ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Στην Ημαθία βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – συναντήθηκε με παραγωγούς κρασιών

Στην Ημαθία βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – συναντήθηκε με παραγωγούς κρασιών

Επίσκεψη στην Ημαθία πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου 2019 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη συνάντηση με οινοπαραγωγούς στο Κτήμα Καλαϊτζή στο Μετόχι.

Ερχόμενος από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης όπου επισκέφθηκε την Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος, έκανε μια στάση στην Αγία Βαρβάρα, όπου είχε μια σύντομη συνάντηση με τους κατοίκους σε καφενείο του χωριού, εκπληρώνοντας όπως ανέφερε, την προεκλογική του υπόσχεση να επισκέπτεται τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Στη συνέχεια μετέβη στο «Κτήμα Καλαϊτζή» όπου τον υποδέχθηκαν με λουλούδια, κεράσματα και κρασί παραγωγής του κτήματος, καθώς και με μια κλούβα ακτινίδια, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης όπως είπε ο παραγωγός που του τα πρόσφερε, για την καλή δουλειά που έκανε ο Πρωθυπουργός με το ακτινίδιο. Εκεί τον περίμεναν και πολλά στελέχη της ΝΔ και οινοπαραγωγοί, καθώς και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κώστα Μπαγινέτα, που είχαν φτάσει λίγη ώρα νωρίτερα ειδικά για την συνάντηση με τους οινοπαραγωγούς.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς και οι δύο βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

«Πολύ σύντομα, με νομοθετική ρύθμιση, η κυβέρνηση θα δώσει τη δυνατότητα να επιστραφεί στους οινοπαραγωγούς, ο προπληρωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε πως απόφαση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τον κλάδο του κρασιού, την εξωστρέφεια και τον εξαγωγικό του χαρακτήρα, την αύξηση των εκτάσεων της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αμπελουργών – Οινοποιών Νάουσας Γιώργος Φουντούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος Στέλιος Μπουτάρης και άλλοι οινοποιοί, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για αυτή την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να τους ακούσει και μεταξύ άλλων, ζήτησαν προστασία της αμπελουργικής ζώνης της Νάουσας, όπου καλλιεργείται η ποικιλία του ξινόμαυρου, είπαν ότι περνά κρίση το επάγγελμα του αμπελουργού, ότι η νομοθεσία έχει μείνει πίσω, πως υπάρχουν δομικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και πως είναι μεγάλη η φορολογία.

Φεύγοντας ο Πρωθυπουργός δέχθηκε δώρα από τους οινοπαραγωγούς, τι άλλο από ξεχωριστά και σπάνια κρασιά, καθώς και ενός βιβλίου για το ξινόμαυρο.

Δείτε εικόνες του Veriotis.gr από την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Αγία Βαρβάρα και στο Μετόχι του δήμου Βέροιας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *