και ακούμπησε τα μπροστινά του πόδια στο στήθος μου.
      Δεν θα ξεχάσω εκείνο το βλέμμα του.
      Ήταν, σαν να μου έλεγε: “Χίλια ευχαριστώ”!

    • Να σας κεράσω μια φολα να δείτε τη γλύκα;;; Όλα αυτά που γράφετε είναι μπούρδες.
      Υπάρχει λύση αρκεί να ασχοληθεί η πολιτεία. Και αυτά περί ιεροποιησης των ζώων για όσο κυκλοφορούν ανάμεσα μας άτομα με το δικό σας φαινεστατο μυαλό ναι εγώ θα τα αγαπώ περισσότερο.
      Πρώτα αυτά κατοίκησαν στον πλανήτη Γη και μετά ο άνθρωπος πανέξυπνε. Οφείλεις να τα σέβεσαι.
      εγώ όμως έχω τα κοτσια να σας τα πω επώνυμα όχι ανώνυμα όπως εσεις

  • Για να λυσεις το αιωνιο προβλημα πας στην αιτια.
    Αιτια : Οι μαχαλαδες στην Αλεξανδρεια
    (γυρω περιοχες) Αιτια : Η παλιοχωρα
    μπειτε μεσα στους μαχαλαδες και παρτε τους τα σκυλια, καθε 6μηνο βγαινουν μεσα απο εκει 20 σκυλια τα οποια θα τα παρουν και θα τα σκορπισουν στα γυρω χωρια.
    Ψιλα γραμματα ομως…

  • Ορίστε άνθρωποι. Να επιτρέπονται οι φόλες λέει. Να τυρανιεται το ζώο. Δεν λέω ότι είναι σωστό αυτό εδώ με τόσα αδέσποτα σκυλιά καθώς κάποια μπορεί να είναι άγρια άλλα είναι απάνθρωπο το σχόλιο που κάνεις. Οπότε με πολύ “ευγένεια” οι φόλες είναι για άτομα σαν εσενα

  • Εγώ πάλι λέω να ρίξουμε φολα σε σένα..ΦΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΛΑ.. πέθανε να ξεβρωμισει ο τόπος..

  • Δε θα μου κάνει καμία εντύπωση αν ακούσω ότι η χειρότερη πόλη της Ημαθίας (γιατί όχι και της Μακεδονίας) είναι η Αλεξάνδρεια!!! Οι αρμόδιοι συνεχίζουν να πετάνε χαρταετό και σε αυτό το θέμα. Πριν λίγες μέρες για τα αμάζευτα σκουπίδια μία μέρα πριν τον αγιασμό στα σχολεία και σήμερα αυτό.. ΜΠΡΑΒΟ σας για άλλη μια φορά.

  • Πως γινεται να φταει για ολα ο Δημαρχος και οι Αντιδημαρχοι .Δεν φταινε αυτοι .Αλλα οσοι εξυπνοι εχουν σκυλια .Μολις δεν τα θελουν τα αφηνουν να φυγουν .Ε οχι ρε συ οταν τα αγαπας πραγματικα τα κρατας..Οπως και να εχει κατι πρεπει να γινει γιατι πραγματικα υπαρχει σοβαρο θεμα με τα σκυλια.Και ειδικα για οσους βγαινουμε στον δρομο για δουλεια πολυ νωρις το πρωι.

  • Όχι δεν φταίνε οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι! Αυτοί έχουν ρόλο απλά διακοσμητικό. Γι’αυτό τους πληρώνει ο λαός. Για να ομορφαίνουν μια πόλη που κατάντησε η πιο άσχημη της Μακεδονίας. Αλλά γι’αυτό ψηφίσαμε και πάλι ” ώρα ευθύνης”.

    • Οχι μονο στην αλεξανδρεια αλλα και στον πλατανο μας δαγκωνουν και δεν βρισκουμε ακρη γιατι ειναι ολοι δηθεν φιλοζωοι και δεν αγαπουν τον ανθρωπο τι να πεις μονο για ψηφους προεδροι και δημαρχοι

  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ τσιπαρισμα και δήλωση ιδιοκτισιας. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ στηρωση εκτός αυτών που αναλαμβάνουν την ευθύνη υιοθεσίας ,οι οποίοι θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να επισκέπτονται κτηνίατρο καθε μήνα η διμηνο. Οι οποίοι θα το δηλώνουν ΕΓΓΡΆΦΩΣ.
    Κλιμάκιο στο δρόμο και στις πολυκατοικίες να ψάχνει κατόχους, βιβλιάριο σκύλου,τσιπ κτλ. Πρόστιμο στο κάτοχο σκύλου που θα βρεθεί αδεσποτος.
    Μάζεμα μπόγιας ΟΛΩΝ των αδέσποτων και της τελευταίας σαύρας απτό δρόμο και μάντρωμα.
    Λεφτά από πού? Θέσπιση “Υπέρ δημου” καταβολής 2-5€ ετησίως για κάθε πολίτη του δήμου….

  • Ειναι πολλα τα λεφτα Άρη

  • Μετά το ΚΤΕΛ και την εκκλησία εχω δει πολλά αδέσποτα μαζεμένα.στηρωση.τρακάρισμα.ΣΕ ΌΛΑ.

  • Όπως το προέβλεψα. Έγραψα το λογικό και αυτονόητο, και οι αφιονισμένοι σκυλόζωοι έπεσαν να με φάνε. Τα κουνούπια, τις κατσαρίδες, τις τσούχτρες, τα ποντίκια, τα αγριογούρουνα και τόσα ζώα τα σκοτώνουμε και πολύ καλά κάνουμε όταν πληθαίνουν και γίνονται επιβλαβή/επικίνδυνα για τον άνθρωπο και την δημόσια υγεία, τα σκυλιά τα έχουν ιεροποιήσει. Τί φταίνε, σού λέει ο άλλος ο έξυπνος, λες και ζητήσαμε ποτέ ηθική ευθύνη και υπαιτιότητα οι γνωστικοί άνθρωποι από τα σκυλιά!

    Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: Για κανένα ζώο δεν ρωτάμε αν… φταίει για να το σκοτώσουμε. Αν είναι επιβλαβές, πρέπει να επιβάλλεται δια νόμου η συστηματική θανάτωσή του. Πρώτα ο άνθρωπος! Αγαπήστε τους ανθρώπους, κι αφήστε τις ψευτο-αγάπες προς τα κοπρόσκυλα, που τα έχετε ειδωλοποιήσει!

    Και δεχθείτε και μία διαφορετική άποψη – μην είστε τόσο πεισματάρηδες κι εγωϊστές! Οι στειρώσεις, που ευαγγελίζεσθε σαν πανάκεια, είναι αφύσικη, οδυνηρή, ιδίως για τα θηλυκά, ανθυγιεινή και πολύ πιο σκληρή από την ευθανασία για τα σκυλιά.

    Προβάλλετε λογικά επιχειρήματα, ΑΝ έχετε, και σταματήστε τις μισαλλόδοξες, μισάνθρωπες, κακόψυχες απειλές και επιθέσεις!

  • Εσείς που μιλάτε για παιδεία σαν να την κατέχετε, σκεφτείτε το δικαίωμα που έχω εγώ και οι άνθρωποι γύρω μου να περπατάμε στον δρόμο ασφαλείς χωρίς να φοβόμαστε μην μας δαγκώσουν τα σκυλιά. Η μόνη λύση είναι να τα μαζέψουν και να τα κλείσουν σε κανένα οικόπεδο. Και επιτέλους εσείς που τα αγαπάτε τόσο πάρτε τα σπίτι σας να τα φροντίζετε αφού θέλετε να τα προστατέψετε. Περισσότερα σκυλιά κυκλοφορούν έξω πάρα άνθρωποι. Οι φόλες σιγουρα δεν είναι λύση αλλά και η αγάπη των φιλοζωων για τα σκυλιά το πρόβλημα δεν το λυνει. Ας αναθεωρήσουμε λοιπόν όλοι κάποια πράγματα και ας μην ανοίγουμε το στόμα μας τόσο εύκολα!!

  • Η πιο ωραία λύση είναι αυτή που βλέπαμε στα παιδικά που ήταν ο μπογιάς με 1 δυχτι και κυκλοφορούσε με 1 φορτηγό σε ολους τους δρομους όπου έβλεπε σκυλί κατέβαινε το μάζευε και μετά το πετούσε πίσω μαζι με τα αλλα.

  • Μπόγια δεν έχει η Αλεξάνδρεια; Το θέμα είναι σοβαρό.

  • Το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως πρέπει και όχι με φόλες αλλά και όλοι εσείς οι φιλόζωοι έχετε συμμετοχή στο πρόβλημα και έχετε κούραση στο να χρεώνεται σε όλους εκτός από τον εαυτό σας ευθύνες .Δεν μπορούμε τα παιδιά μας να κυκλοφορήσουν και αν κάτι συμβεί τότε θα φάτε και εσείς πολλά κλωτσιδια .

  • Εγώ που ξεκινάω 5:30 για να πάω στη δουλειά με τα πόδια κ συναντάω καμιά δεκαριά αδέσποτα κ είναι έτοιμα να με ριχτούν τι πρέπει να κάνω;;;
    Ας απαντήσουν οι δήθεν φιλοζωοι….

  • “03/06/2019
    Η παρούσα πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων και των Νομικών
    Προσώπων αυτών για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και τον εξοπλισμό
    εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και κάθε άλλης
    συναφούς δράσης.”
    https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2019/06/pros42256-03062019.pdf

    Για να δούμε, αν συγκινηθεί κάποιος…

  • Μπορείτε να καλέσετε τον μπόγια και να τα μαζέψει όλα μέσα γιατί φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε αλλά πιο πολύ τα μικρά παιδιά..

  • εδώ μπογιά χρειάζονται τα εκατονταδες αδέσποτα διποδα που κυκλοφορούν στον γιδα για τα 10 4τραποδα κάνετε έτσι?

    • Εσύ πρέπει να περνάς κλιμακτιριο η έχεις δεσμό με σκύλο.

  • Ρε παιδιά τώρα σοβαρά έχω τρία χρόνια απαντάω σε παρόμοια ποστ χωρίς να γίνεται τίποτα . Έχω διαβάσει την άποψη του καθενός και οι δύο απόψεις είναι σωστές και έχουν όλοι δίκιο εκτός των αρχείων που λεν για φολες . Το παιδί σας κινδυνεύει και από άλλα πράγματα ( π.χ κοκαινη που σνιφαρει όλη η πόλη ) . Οι φιλοζωοι από την άλλη μόνο μιλάνε και ψάχνουν αφορμή να κάνουν καμία καταγγελία ( αν κάνουν και δεν απειλούν για ανταλλάγματα ) χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο . Φιλοζωία δεν είναι ρίχνω ένα πιάτο φαι στα σκυλιά αλλά δεν θα το αναλύσω εδώ αυτό . Όλοι εσείς που δεν τα θέλετε καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως είναι οι πιο ακραίες ψυχές που υπάρχουν γι’αυτό βρείτε άλλο τρόπο και άλλους να κραξετε κι όχι αυτούς που προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση . Σκεφτείτε να μην νοιαζόταν κανενας πολίτης και όλα αυτά τα ζώα να πεινούσαν τι θα γινόταν στους δρόμους .
    Το πρέπον πλέον πριν κάποιος από τους συνδημότες μας γίνει δολοφόνος και χάσει το σπίτι του και την περιουσία του από μηνύσεις να γίνει μια ενέργεια να βρούμε όλοι μαζί μια λύση η οποία να ικανοποιεί πρώτα τον άνθρωπο και μετά τα ζώα χωρίς βέβαια να τα βλάψει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *