ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Στην Ημαθία βρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης

Στην Ημαθία βρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης

Επίσκεψη στην Ημαθία πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου 2019 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, προκειμένου να παραστεί σε γεύμα εργασίας με παράγοντες του αγροτικού χώρου του νομού, που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Ημαθίας στις «Φλαμουριές» στη Βέροια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολύ κόσμου, παρά τη… μικροαναστάτωση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Τον Υπουργό υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι τρεις βουλευτές του νομού Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας είδαμε τον αντιδήμαρχο Κώστα Βενιόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αλεξάνδρειας Νίκο Τάκη, τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Καμανά και ανθρώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών του δήμου Αλεξάνδρειας.

Τον Υπουργό καλωσόρισαν οι τρεις βουλευτές του νομού, λέγοντας πως η έλευσή του στην Ημαθία ήταν ένα συνεχές αίτημα του αγροτικού χώρου, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι του αγροτικού χώρου, παραγωγοί ροδακίνων, τεύτλων, βαμβακοπαραγωγοί, οινοπαραγωγοί κ.α., παραθέτοντας στον Υπουργό τα προβλήματα του κλάδου τους, όπως το κόστος παραγωγής, οι αποζημιώσεις, το εργοστάσιο ζαχάρεως, ο ΕΛΓΑ, το πετρέλαιο, οι εργάτες γης και άλλα, με τον Υπουργό να απαντάει σε όλα τα ερωτήματα.

Κάποια από τα σημεία που στάθηκε ο κ. Βορίδης, ήταν:

– ΕΛΓΑ: Χρειάζεται 1 με 1,5 χρόνο για την αναδιάρθρωσή του.

– Αποζημιώσεις: Ένας τρόπος επίλυσης είναι η προκαταβολή.

– Εργοστάσιο Ζαχάρεως: Πρόθεσή μας να λυθεί

– Δεν έχει σχέση η κυβέρνηση

– Η εικόνα που μας δίνουν από τις διαπραγματεύσεις είναι ότι θα καταλήξουν.

– Κόστος παραγωγής: Αγροτικά φωτοβολταϊκά που θα μηδενίσουν το κόστος του ρεύματος.

– Διεπαγγελματικές: Τις θέλουμε – Τις πιστεύουμε – Τις χρειαζόμαστε. Στο χέρι σας να τις αξιοποιήσετε και να συνεννοηθείτε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους στόχους του από τη θέση του Υπουργού, μέχρι το τέλος της θητείας του να έχει καταφέρει τα εξής:

– Μείωση αγροτικού πετρελαίου

– Μείωση φορολογίας

– Μηδενισμός κόστους ρεύματος

– Εξασφάλιση αποτελεσματικού μηχανισμού αποζημιώσεων

– Διεπαγγελματικές για κάθε προϊόν

– Επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή με σεβασμό στο περιβάλλον

– Προϊόντα υψηλής ποιότητας, μπρανταρισμένα

– Υψηλό αγροτικό εισόδημα, καταλήγοντας πως ο δρόμος είναι καθαρός και μπορούμε να το κάνουμε.

Δείτε εικόνες από το ρεπορτάζ του Veriotis.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up