ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ posted by

Σε λειτουργία από σήμερα τα διόδια στο Ωραιόκαστρο – πόσο θα πληρώνουμε

Σε λειτουργία από σήμερα τα διόδια στο Ωραιόκαστρο – πόσο θα πληρώνουμε

Με… κόρνες «υποδέχθηκαν» οι οδηγοί την πρεμιέρα των διοδίων Θεσσαλονίκης στο ύψος του Ωραιοκάστρου, κι αυτό γιατί, για αρκετή ώρα, σχηματίστηκαν ουρές οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις.

Τα διόδια τέθηκαν σε λειτουργία σήμερα στις 11:00. Αρχικά άνοιξαν οι έξι από τους επτά σταθμούς στην κατεύθυνση προς Αθήνα, ενώ περίπου μισή ώρα αργότερα άνοιξαν και αυτοί στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Με το πρώτο κατέβασμα της μπάρας για την καταβολή των αντιτίμων σχηματίστηκαν ουρές που έφταναν και το 1 χιλιόμετρο.

Βέβαια, σε περιπτώσεις μεγάλης κυκλοφοριακής ροής, ο σταθμός έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει έως 9 ταμεία προς μία κατεύθυνση και 5 προς την αντίθετη.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διέλευση από τα διόδια Ωραιοκάστρου τα ΙΧ οχήματα θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 0,50 ευρώ, ενώ τα δίκυκλα θα καταβάλουν 0,30 ευρώ.

Τα φορτηγά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ. θα πληρώνουν 1 ευρώ, ενώ στο 1,5 ευρώ ορίζεται το αντίτιμο διέλευσης για τα φορτηγά με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,70 μ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι αίτημα εξαίρεσης των εργαζόμενων από την καταβολή του κομίστρου στα διόδια αναμένεται να καταθέσει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up