ΤΟΠΙΚΑ posted by

Κόμμα των προοδευτικών του Σπυρίδωνος Μαρκεζίνη

Κόμμα των προοδευτικών του Σπυρίδωνος Μαρκεζίνη

Γράφει ο Δημήτρης Τοπάλης

«Γλυκάθηκε η γριά στα σύκα»! λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός κι έχει απόλυτα δίκιο. Ξέρεις τι πράγμα είναι να τρέφεσαι με σύκα, που περιέχουν τόσο πολλά θρεπτικά στοιχεία και δυναμώνουν όλους τους οργανισμούς; Ένα μόνο θα σας πω. Οι Αθηναίοι χρησιμοποιούσαν τα σύκα, κάποια περίοδο της λαμπρής ιστορίας τους,  σαν ΝΟΜΙΣΜΑ!!!

Η γριά, βέβαια, της ιστορίας μας δεν είναι γριά. Ονομάζεται επισήμως στην Ευρώπη με το όνομα COLOTUMBA  και, όπως καταλάβατε, πρόκειται για τον πρώην   ένοικο του Μαξίμου. Ε! Ναι, λοιπόν. Ο κ. COLOTUMBA γλυκάθηκε όχι στα σύκα αλλά στην εξουσία. Μιλάμε για δικό του αεροπλάνο,  για πανάκριβα πούρα Αβάνας,  για κότερα εφοπλιστών σαν του μακαρίτη του Παναγόπουλου, για οικογενειακά ταξίδια στην Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι, για διακοπές στις Μαλβίδες, για επαναστατικές ομιλίες στην Κούβα, προς τιμήν του δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο και πολλά ακόμη  σενάρια, που είδαμε τα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια.

Τώρα όμως δε βγαίνουν τα κουκιά. Ο Καμένος εξαφανίστηκε. Πάει επομένως το ένα δεκανίκι. Ο Δανέλης θεωρείται πλέον ανύπαρκτος. Ο δικός μας ο κ. Θεοχαρόπουλος με τη ΔΗΜΑΡ παίζει εντελώς ασήμαντο ρόλο. O Μπίστης, ο Ραγκούσης και η Τζάκρη δεν έχουν τη δυνατότητα να φέρουν ποσοστά ικανά, για να επιστρέψει ο κ. COLOTUMBA  στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο δικός μας κ. Νίκος Καρανίκας, του στρατηγικού σχεδιασμού, σκέφτηκε κάτι πολύ ελπιδοφόρο. Θα φτιάξουμε, είπε, την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ!!

Το άκουσε ο Αλέξης, ο κ. COLOTUMBA δηλαδή, του καλάρεσε η ιδέα κι έβαλε αμέσως μπρος το σχέδιο. Θα διαλύσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και θα φτιάξουμε ένα νέο πολιτικό φορέα ανοιχτό σε όλους τους προοδευτικούς, σαν το Φλαμπουράρη και τις προοδευτικές,  σαν την Τασία Χριστοδουλοπούλου π.χ., για να πάρουμε πίσω την εξουσία!

Εγώ όμως θυμήθηκα κάτι που έχω γράψει και παλιότερα. Ο τίτλος «προοδευτικός» δε δόθηκε στους αριστερούς από κάποια ιστορική συγκυρία. Μόνοι τους βαυκαλίζονται με την ονομασία αυτή και μόνοι τους δίνουν τίτλους στους εαυτούς τους. Σε λίγο μπορεί να ακούσουμε ότι ο κ. Σκουρλέτης π.χ. είναι Δούκας του Πειραιά, ο κ. Καρανίκας είναι Κόμης της Αλεξάνδρειας και πάει λέγοντας. Φαντάζεστε την κ. Έφη Αχτσιόγλου να αποκαλείται «Μαρκησία των Γιαννιτσών»;

Θυμάμαι όμως και κάτι άλλο. Πολύ παλιότερα υπήρχε ένα κόμμα που είχε αρχηγό τον Μαρκεζίνη και λεγόταν «ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ»!!! Μήπως πλέον τους Ζαίους πρέπει να τους ονομάζουμε «Μαρκεζίνηδες»; Λέω εγώ κι αν θέλετε πράξτε το.

4 Comments

  • Ειλικρινά κύριε Τοπάλη αν ασχολείστε με πανάκριβα πούρα του Τσίπρα και ιδιωτικά αεροπλάνα και με τον Κο Καρανίκα ή εθελοτυφλείτε απέναντι στην γκανστερ ελιτ της ελιτ κοινωνίας που αβαντάρει το κόμμα σας….ή σας αρέσει η “τσιμεντοποίηση” ή ανομία. Καλό βράδυ.

  • 32% ήταν το ποσοστό μας Κύριε Τοπάλη και στις επόμενες εκλογές η Αλεξάνδρεια θα έχει Αριστερό Δήμαρχο

  • Κύριε Τοπάλη θα μας κάνετε μια ανάλυση για την σύνθεση της παρούσας κυβέρνησης και της κολοτουμπες του τριμήνου ; Στην ίδια χώρα ζούμε μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.

  • Κύριε Τοπάλη προσπαθείτε να προβληθείτε και να παρουσιαστείτε ως ένα διαφορετικός άνθρωπος , από αυτό που πραγματικά είστε !!! Είστε ένας τυχοδιώκτης που προσπαθεί να καρπωθεί από όπου μπορεί …. Θεωρώ άστοχο το παράδειγμα σας διότι δεν διαφέρετε κατά πολύ από τον Καρανίκα .. Απλά δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξετε ότι είστε ίσος ή και καλύτερος και απ’ αυτόν !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *