ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στις 20:00 εξέδωσε ομόφωνα (αριθ. απόφασης 283/2019 με ΑΔΑ:6ΓΣΩΩΨΠ-ΒΙΤ) Ψήφισμα αναφορικά με την τούρκικη εισβολή στο έδαφος της Συρίας.

Με θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις εικόνες φρίκης από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Όπως είναι γνωστό δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Τουρκία εισβάλλει παράνομα και αυθαίρετα μέσα σε ξένο έδαφος, παραβιάζοντας την εδαφική ακεραιότητα ενός κυρίαρχου κράτους, τώρα της Συρίας, παλαιότερα της Κύπρου.

Η επέμβαση αυτή, καθώς και όλες οι επεμβάσεις στρατιωτικών δυνάμεων άλλων χωρών, όπου έλαβαν χώρα στο Συριακό έδαφος αλλά και σε όλη την έκταση της Μέσης Ανατολής, είναι εγκληματικές στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον άμαχου πληθυσμού και ιδιαίτερα μικρών παιδιών, γυναικών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων, αποτελεί μνημείο βαρβαρότητας στον 21ο αιώνα και συνιστά άμεσο κίνδυνο για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και εν δυνάμει για τη χώρα μας που υφίσταται ήδη τις πολλαπλές συνέπειες της έξαρσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και της γενικότερης έκρυθμης πολεμικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, αλλά και οποιασδήποτε άλλης χώρας, και κατ’ επέκταση καταδικάζουμε τις επεκτατικές τάσεις άλλων χωρών ανά τον κόσμο.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την έντονη αντίθεση μας στην επιδίωξη να επιλυθούν οποιεσδήποτε διαφορές με τη χρήση των όπλων και όχι με ειρηνικό τρόπο μέσω των διεθνών οργανισμών.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι σταθερή και μόνιμη επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που θα βασίζεται στους διεθνείς κανόνες δικαίου, στον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο αμετάβλητο των υφισταμένων συνόρων.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τέλος την αμέριστη συμπαράσταση μας στο σκληρά δοκιμασμένο λαό της Συρίας και ειδικότερα στους πολίτες κουρδικής καταγωγής.

Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

3 Σχόλια

  • σας δίνει νομίζετε σημασία κανένας αν καταδικαζετε η οχι εισβολές άλλων χωρών.Η νομίζετε σας δίνουν σημασία αν θέλετε η οχι να δεχτείτε λαθρο η μετανάστες?Δ.Υ.

  • Αυτά είναι σκιαμαχίες. Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα να καταθέσουν, γιατί είναι αφύλακτα τα σύνορα και γιατί όχι δεν απελαύνονται οι λαθρομετανάστες αλλά εγκαθίστανται ως δήθεν πρόσφυγες/αιτούμενοι άσυλο κ.τ.τ..

  • Εδώ στην Αλεξάνδρεια όλοι έχουν πάθει κάτι. Σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά και αναφλεγομενα θέματα που μας περιτριγυριζει παγκοσμίως αλλά συγκεκριμένα εδώ ο Δήμος μας έχει ένα σωρό προβλήματα. Για να μην γίνω κουραστικός αγοράζει απορρυματοφορα και οι κάδοι είναι γεματοι και εκτός αυτού απορώ τόσο καιρό η Αλεξάνδρεια αν έχει κάποιο πράγμα ως σήμα κατατεθέν, είμαστε δηλαδή σε όλα τόσο για τον π………..α?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up