ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το Πολυτεχνείο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το Πολυτεχνείο

Από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκε:

Σαράντα έξι χρόνια μετά τιμούμε στις 17 Νοέμβρη, τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου που οδήγησε στην πτώση της αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών.

Αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τον αντιδικτατορικό αγώνα, που μας δείχνει ότι με τη δράση μας, μπορούμε να αναμετρηθούμε και να ανατρέψουμε καθεστώτα και κυβερνήσεις που μοιάζουν ακλόνητα,

Ο αγώνας για την παιδεία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι  σημείο αναφοράς και μια παρακαταθήκη για την ιστορία του τόπου μας.

Η κυβερνητική αυθαιρεσία και καταστολή της ΝΔ, δείχνουν ότι το σύνθημα “ψωμί, παιδεία, ελευθερία΄΄ παραμένει επίκαιρο και μας οδηγεί σε νέους κοινωνικούς αγώνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με μοχλό την αστυνομία, παραβιάζει το πανεπιστημιακό άσυλο, κακοποιεί φοιτητές και φοιτήτριες μέσα στη σχολή τους και τους συλλαμβάνει έξω από το σπίτι τους. Την ίδια στιγμή, γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας συκοφάντησης των δημόσιων Πανεπιστημίων και αναθεώρησης της ιστορίας.

Σήμερα κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η προάσπιση της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων, που βάναυσα θέλει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ να κτυπήσει, δημιουργώντας ένα κράτος τρομοκράτη.

Διεκδικούμε ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό, δημόσιο  στο λαό και στη νεολαία. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην μόρφωση όλης της νεολαίας, από οποιοδήποτε κοινωνικό στρώμα και αν προέρχεται.

Θα τιμήσουμε τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς, τους εξόριστους και τους φυλακισμένους,  συνεχίζοντας τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να τιμήσει αγωνιστικά και  να συμμετέχει ειρηνικά  στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του.

 Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  ΗΜΑΘΙΑΣ

1 Comment

  • Αφού συγκυβερνησατε με έναν ακροδεξιό γιά 4 χρόνια έρχεστε τώρα καί μιλάτε γιά νεοφιλελεύθερες πολιτικές καί βγάζετε γλώσσα στον λαό, όταν εσείς τό πρωί κάνατε συμφωνίες με τούς Αμερικανούς γιά βάσεις, βλέπε Αλεξανδρούπολη κ.λ.π καί τό απόγευμα διαδηλωνατε φωνάζοντας έξω οι βάσεις τού θανάτου. Χάσατε κύριοι τήν ευκαιρία πού σάς έδωσε ο λαός, δέν ήσασταν άξιοι νά τόν υπηρετήσετε. Κοινοί Φαρισαίοι είστε καί υποκριτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *