ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Τάσος Μπαρτζώκας: «Καλύτερες μέρες για ελεύθερους επαγγελματίες συνταξιούχους»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Καλύτερες μέρες για ελεύθερους επαγγελματίες συνταξιούχους»

Ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, με αφορμή τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του λεγόμενου «Νόμου Κατρούγκαλου»,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δημοσιεύθηκαν χθες (4-10-2019) αποσπάσματα αποφάσεων του ΣτΕ που κρίνουν αντισυνταγματικές ορισμένες από τις διατάξεις από τον εκτρωματικό νόμο Κατρούγκαλο.

Οι αποφάσεις επιβεβαιώνουν την κριτική που είχε ασκήσει η ΝΔ προεκλογικά περί προχειρότητας και ιδεοληπτικής προσέγγισης του ασφαλιστικού ζητήματος. Παράλληλα, δικαιώνει και την κραυγή αγωνίας χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και απλών συνταξιούχων.

Πλέον, και εν αναμονή των τελικών αποφάσεων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να περιμένουν καλύτερες μέρες, καθώς το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει με σύνεση την οικοδόμηση ενός δικαιότερου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους, που κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  είδαν την επικουρική τους σύνταξη να πετσοκόβεται, χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη.

Από πλευράς μου θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα εξασφαλίσω όσο το δυνατόν εποικοδομητικότερη επικοινωνία με τους ιθύνοντες στο Υπουργείο Εργασίας αλλά και τους συνδικαλιστικούς φορείς, ώστε να ενημερώνομαι για όλες τις εξελίξεις. Παραμένω πάντα δίπλα τόσο στον απλό συνταξιούχο όσο και στον ελεύθερο επαγγελματία».

3 Comments

  • Μη σταματάς!!! Συνέχισε Τάσο!!!
    Πρέπει να δείξεις την αξία σου!!!

  • Νομίζω ότι όλα αυτά που λέτε είναι εκτός τόπου και χρόνου ή ότι μάλλον δεν έχεται ιδέα για το νόμο Κατρούγκαλου ή απλά δεν τον έχετε διαβάσει ποτέ σας. Αν θέλετε εξηγήστε μας αναλυτικά ποια τα πλεονεκτήματα για τον λαό μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ.. Η πλειοψηφία είναι ευεργετημένοι απ τον παραπάνω νόμο. Αλλά σίγουρα εσάς δε σας αρκεί αυτό.

  • Οι επαγγελματίες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ευνοηθηκαν από τον νόμο Κατρουγκαλου ,αυτοι που ειδαν αυξησεις στις εισφορες τους ηταν αυτοι που ειχαν πολύ μεγαλα εισοδήματα.Δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να πληρώσουν και οι έχοντες;Αν οι αλλαγές που σχεδιαζονται έχουν σκοπό να μεταφέρουν πάλι το φορτίο στους οικονομικά ασθενέστερους πείτε το μας για να κλείσουμε από τώρα τις επιχειρήσεις μας.Πηραμε μια ανάσα με τον ΕΦΚΑ και τώρα από ότι φαίνεται θα ξαναγυρίσουμε στα ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *