ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

Το βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Τζίν Γουίλις

Προτεινόμενη ηλικία: 3+ ετών

Το κορίτσι της ιστορίας αυτής θέλει να γίνει αστέρι. Η μεγάλη αδερφή της λάμπει ήδη. Το λένε όλοι. Η αλήθεια είναι πως δεν τα καταφέρνει τόσο καλά το μικρό κορίτσι σε αντίθεση με την αδερφή της που τα κάνει όλα τέλεια. Διαγωνισμούς, βραβεία, επιτεύγματα και ανακαλύψεις. Ένα βράδυ λοιπόν ευχήθηκε και η ίδια να γίνει αστέρι. Ο παππούς της που βρισκόταν λίγο παρακεί και την άκουγε της είπε πως είναι ήδη και εκείνη ένα αστέρι. Και έτσι ξεκίνησε να της διηγείται την ιστορία του κόσμου, από το Big Bang μέχρι και την μαγεία και την αστερόσκονη που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος. Θα ανακαλύψει άραγε το μικρό κορίτσι την αστερόσκονη που κρύβεται μέσα της; Θα καταφέρει να λάμψει;

Μια ιστορία τόσο λαμπερή και συνάμα τόσο διδακτική. Με ελάχιστο κείμενο καταφέρει να περάσει το μήνυμα τις ισότητας που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα αδέρφια αλλά και το συσχετισμό δυνάμεων μέσα σε μια οικογένεια. Απλό λεξιλόγιο, εξαιρετική εικονογράφηση και ένα θέμα που ταλανίζει τόσο τα παιδικά τόσο και τα ενήλικα μυαλουδάκια κάνουν το βιβλίο ένα αξιόλογο παραμύθι που σας προτρέπω να διαβάσετε αγκαλιά με όλα σας τα παιδιά και να τα βοηθήσετε να κατανοήσουν και να δημιουργήσουν δεσμούς αιώνιας αγάπης με τα αδέρφια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *