ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“ΑΟΥΤΣ!”: Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl αυτήν την εβδομάδα

“ΑΟΥΤΣ!”: Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΑΟΥΤΣ!

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: Ragnhild Scamell

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Είναι φθινόπωρο και ένας σκαντζόχοιρος ετοιμάζει το σπίτι του για το χειμώνα στο κορμό μιας γέρικης μηλιάς. Ένα σπίτι στα μέτρα του, ούτε μικρό ούτε μεγάλο. Ξαφνικά ένα κόκκινο μήλο καρφώνεται στα αγκάθια του. “Αουτς!” ακούστηκε να φωνάζει ο σκαντζόχοιρος.

Τότε αρχίζει τις προσπάθειες για να βγάλει το μήλο από τη πλάτη του. Όμως δεν τα καταφέρνει και ζητάει βοήθεια από τα ζώα του δάσους. Θα τα καταφέρνει άραγε να χωρέσει στο σπίτι του πριν έρθει ο χειμώνας;

Μια άκρως φθινοπωρινή ιστορία που σκοπό έχει να γνωρίσει στα παιδιά τι συμβαίνει με τα ζώα που ετοιμάζονται να πέσουν σε χειμερία νάρκη, πως ετοιμάζουν τα σπίτια τους αλλά και πως τα ζώα μεταξύ τους βοηθούν το ένα το άλλο.

Όμορφη και προσεγμένη εικονογράφηση. Απλό αλλά όχι απλοϊκό λεξιλόγιο και ένα θέμα αρκετά διαφορετικό και συγκεκριμένο κάνουν το βιβλίο να πρέπει να διαβαστεί και να ξαναδιαβαστεί από τους μικρούς αναγνώστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *