ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Χιούστον με ακούς;” : Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl

“Χιούστον με ακούς;” : Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣ;

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Συγγραφέας: Marie Le Cuziat

Προτεινόμενη Ηλικία:3+ Ετών

Ο Ζήνωνας έχει ένα ψάρι. Το όνομα του είναι Χιούστον. Ένα πρωινό σηκώνεται γεμάτος όρεξη αλλά καταλαβαίνει πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το ψάρι του. Η χαρά διαδέχεται τη λύπη όταν ο Ζήνωνας αντιλαμβάνεται πως το ψαράκι του δεν ζει πια. Αποφασίζει πως κάτι σπουδαίο αξίζει στο φίλο του. Στο ψάρι με την μεγάλη καρδιά. Του ετοιμάζει λοιπόν μια γιορτή. Ένα πάρτι σαν και εκείνο που είχαν κάνει παλιά μαζί κοντά στην όχθη του ποταμού. Οι καλεσμένοι έχουν έρθει. Ο ίδιος όμως απομακρύνεται για λίγο. Βρίσκεται κάτω από την κλαίουσα ιτιά, στον κήπο. Πίνει και τρώει για το φίλο του, τον Χιούστον. Αναπολεί όσα είχαν περάσει και ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει το Χιούστον για πάντα. Τι λέτε θα καταφέρει να κάνει τη λύπη να φτάσει στην χαρά κρατώντας όμως όλες τις δικές τους αναμνήσεις;

Μια εκπληκτική ιστορία που αγκαλιάζει την απώλεια ενός κατοικίδιου με τον πιο γλυκό και ήπιο τρόπο. Μια ιστορία που συγκινεί τόσο μικρούς όσο και μεγάλους αναγνώστες. Υπέροχη εικονογράφηση, απλό λεξιλόγιο και μια ιδιαίτερη πλοκή κάνουν το βιβλίο να έχει λόγο ύπαρξης στα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης μας. Βοηθήστε τα παιδιά να αγαπήσουν από μικρά τα ζώα, δείξτε τους τον τρόπο και εκείνα θα πάρουν πίσω εκτός από το αίσθημα της ευθύνης και το αίσθημα της αγάπης και της φιλίας που θα τους προσφέρουν τα ζώα.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *